Kengurut voivat olla yhteydessä ihmisiin, kertoo tutkimus

MELBOURNE, Australia – Kun he ovat nälkäisiä, he ilmoittavat siitä sinulle tulemalla luoksesi ja katsomalla rukoilevasti sinua ja ruokasäiliötä.

Jos se ei toimi, he haistavat ja tassuttavat jalkaasi.

Ei, emme puhu koirista. Puhumme kenguruista.

Tutkijat Roehamptonin yliopistossa Britanniassa ja Sydneyn yliopistossa Australiassa sanovat, että tällainen käyttäytyminen johti heidät a hämmästyttävä löytö: Kengurut voivat kommunikoida ihmisten kanssa samalla tavalla kuin koirat, hevoset ja vuohet tekevät, vaikka heitä ei ole koskaan kesytetty.

Kengurut ovat ensimmäisiä villieläimiä, joilla on käyttäytymistä, joka esiintyy yleisemmin kotieläiminä pidetyissä lajeissa, välittäen ihmisen pyyntöjä tutkijoiden mukaan. Tähän asti tutkijat olivat olettaneet, että tällainen lajienvälinen viestintä oli ollut olemassa useless eläimillä, jotka olivat kehittyneet ihmisten rinnalla.

Tutkimus ehdottaa korkeamman älykkyyden tasoa Australian pussieläimissä kuin oletettiin.

Tutkijat sanoivat toivovansa, että tulokset saisivat ihmiset – varsinkin australialaiset – hoitamaan kenguruja huolellisemmin. Vaikka he ovat maan vaakunassa ja heitä pidetään jonkin verran kansallisena aarteena, heitä pidetään myös haittana ja ne teurastetaan vuosittain ylikuormituksensa vuoksi.

Australiassa oli vuonna 2017 lähes 50 miljoonaa kengurua, mikä on kaksinkertainen ihmispopulaatio virallisten arvioiden mukaan. Viljelijät valittavat, että kengurut syövät karjalle tarkoitettuja laitumia tutkijat ovat huolissaan siitä, että ne uhkaavat uhanalaisia ​​villieläimiä tuhoamalla elinympäristö ja syömällä matelijoita.

“On osa väestöstä, joka ajattelee olevansa tuholaisia ​​ja tyhmiä ja haluaa ampua heidät”, kertoi Alan McElligott, paperin johtava kirjoittaja. “Mielestäni, jos laajemmalla yleisöllä on parempi käsitys eläimen kognitiivisista kyvyistä, on helpompaa myydä ajatus siitä, että meidän tulisi kohdella heitä parhaalla mahdollisella hoidolla.”

Tutkijat kouluttivat ja testasivat 11 kengurua Australian eläintarhoista viime vuoden kahdeksan päivän aikana saadakseen ruokaa pakkauksesta. Sitten he lukitsivat laatikon, mikä teki heidän mahdottomaksi pääsyn ruokaan ilman apua.

Aluksi kengurut haistivat ja naarmuivat laatikkoa. Mutta kun he tajusivat, etteivät pysty avaamaan sitä, he käänsivät huomionsa tohtori McElligottiin, joka oli heidän kanssaan kotelossa.

“Kengurut katsoivat minua ja tekivät tällaisen katseen vuorottelun – katsoen laatikkoa, takaisin minuun, takaisin laatikkoon, takaisin minuun”, kertoi tohtori McElligott, joka aiemmin työskenteli Roehamptonin yliopistossa ja nyt on nyt apulaisprofessori Hongkongin kaupungin yliopistossa.

“Muutamat kengurut lähestyivät minua ja alkoivat haistaa polveani ja raapia polveani”, hän lisäsi. “Jos se olisi koira, kutsuisit sitä käpäläksi.”

Kymmenen tutkimukseen osallistuneista 11 kengurusta katsoi aktiivisesti tohtori McElligottia, ja yhdeksän vuorotellen katseli häntä ja laatikkoa, joka sisälsi ruokaa.

“He todella yrittivät tarkoituksellisesti ilmoittaa halustaan ​​saada hänet auttamaan ruoan saamiseksi laatikosta”, kertoi Alexandra Inexperienced, eläinten käyttäytymistä ja hyvinvointia tutkiva tutkija Sydneyn yliopistossa, joka on paperin toinen kirjoittaja.

Tohtori Inexperienced sanoo uskovansa, että kengurun käyttäytyminen on muutos siihen, miten he kommunikoivat keskenään luonnossa.

“He ovat sosiaalisia lajeja ja käyttäisivät näitä vihjeitä keskenään”, hän sanoi. “Vankeudessa, missä on läsnä ihmisiä, he todennäköisesti pystyvät mukauttamaan tämän kyvyn kommunikoida ihmisten kanssa.”

Tutkimuksessa käytetyt kengurut – joka julkaistiin keskiviikkona Royal Society -yhtiön julkaisemassa vertaisarvioidussa tieteellisessä lehdessä Biology Letters – eivät olleet täysin villi, koska se olisi ollut vaarallista tutkijoille. Heitä oli kasvatettu eläintarhoissa ja he olivat tunteneet ihmisiä, mutta heitä pidettiin silti tuntemattomina.

Tohtori McElligott sanoi, että samassa tutkimuksessa, joka tehtiin susien, toisen tuntemattoman eläimen, kanssa, sudet hyökkäsivät yksinkertaisesti hampaillaan ruokarasiaan sen sijaan, että yrittäisivät pyytää ihmisiltä apua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *