Rakas toisen maailmansodan valokuva herää eloon virtuaalikokouksessa

Viime kuun lopulla rouva Adler Donley jakoi kuvan useille Toisen maailmansodan aiheiset Web-ryhmätja vetoomus: ”Yritetään löytää nämä lapset Italiasta. Isäni Martin Adler, 96-vuotias, olisi iloinen. Olkaa ystävällinen ja jakakaa.”

“Etsin tapoja piristää häntä”, kirjojen kustantajan entinen taidepäällikkö Adler Donley kertoi lasten etsimisestä. Kulunut vuosi, hän lisäsi, oli ollut “todella, todella, kovaa” isälleen, joka asuu Floridan eläkeyhteisössä, jossa hän on ollut asunnossa vaimonsa 89-vuotiaan Elainen kanssa maaliskuusta lähtien.

“Ajattelin, anna minun lähettää tämä ja nähdä, onko mahdollisuutta”, hän sanoi.

Valokuva kiinnitti Matteo Incerin, joka on kirjoittanut useita kirjoja toisesta maailmansodasta, joista yksi julkaistiin tänä vuonna Kanadan ja Yhdysvaltojen alkuperäiskansojen historiasta Italian kampanjassa. Herra Incerti tunsi sotarekisterit, ja hän löysi nopeasti Adlerin yrityksen aseman syksyllä 1944 goottilaisella linjalla Apenniinien vuoristossa, joka ylitti Toscanan ja Emilia Romagnan alueet. Mutta hän ei ollut varma tarkasta sijainnista.

Hän pyysi apua sosiaalinen media, ja sai paikalliset toimittajat alukseen. Artikkelit julkaistiin kaupungin sanomalehdissä Emilia-Romagnan keskustassa. Viime viikonloppuna TG1, Italian tärkeimmän televisioaseman, Rai 1: n pääuutisohjelma, lähti kello 20.00 segmentti valituksen yhteydessä.

Bruno Naldi, 83 ja asuu Castel San Pietro Termessä, lähellä Bolognaa, sanoi, että veljentytär oli nähnyt valokuvan televisiosta ja soitti heti Giulianalle – herra Naldin sisarelle – sanomaan: “Se olet sinä.” Seuraavana päivänä hän tapasi sisarensa, Mafaldan, 81, ja Giulianan, 79, ja he olivat yhtä mieltä siitä, että he kaikki olivat todellakin valokuvan lapsia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *