Italiassa mainitaan huono huolto- ja rakennusvirhe

Luoteis-Italiassa vuonna 2004 tapahtunut sillan romahtaminen, joka tappoi 43 ihmistä, johtui ongelmista rakenteen suunnittelussa, suunnittelussa, rakentamisessa ja viime aikoina kunnossapidossa, mikä johti korroosioon joissakin teräskaapeleissa, jotka lopulta katkesivat riippumattoman raportin mukaan. julkistettiin maanantaina.

Koska oikeudenkäynnin odotetaan alkavan ensi vuonna, mietinnöllä on ratkaiseva merkitys syyttäjien pyrkimyksissä saada laaja joukko lukuja vastuuseen 51-vuotiaan Morandi-sillan tappava romahdus, Genovassa, joka aikoinaan julistettiin Italian innovaatioiden ja taiteellisuuden symboliksi, mutta nähdään nyt varoituksena maan ikääntyvä infrastruktuuri.

“Jos jossakin näistä vaiheista tehtiin asianmukaiset tarkastukset, oli erittäin todennäköistä, että ne olisivat voineet estää tragedian”, The New York Occasions -lehden lukema raportti luki. “Tarkastusten puuttuminen ja / tai riittämättömyys ovat järjestelmän heikko lenkki.”

Tuomarin teettämä laaja, 467 sivun kokoinen paperi oli virstanpylväs syyttäjien monimutkaisessa tutkimuksessa tragedian syystä, joka tapahtui kesäaamuna, kun kaapelit katkesivat ja veivät kannen alas kymmenien ajoneuvojen ylittäessä.

“Tämä on tärkeä pala totuuden etsimiseksi”, uhrien perheryhmän tiedottaja Egle Possetti sanoi lausunnossaan. ”On hyvin surullista, mutta se on viimeinkin selkeä vahvistus siitä, että kaikki tämä voitaisiin välttää. Rakkaamme tapettiin. Kukaan ei voi palata ajassa taaksepäin, mutta voimme jatkaa taistelua lujasti ja päättäväisesti totuuden ilmaantumisen puolesta. “

Sillanoperaattorin Autostrade per l’Italian ja sen konepajateollisuuden virkamiesten sekä useiden Italian infrastruktuuri- ja liikenneministeriön virkamiesten odotetaan joutuvan oikeudenkäyntiin sillan romahduksen yhteydessä.

Sekä infrastruktuuri- ja liikenneministeriö että Autostrade hylkäsivät pyynnön kommentoida raporttia.

Jotkut insinöörien ja fysiikan asiantuntijoiden havainnot vahvistivat aikaisemmat raportit sillan romahduksesta, mutta he sulkivat myös pois joitain teoksia, jotka Autostrade oli nostanut esiin mahdollisina syynä tragedialle, kuten tuulen vaikutus ja raskaan teräskelan putoaminen kuorma-autolta, joka oli sillalla, kun se romahti.

Raportin kirjoittajat totesivat, että romahduksen laukaisija oli yhden tornin eteläosassa sijaitsevan kaapelin korroosio, joka alkoi pian sillan käyttöönoton jälkeen ja “eteni ilman lepoa, kunnes silta romahti”. asiantuntijat kirjoittivat.

Sillan operaattori ei koskaan suorittanut oleskeluissaan perusteellisia testejä, jotka suunnittelija, insinööri Riccardo Morandi ehdotti vuonna 1985, kerrotaan raportissa.

Herra Morandi oli tietoinen siitä, että jotkut teräsvaijerit olivat alttiita korroosiolle ja että eräitä virheitä tehtiin tällaisen erikoisen sillan monimutkaisen rakentamisen aikana, tuolloin tekemiensä muistiinpanojen mukaan, jotka nyt on kerätty Rooman valtion arkistoon.

Sillassa oli kolme kapeaa, A-runkoista tornia, jotka oli yhdistetty 12 tukeen – tuet, jotka ulottuvat torneista ja kiinnittyvät ajoradan sivuille. Huomautuksissaan herra Morandi oli huolissaan pitkäaikaisista riskeistä, jotka liittyvät sillan sijaintiin, ylittämällä Genovan laakso, joka jätti sen alttiiksi merelle puhaltaville suolaisille tuulille ja läheisen teollisuuden kemikaaleille. sivusto.

Silta rakennettiin jälkikäteen 1990-luvun alussa, jolloin rakennusta hallinnoi valtion valvoma operaattori.

Palautus ei sisältänyt tornia, jossa syöpyneet kaapelit koskettaisivat romahdusta 20 vuotta myöhemmin, mutta insinöörit tarkastivat sen ja havaitsivat ongelmia betonin vedenkestävyydessä.

Insinöörit ehdottivat vuotuista huoltoa, mutta raportin mukaan seuraava tarkastus tehtiin vasta vuonna 2012, ja kunnollisen jälkiasennuksen edellyttämistä investoinneista keskusteltiin edelleen sillan romahtamisvuonna. Siihen mennessä Morandi-silta, kuten noin puolet Italian moottoriteistä, oli kulkenut yksityisen yrityksen, Autostrade per l’Italia, johto.

“Operaattorilla olisi pitänyt olla riittävät tiedot työstä, kun se todella rakennettiin”, raportissa todetaan.

Asiantuntijat väittävät, että insinöörit olisivat voineet nähdä ja ennustaa romahduksen, jos torni ja sen vialliset pysäytykset olisi suoritettu asianmukaisella tavalla.

Viime vuonna Autostrade muutti johtoaan ja otti käyttöön uuden tarkastusjärjestelmän osana infrastruktuuriministeriön kanssa tehtyä sopimusta ja kansainvälisten asiantuntijoiden avustuksella, ja se investoi miljardeja maan moottoriteiden ylläpitoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *