Saksan valkoinen nationalisti tuomittiin elämään vankilassa

MAGDEBURG, Saksa – Saksan tuomioistuin tuomitsi valkoisen ylivaltaisen elinkautiseen vankilaan murhasta ja murhayrityksestä, kun hän yritti räjäyttää tiensä synagogaan viime vuoden juutalaisen kalenterin pyhimpänä päivänä.

Puheenjohtaja Ursula Mertens kutsui tekojaan “halveksittavaksi, pelkuriksi ja epäinhimillisiksi”, ja julisti tuomion Stephan Ballietin tapauksessa, jonka yritys tappaa 51 ihmistä, jotka juhlivat Yom Kippuria Hallen synagogassa 9. lokakuuta 2019, epäonnistui useless siksi, että hän ei voinut rikkoa lukittua ovea.

Herra Balliet, 28, seisoi liikkumatta, kun tuomari luki tuomion. Hän oli tunnustanut hyökkäyksen, josta osia hän oli kuvannut kameralla ja suoratoistanut suorana Internetin välityksellä.

Videossa hänet voitiin nähdä tappavan 40-vuotiaan naisen, joka oli puhunut hänelle, kun hän yritti hyökätä synagogaan. Kun hän ei saavuttanut alkuperäistä tavoitettaan, hän meni läheiseen kebab-kauppaan, jossa hän tappoi 20-vuotiaan saksalaisen miehen, jonka hän uskoi olevan muslimi.

Tuomioistuin noudatti liittovaltion syyttäjien väitteitä siitä, että hänen pitäisi saada enimmäisrangaistus sen vuoksi, että syyttäjä Kai Lohse kutsui maan “halveksittavaksi antisemitismin teoksi toisen maailmansodan jälkeen”.

Herra Balliet ei ole oikeutettu ehdonalaiseen vapauteen, mikä takaa, että hän viettää loppuelämänsä vankilassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *