Kiina pyrkii torjumaan liikalihavuutta uudella “Wholesome China” -aloitteella

HONG KONG – Yli puolet Kiinan aikuisväestöstä on joko ylipainoisia tai liikalihavia, keskiviikkona julkaistun uuden hallituksen raportin mukaan.

Lihavuuden määrä Kiinassa on kaksinkertaistunut kahden vuosikymmenen aikana, ja terveysviranomaiset varoittavat kroonisten sairauksien aalto kuten diabetes, hypertensio ja syöpä.

Uuden hallituksen raportin mukaan 34,three prosenttia aikuisista oli ylipainoisia ja 16,four prosenttia liikalihavia. (Tutkimuksessa tarkasteltiin 600 000 kiinalaisen joukkoa vuosina 2015–2019.) Vertailun vuoksi 30 prosenttia kiinalaisista aikuisista oli ylipainoisia ja 11,9 lihavia vuonna 2012, mukaan a vuonna 2015 julkaistu hallituksen kysely.

“Asukkaiden epäterveelliset elämäntavat ovat edelleen yleisiä kaikkialla”, sanoi Kiinan kansallisen terveyskomission varajohtaja Li Bin keskiviikkojen tiedotustilaisuudessa. Useimmat kotitaloudet käyttävät suolaa ja öljyä määrinä, jotka ylittävät suositellut ohjeet, hän sanoi, ja ihmiset kääntyvät yhä enemmän jalostettujen elintarvikkeiden ja rasvaisen ravintola-aterian puoleen.

Aiemmin Kiinan terveysaloitteissa on korostettu liikunnan merkitystä roskaruuan ja soodan vähentämisen sijasta osittain Coca-Colan lobbausvaikutus liikalihavuuteen liittyvään tutkimukseen ja ruokamääräyksiin.

Mutta keskiviikkona herra Li mainitsi sokerilla makeutetut juomat yhtenä lasten liikalihavuuden syistä. “Lasten ja nuorten säännöllinen sokerijuomien käyttö on esittänyt merkittävän ongelman”, hän sanoi. Uusimpien tietojen mukaan 19 prosenttia 6-17-vuotiaista lapsista on ylipainoisia tai liikalihavia.

Herra Li sanoi, että virkamiehet ryhtyvät toimiin liikalihavuuden ja kroonisten sairauksien lisääntymisen hillitsemiseksi uudella “Terve Kiina 2030” -aloitteella. Kiinan tautienvalvontakeskuksen pääravitsemusterapeutti Zhao Wenhua sanoi, että virkamiehet kannustaisivat valmistajia tuottamaan välipaloja ja juomia, joissa on vähän rasvaa ja sokeria.

Rikollisuuden estämiseksi tähtäävä lakiluonnos toimitettiin maan ylimmälle lainsäädäntöelimelle tarkistettavaksi tiistaina, valtion hallinnoima China Information Service ilmoitti. Säännökset sisältävät sosiaalisen median vaikuttajien rankaisemisen, jotka ansaitsevat rahaa lähettämällä videoita itsestään syö liikaa ruokaa verkossa sakkojen ollessa jopa 15 300 dollaria ja joissa ravintoloiden on tarjottava erilaisia ​​annoskokoja.

Maan johtaja Xi Jinping aloitti korkean profiilin ruokahävikin vastainen kampanja tänä kesänä pyrkimyksenä poistaa syvään juurtunut tapa tilata liiallisia ruokia ravintoloihin osoituksena rikkaudesta ja anteliaisuudesta. Vaikka virkamiesten mukaan välitöntä ruokapulaa ei ollut, “puhdas levy” -aloite aloitettiin sen jälkeen vakavat tulvat tuhosi maanviljelijäyhteisöt ja elintarvikkeiden hinnat kiipesi tasaisesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *