Ymmärtääkseen Punaisen valtion Amerikan hän kehottaa katsomaan Punaisen valtion Israelia

Molemmat pitävät itseään maansa isänmaallisimpina kansalaisina ja demonisoivat vasemmistoa ja sen liittolaisia ​​uutismediassa, korkeakouluissa ja muissa liberaaleissa epäilyissä pettureina vihollisina. Molemmat, hänen mukaansa, tuntevat halveksuntaa noilta eliiteiltä, ​​jotka hylkäävät näkemyksensä rasistisina, tietämättöminä tai tahattomasti itsensä tuhoavina.

“Naurat jatkuvasti meitä ja esität meidät epädemokraattisiksi ja vaarallisiksi”, hän sanoi ilmaisemalla ei-liberaalia näkemystä. “Mutta me olemme ihmisiä. Kuka sinä olet?'”

Professori Mizrachi, kuten hänen sukunimensä kertoo, on itse Mizrahin työväenluokan tuote: Hänen äitinsä, joka muutti teini-ikäisenä Irakista Israeliin, tapasi isänsä sokeiden instituutissa (molemmat olivat menettäneet näkökyvyn, trakoomasta, iässä 2). Pari kasvatti poikaansa ja hänen kaksi sisartaan kengännauhalla Kiryat Hayovelissa, köyhyyden kärsimässä ja ylivoimaisesti oikeistolaisessa Mizrahi-maahanmuuttajien Jerusalemin naapurustossa.

Kun opettaja sanoi, että nuori Nissim oli kirkas ja hänen pitäisi ehkä käydä ammattikoulussa yleismieheksi tulemiseen, hän sanoi, että hänen äitinsä vastasi kipeästi, että hänen poikansa opiskelee ja kasvaa ansaitsemaan tarpeeksi “palkata poikasi”.

Korkeakoulutukseen kiinnitettynä hänen näkymänsä kääntyi vasemmalle Yhdysvalloissa ollessaan Fulbright-apurahana Michiganin yliopistossa, jossa hän ansaitsi tohtorin tutkinnon. vuonna 1998 ja myöhemmin Harvardissa. Hän tapasi muita nuoria Mizrahi-tutkijoita, joka oli edelleen harvinainen Israelin akatemiassa, jota hallitsivat itäisestä Euroopasta peräisin olevat juutalaiset, ja koki jotain poliittista heräämistä liberaalina ja Mizrahina.

Palattuaan Israeliin hänestä tuli Mizrahin koulutuksen ja ihmisoikeuksien aktivisti.

Mizrahimilla, jota pitkään pidettiin toisen luokan kansalaisina, näytti olevan runsaasti syytä vedota liberaaleihin tasa-arvo- ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden lupauksiin. Mikään, mitä hän sanoi, ei kuitenkaan voinut järkyttää edes oman perheenjäseniään oikeistolaisista taipumuksistaan.

Vuonna 2011 kuultuaan vierailevan luennoitsijan Euroopasta ylistävät ihmisoikeuksia “kansainvälisenä moraalisena kielenä”, professori Mizrachilla oli ahha hetki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *