Reginald Foster, Vatikaanin latinisti, joka twiitasi kielellä, kuolee 81-vuotiaana

Mutta monille opiskelijoille, hän tiesi, nuo paradigmat muodostivat kiristyvän verkon, joka kuristi kiihkeyden.

Pukeutunut suosikki ammattiasuunsa, JC Penneyn sininen haalari (“Tämä on sellainen asia, jota työntekijät Amerikassa käyttävät”, hän sanoi), jossa on liitu pala toisessa kädessä ja viinilasi – joskus koko pullo -. muut, isä Foster upotti oppilaat elävään, hengittävään organismiin, joka oli täynnä upeita puheita, tarttuvaa proosaa ja yli muutaman ajan likaisia ​​vitsejä, se oli latinaa.

“Sinun ei tarvitse olla henkisesti erinomainen oppiakseen latinaa”, hän sanoi Telegraph-haastattelussa. “Rooman prostituoidut, kerjäläiset ja pariskunnat puhuivat latinaa, joten meillä on oltava toivoa.”

Vuonna 2006 hänet erotettiin kuitenkin Rooman paavillisesta gregoriaanisesta yliopistosta, jossa hän oli opettanut vuosikymmenien ajan, koska hän oli pitkään kieltäytynyt veloittamasta opiskelijoiltaan opetusta. Isä Foster jatkoi luokkaa puhuttavalla tyylillä kampuksen ulkopuolella.

Opiskelijoilleen, joihin kuului papistoa ja kaikentyyppisiä maallikkoja (“Sinun ei tarvitse olla katolinen rakastamaan latinaa”, hän halusi sanoa), hän maksoi suurimmalla mahdollisella viivytyksellä aiheidensa merkityksellisyydestä.

“SE EI OLE TÄMÄSTÄ MAAILMALTA!” Isä Foster huusi luokassa, jota kuvataan kirjassa “Menneisyyden tulevaisuus” (2002), jossa toimittaja Alexander Stille kuvaa historian kohtaloa postmodernissa. “LATINA ON YKSINKERTAISESTI KAIKKIN TAPAHTUNEEN!” Isä Foster sanoi kirjan mukaan, joka omistaa luvun hänelle.

Jos asiat olisivat menneet odotusten mukaisesti, isä Foster olisi ollut putkimies.

Reginald Thomas Foster syntyi Milwaukeessa 14. marraskuuta 1939. Hänen isänsä oli putkimies, samoin kuin hänen isoisänsä, ja poikana Reggie avusti isäänsä työssä. Ujo, kirjaileva, loputtomasti utelias lapsi, hän tiesi hyvin aikaisin, sanoi myöhemmin, haluavansa olla pappi. 13-vuotiaasta lähtien, kun hän kieltäytyi ensimmäisestä substantiivistaan, pyörittäen sen päät kuin hopealanka, hän tiesi haluavansa olla myös latinisti.

Vuonna 1955 hän aloitti 15-vuotiaana karmeliittakoulutusseminaarissa New Hampshiressa ja liittyi virallisesti järjestykseen vuonna 1959. Hän muutti Roomaan teologista tutkimusta varten vuonna 1962 ja vihittiin pappiksi vuonna 1966.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *