Niittaava ISIS-tarina, kerrottu Instances Podcastissa, putoaa toisistaan

Chaudhryn julkiset julistukset ovat nyt asettaneet hänet oikeudelliseen vaaraan. Syyskuussa Kanadan viranomaiset syytti Chaudhrya terroristi-huijauksen tekeminen, rikosoikeudellinen syy, joka voi johtaa jopa viiden vuoden vankeuteen, jos hänet tuomitaan.

Tuhansien taistelijoiden seuraaminen, jotka ovat matkustaneet ympäri maailmaa taistelemaan islamilaisen valtion kanssa, on rönsyilevä, usein hämärä yritys. Ennen “kalifaatin” lähettämistä kaksi amerikkalaista virkamiestä kertoivat The Timesille, että herra Chaudhry oli itse asiassa liittynyt ISIS: ään ja ylittänyt Syyrian. Ja jotkut ihmiset, jotka tuntevat ja ovat neuvoneet herra Chaudhrya, sanovat, että heillä ei ole epäilystäkään siitä, että hänellä on ääri-jihadistisia näkemyksiä.

Mutta Kanadan lainvalvontaviranomaiset, jotka tekivät melkein neljän vuoden tutkimuksen herra Chaudhrysta, sanovat tutkineensa hänen matka- ja talousasiakirjojaan, sosiaalisen median viestejä, lausuntoja poliisille ja muuta tiedustelua saadakseen heidät luottamaan siihen, ettei hän tullut Syyriaan tai liittyä ISIS: ään, vielä vähemmän tekemällä hänen kuvaamansa törkeät rikokset.

Tämän artikkelin vuoksi haastatellut amerikkalaiset virkamiehet tukevat päätelmää, että Chaudhry, joka täyttää lauantaina 26 vuotta, ei koskaan ollut terrorismin uhka. On vaikea sanoa täysin varmalla tavalla, ettei hän koskaan tullut Syyriaan, he varoittavat.

Mutta vaikka hän olisikin, niin he väittävät, se olisi ollut lyhytaikaista – jonka aikana hän väitti olevansa liittynyt ISIS: ään, saanut uskonnollista ja aseiden koulutusta, käynyt partioissa, kohdannut rangaistuksia, toteuttanut teloituksia ja osallistunut salaisiin keskusteluihin suunnitella korkean tason hyökkäyksiä länteen.

“Huijaukset voivat aiheuttaa pelkoa yhteisöissämme ja luoda illuusion siitä, että kanadalaisille on olemassa mahdollinen uhka, vaikka olemme päättäneet toisin”, tutkinnan suorittaneen kansallisen turvallisuusryhmän päällikkö Christopher deGale sanoi. lausunto tapauksesta.

”Kalifaatti” -sarja herätti kysymyksiä herra Chaudhryn väitteistä ja omisti osan podcastista heille. Sen jälkeen, kun kanadalaiset syyttivät herra Chaudhrya huijauksesta, The Instances tutki hänen tapaustaan ​​uudestaan ​​katsomalla uudestaan ​​sosiaalisen median viestejä, valokuvia, matkatietoja, akateemisia asiakirjoja ja muita mahdollisia todisteita, jotka voisivat tuoda esiin hänen väitteensä liittymisestä, ja tapettiin ISIS: n puolesta Syyriassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *