Kongressin johtajat pyrkivät saamaan aikaan 900 miljardin dollarin kannustintarjouksen

Yhdysvaltain lainsäätäjät ja avustajat työskentelivät lauantaina alle 36 tunnin ajan saavuttaakseen vaikeasti saavutettavan sopimuksen 900 miljardin dollarin kannustinpaketista ja estääkseen valtion rahoituksen raukeamisen. jakaa rokotteita ja tukea kamppailua Amerikkalaiset perheet ja yritykset.

Molemmat jaostot hyväksyivät kiireellisesti kahden päivän pysäytyslasku perjantaina antamalla neuvottelijoille mahdollisuuden lyödä sekä lopullinen sopimus että lainsäädäntöteksti hätäapusopimuksesta. Toimenpiteen odotetaan yhdistyvän yleiseen kokonaispakettiin, joka tarvitaan hallituksen rahoittamiseksi loppuvuoden aikana.

Kongressin johtajat toivovat tukahduttavansa sekä menopaketit kongressin kautta että presidentti Trumpin työpöydälle siihen mennessä, kun rahoitus loppuu sunnuntaina keskiyöllä.

“Meidän on hyväksyttävä nämä toimenpiteet suurella molemminpuolisella äänestyksellä ja saatava ne allekirjoittamaan lakiin ilman viivytyksiä”, senaattori Mitch McConnell Kentuckystä, enemmistöjohtaja, sanoi senaatin kerroksessa lauantaina.

Suurin este oli kuitenkin viimeinen oja, jota johti senaattori Patrick J. Toomey, Pennsylvanian republikaani, lisäämään kieli, joka rajoittaisi keskuspankin toimivaltaa ja ehkäisi sitä lainaa yrityksille ja kunnille tulevissa kriiseissä.

Puhuja Nancy Pelosi tuomitsi yrityksen yksityisestä vaalikokouksesta lauantaiaamuna.

“Se, että he kirjoittavat sinne, että tätä ei voi enää koskaan tapahtua, on aivan haaleaa”, rouva Pelosi sanoi kutsuvan henkilön mukaan, jolla ei ollut lupaa puhua julkisesti, ja kuvasi siirtoa keinona riistää presidentti – valitse Joseph R. Biden Jr: n hallinto kriittisistä välineistä, joita tarvitaan maan talouden elpymisen tukemiseksi.

Herra Toomey, joka on taistellut keskuspankin vallan supistamiseksi, hylkäsi tämän luonnoksen, mutta kieltäytyi kommentoimasta, hyväksyykö hän kompromissin.

Senaatin puheenvuorossa vähemmistöjohtaja, senaattori Chuck Schumer New Yorkista sanoi, että Fedin puheenjohtaja Jerome Powell vastusti toimenpidettä ja että kieli oli “ainoa merkittävä este sopimuksen täyttämiselle”.

Neuvottelijat neuvottelevat myös varausten lopullisista yksityiskohdista, mukaan lukien siitä, kenen pitäisi olla oikeutettuja 600 dollarin suoriin tukiin, veronkorotuksiin ja parannettujen ja laajennettujen pituuksiin työttömyysedut. Vaikka neuvottelijat yhdistävät noin 300 dollarin lisäetua – puolet alkuperäisessä 2,2 biljoonan dollarin kannustinlaissa vahvistetusta edusta -, on epäselvää, kuinka kauan edut jatkuvat ja kaventuvatko ne loppuun. Demokraatit pyrkivät kovaan kallioon lopettamaan edut osittain antamaan lainsäätäjille määräajan palata neuvottelupöytään.

Pelosi arvosteli puhelussa myös republikaaneja ehdotuksesta vähentää leikkauksia työttömyys- ja elintarvikeapuohjelmiin paketin kokonaiskustannusten pitämiseksi alle biljoonan dollarin.

Senaatin republikaanit ilmaisivat tukensa herra Toomeyn tarjoamalle avustuspaketille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *