Merimiehet ovat hukkuneet kuukausia, kun Kiina kieltäytyy antamasta hiilialusten purkautua

Jag Anandin omistaa intialainen yritys Nice Japanese Transport. Vaikka Nice Japanese Transport työllisti miehistön, se sanoo, ettei se voi yksipuolisesti antaa aluksen lähteä, koska alus oli vuokrattu toiselle yhtiölle, Cargillille, joka sijaitsee Minneapolisissa. Se puolestaan ​​oli vuokrannut Jag Anandin toiselle yritykselle.

Ketjun toisessa päässä ovat australialaisen hiilen ostajat Jag Anandilla: kiinalainen yritys Tangshan Baichi Buying and selling. Se osti lastin australialaiselta toimittajalta, Anglo Americanilta. Otettuaan yhteyttä Nice Japanese Transport ja Cargill sanoivat, että ostaja oli viime kädessä vastuussa päätöksestä, voisiko Jag Anand siirtyä pois Jingtangin satamasta.

“Paikallisen lain mukaan sinun on saatava satamaviranomaisen hyväksyntä poistumiseen, ja yksi sen ehdoista on, että tarvitset vastaanottajan hyväksynnän”, sanoi Cargillin merikuljetusliiketoiminnan johtaja Jan Dieleman. Hän totesi, että vastaanottaja olisi voinut myydä rahdin muille, mikä vaikeutti entisestään hyväksymisprosessia.

Kahden päivän aikana soitetut puhelut Tangshan Baichi Tradingiin eivät vastanneet.

Anastasia on samanlaisessa tilanteessa. Se purjehtii Panaman lippua, mutta sen omistaa sveitsiläinen Mediterranean Transport, joka vuokrasi aluksen kiinalaiselle yritykselle Jiangsu Steamshipille, virkamiehet sanoivat. Hiilen tarkoitettu vastaanottaja on E-Commodities Holding, joka on rekisteröity Britannian Neitsytsaarilla ja on listattu Hongkongin pörssissä.

Jokainen ketjun yritys sanoi olevansa yhteydessä useless yhteen tai kahteen muuhun suoraan käsittelemäänsä osapuoleen, ja usein he sanoivat olevansa epäselviä muiden mukana olevien nimistä. Dean Summersin mukaan Australian meriliitosta se on tarkoituksella sekava järjestelmä.

“Kaikki osoittavat vieressään olevaan henkilöön, eikä kukaan ota vastuuta”, hän sanoi.

Viikko sitten, kun Kiinan valtion omistama World Instances ilmoitti, että Kiinan kansallinen kehitys- ja uudistuskomissio oli antanut luvan kymmenelle suurimmalle voimayhtiölle tuoda hiiltä “ilman raivausrajoituksia, lukuun ottamatta Australiaa”, monet Australiassa tulkitsi sen virallista Kiinan epävirallinen kielto. (The World Instances -artikkeli on sittemmin poistettu sen verkkosivustolta.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *