Kanadalaisen tarttuva tarina säkenee tutkinnan alla

Keväällä 2018 hallitus oli tulipalossa. New York Occasions oli julkaissut podcastin “Kalifaatti”, jossa eräs Toronton esikaupunkialueelta tuleva mies väitti matkustaneensa Syyriaan, liittyneensä islamilaiseen valtioon ja suorittaneen kammottavia teloituksia ennen paluuta Kanadaan.

“Kanadalaiset ansaitsevat lisää vastauksia tältä hallitukselta”, sanoi Candice Bergen, konservatiivien talon johtaja tuolloin. “Miksi he eivät tee jotain tämän halveksittavan eläimen suhteen, joka kävelee ympäri maata?”

Syyskuun lopulla vastattiin kysymykseen. Kanadan kuninkaallisen sotilaspoliisin johtama kansallisen turvallisuuden tutkintayksikkö syytti Shehroze Chaudhry, mies, joka meni podcastissa nimellä Abu Huzayfah, suorittaessaan terrorismiin liittyvää huijausta.

Mark Mazzetti, Graham Bowley, Malachy Browne ja minä olemme tutkineet pitkään syytteen nostamisesta lähtien kahta laajaa ja toisiinsa liittyvää kysymystä: Miksi poliisi luottaa siihen, että herra Chaudhry on fabulisti ja mitä herra Chaudhry todella teki tehdä?

[Learn: A Riveting ISIS Story, Informed in a Occasions Podcast, Falls Aside]

Artikkelin lyhyt versio on, että tutkijat, jotka käyttivät suurelta osin julkisesti saatavilla olevaa tietoa, kuten lentotietoja ja hänen sosiaalisen median viestejään, totesivat nopeasti, että Chaudhry ei tullut Syyriaan tai liittynyt ISIS: ään. Katsauksemme kaikesta, mitä voimme löytää herra Chaudhrystä, joka asuu Burlingtonissa, Ontariossa, ei sulkenut pois mahdollisuutta, että hän meni Syyriaan muutaman viikon kapeaan ikkunaan. Mutta löysimme myös hänen harhaanjohtamisensa historian, joka herättää runsaasti epäilyjä hänen vaatimuksistaan.

Viime kädessä emme löytäneet mitään itsenäistä vahvistusta herra Chaudhryn osallistumiselle julmuuksiin, jotka hän väittää tekevänsä “Kalifaatti”-podcastissa.

Ryhmä, johon kuuluin, tutki Chaudhryn väitteitä, ei mitä podcastin toimittajat tekivät heidän kanssaan. Se oli toimittajien rooli. “Kalifaatti” -jaksoihin liitetyssä toimittajan huomautuksessa he sanoivat, että podcast ei “ollut riittävän tiukka” ja että Mr. Chaudhryä sisältävät jaksot eivät vastanneet The Timesin vaatimuksia.

[Learn: The Editors’ Observe on ‘Caliphate’]

Uudessa “Kalifaatin” jaksossa The Timesin päätoimittaja Dean Baquet tarjoaa tarkempia tietoja siitä, missä kalifaatin kanssa meni pieleen ja mitä tehdään vastaavan epäonnistumisen välttämiseksi tulevaisuudessa.

“Kun The New York Occasions tekee syvällistä, suurta, kunnianhimoista journalismia missä tahansa muodossa, me panemme sen valtavasti tutkimaan uutishuoneen ylemmillä tasoilla”, herra Baquet sanoi uudessa jaksossa ja lisäsi, ettei näin ollut. alkuperäisen podcastin kanssa. “Ja luulen, että minun tai jonkun muun olisi pitänyt antaa samanlainen tarkastus, koska se oli iso, kunnianhimoinen journalismi.”

Herra Mazzetti puhuu myös ryhmämme raportoinnista jaksossa.

[Pay attention: An Examination of ‘Caliphate’]

Marc Tracy ja Katie Robertson, kaksi The Occasions -lehden tiedottajaa, ovat myös punninneet tätä kaikkea.

[Learn: New York Occasions Says ‘Caliphate’ Podcast Fell In need of Requirements ]

Chaudhry, joka vapautettiin sillä ehdolla, että hän esiintyy oikeudessa, pysyy Burlingtonissa ja työskentelee perheensä ravintolassa lähellä Oakvillea. Hänen oikeudenkäyntinsä ei odoteta alkavan ennen vuotta 2021.

Henkilökohtaisesti toivon, että tulevat lomat tarjoavat tauon kaikille näihin epätavallisiin ja usein stressaaviin aikoihin.Ian Austen, joka on kotoisin Windsorista Ontariossa, on koulutettu Torontossa, asuu Ottawassa ja on raportoinut Kanadasta The New York Occasions -lehdessä viimeisten 16 vuoden ajan. Seuraa häntä Twitterissä osoitteessa @ianrausten.


Haluamme saada ajatuksesi tästä uutiskirjeestä ja Kanadan tapahtumista yleensä. Lähetä ne osoitteeseen nytcanada@nytimes.com.

Välitä se ystävillesi ja kerro heille, että he voivat rekisteröityä tässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *