Pyssymies tuomittiin elämään vankilassa vuoden 2015 hyökkäyksestä Pariisin sidotulle junalle

PARIISI – Neljä miestä mukana a terrori-isku Pariisin matkalla olevaan junaan Vuonna 2015 tuomittiin useless muiden matkustajien rohkea toiminta. Heidät tuomittiin murhayrityksestä, osallisuudesta rikolliseen ja terroristiryhmään, ja tuomittiin vankeuteen, joka vaihtelee seitsemästä vuodesta elämään.

Ayoub El Khazzani, jota syytetään junan päähyökkääjästä, tuomittiin elinkautiseen vankilaan. Hänen läsnäolonsa oikeussalissa tarjosi syyttäjille harvinaisen mahdollisuuden kaivaa Islamin valtion toimintaa Euroopassa.

Hyökkäyksen aikaan Euroopan viranomaiset yrittivät seurata useita tuhansia ihmisiä, jotka olivat kiertäneet Irakiin ja Syyriaan ja sieltä, yrittäen liittyä jihadistiryhmiin. Useless muutama kuukausi aiemmin, tammikuussa, terroristit tappoivat 17 ihmistä, joista 10 toimistoissa satiirinen aikakauslehti Charlie Hebdo, joka oli julkaissut piirustuksia profeetta Muhammadista.

Oikeudenkäynti 14 ihmisestä, joita syytetään terroristien auttamisesta tässä hyökkäyksessä päättyi keskiviikkona kaikkien syylliseksi todettujen kanssa. Mutta todelliset hyökkääjät siinä tapauksessa olivat kaikki kuolleita.

Hyökkäys junaan tapahtui 21. elokuuta 2015 ja oli useat matkustajat estivät – mukaan lukien kolme amerikkalaista ja miehen, jolla on Ranskan ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalaisuus -, jotka tarttuivat hyökkääjään ja valloittivat hänet voimakkaan kädestä käteen -taistelun jälkeen. Useless yksi henkilö loukkaantui. Herra El Khazzani vangittiin ja pidätettiin.

Useless kolme kuukautta myöhemmin, 13. marraskuuta 2015, islamilaiselle valtiolle uskolliset jihadistit osuivat jälleen yhteen koordinoitujen hyökkäysten sarjassa, joka johti Ranskan modernin historian tappavimpaan terrori-iskuun. Piirityksen jälkeen kuoli 130 ihmistä, joista 90 tapettiin aseista hyökkäsi Bataclan-yökerhoon Pariisissa.

Nämä kaksi oikeudenkäyntiä ovat asettaneet vaiheen – sekä hyökkäyksen järjestämisen tutkinnan että uhrien todistamisen osalta – ensi syyskuussa odotettuun 20 syytetyn oikeudenkäyntiin, jota syytetään osallistumisesta marraskuussa 2015 tehtyihin Bataclanin hyökkäyksiin ja muualla asiassa, jonka noin 1700 kantajaa saattaa tuomioistuimen käsiteltäväksi.

“Kun tarkastelemme 21. elokuuta 2015 tapahtumia, huomasimme, että pääsimme pahinasta”, Pariisin syyttäjä kertoi tuomareille tiistaina junahyökkäyskokeessa. “Kun tarkastelemme koko tapausta, ymmärrämme, että se ennakoi kauheaa ja tuhoisaa marraskuun yötä.”

El Khazzanin, islamilaisen valtion kouluttaman, marokkolaista taistelijaa vastaan, kolme muuta – Bilal Chatra, Rédouane El Amrani Ezzerrifi ja Mohamed Bakkali – syytettiin syyttäjistä auttaessaan hyökkääjää matkustamaan Syyriasta Belgiaan ja auttamalla hyökkäyksen valmistelut.

Torstaina El Khazzani tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhayrityksestä ja salaliitosta terroritekoon. Chatra, Bakkali ja El Amrani Ezzerrifi tuomittiin vastaavasti 27, 25 ja 7 vuodeksi vankeuteen. Tuomiot vastaavat melkein täydellisesti syyttäjän pyytämiä lauseita.

Oikeudenkäynnin todistajat kertoivat, että pian sen jälkeen, kun useita satoja matkustajia täynnä ollut pikajuna oli ylittänyt Ranskasta Belgiasta, herra El Khazzani nousi kylpyhuoneesta paljain rintaan ja aseistettuna rynnäkkökiväärillä. Hänen arsenaaliinsa kuului laukku, joka oli täytetty ammuksilla ja muilla aseilla.

Todistuksen mukaan Ranskan kansalainen, joka on tunnistettu useless etunimeltään Damien, tarttui ensin hyökkääjään, jota seurasi nopeasti toinen matkustaja, Mark Moogalian, jolla on Ranskan ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalaisuus. Herra Moogalian kamppaili herra El Khazzanin kanssa, ja hyökkääjän ampuma luodin haavoittui, tuomioistuin kuuli.

Kolme muuta amerikkalaista – Anthony Sadler; Alek Skarlatos, Oregonin kansalliskaartin asiantuntija; ja Yhdysvaltain ilmavoimien Airman First Class Spencer Stone, jotka olivat kaikki ystäviä lomalla – liittyivät sitten taisteluun ja onnistuivat alistamaan hyökkääjän syyttäjien mukaan. Herra El Khazzanin aseet eivät toimi oikein, tuomioistuimelle kerrottiin, mikä haittaa hänen hyökkäystään.

Herra Skarlatos kertoi Pariisin tuomioistuimelle, että kun hän näki ensimmäisen kerran aseen ilmestyvän junavaunussa, “Tuntui, että aika pysähtyi.” Kun hän liittyi muihin matkustajiin yrittäen voittaa hänet, herra Skarlatos sanoi, että hyökkääjä oli taistellut raivokkaasti. Ensinnäkin, herra Skarlatos sanoi, että hän vei rynnäkkökiväärin, sitten pistoolin ja lopuksi laatikkoleikkurin kaoottisessa yhteenotossa.

“Mielestäni meidän piti kuolla sinä päivänä”, herra Skarlatos totesi, että hyökkäys oli muuttanut hänen elämänsä.

El Khazzani lopulta alistettiin junavaunun lattialle ja sidottiin solmioon, syyttäjät sanoivat. Juna reitti uudelleen Pohjois-Ranskassa sijaitsevaan Arrasiin, jossa poliisi pidätti hänet.

Myöhemmin matkustajien sankaruus tuli painopisteeksi Clint Eastwood -elokuva “The 15:17 to Paris”. Herra Moogalian, herra Sadler, herra Skarlatos ja herra Stone olivat kahdeksan ihmisen joukossa myöhemmin palkittu kunnialeegona, Ranskan korkein palkinto, roolistaan ​​hyökkäyksen estämisessä.

Keskeistä oikeudenkäynnissä, mutta poissa telakasta oli Abdelhamid Abaaoud, Belgiassa toimiva islamilaisen valtion operaattori, jonka uskotaan suunnitelleen juna-iskut sekä marraskuun hyökkäykset Pariisissa, johon hän osallistui. Herra Abaaoudin uskotaan myös auttaneen valmistelemaan Maaliskuun 2016 hyökkäys Brysselissä että kuoli 31 ihmistä.

Abaaoud, jonka poliisi tappoi muutama päivä marraskuun iskujen jälkeen, “oli merkittävässä asemassa Daeshin ulkoisissa operaatioissa”, sanoi islamin ja arabimaiden asiantuntijana toimiva ranskalainen politologi Gilles Kepel. Arabialainen lyhenne sanoista Islamilainen valtio.

Herra Kepel sanoi sen “suunnittelijana” iskut EuroopassaAbaaoud “järjesti” muuttoreittien käytön salakuljettaakseen jihadisteja Euroopan maihin ja teki Belgiasta takatukikuntansa perustamaan salaisia ​​soluja ennen tulevia hyökkäyksiä.

Herra El Khazzani kertoi tuomioistuimelle, että hän oli herra Abaaoudin käskystä ja että he olivat matkustaneet yhdessä Syyriasta Eurooppaan. Hän lisäsi, että herra Abaaoud oli pyytänyt häntä kohdentamaan amerikkalaiset matkustajat junassa.

Pohjois-Ranskassa Rouenin yliopistossa työskentelevä terrorismilainsäädännön asiantuntija Antoine Mégie sanoi, että pääepäillyn läsnäolon vuoksi oikeudenkäynti oli yksi ensimmäisistä Ranskassa, jolla oli varaa “hyökkäyksen mekanismien jälleenrakentamiseen”. organisoitu rakenne sen takana. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *