Nigeriassa vapautettiin yli 300 kaapattua opiskelijaa, kuvernööri sanoo

Ilmoitettuaan heidän vapauttamisensa herra Masari kertoi Deutsche Welle-televisiotoimittajalle, että hallitus ei ollut maksanut lunnaita ja että neuvottelut käytiin pikemminkin bandiitiryhmän kuin Boko Haramin kanssa.

Presidentti Muhammadu Buhari voitti vaalit vuonna 2015 ja lupasi tarttua Boko Haramiin ja muihin Pohjois-Nigerian militantti- ja rosvoryhmiin. Ja hän on toistuvasti luvannut tuoda kotiin jokainen Chibok-opiskelija.

Sieppauksilla on silmiinpistäviä yhtäläisyyksiä. Kuten Chibokin hyökkäys, aseistetut miehet ryntäsivät sisäoppilaitokselle yöllä, viemällä satoja lapsia, tässä tapauksessa kaikki pojat, ja siirtäen heidät maaseudun piilopaikkaan. Sitten heidät jaettiin ryhmiin paikallisten tiedotusvälineiden haastattelemien opiskelijoiden mukaan, jotka onnistuivat pakenemaan sieppaajiaan, mikä vaikeutti turvallisuusjoukkojen pelastusoperaatiota.

Kankaran asukas Abdulkadir Musbau kertoi ostavansa nuudeleita lastensa lauantai-aamiaiseksi, kun voimakas tulipalo puhkesi. Hänen ympärillään ihmiset alkoivat juosta kaikkiin suuntiin, joten hän sprintti kotiin ohi poliisin ja valppaana matkalla.

Aluksi herra Musbau sanoi, että hänen mielestään hyökkäys johtui paikallisilta rosvoilta, termiä käytetään kaikkialla Nigeriassa toimivilla aseellisilla rikollisilla. Edellisenä päivänä raskaasti aseistetut miehet olivat hyökänneet läheiseen kylään tappamalla 12 ihmistä, ja Kankarasta valppautuneet olivat lähteneet heidän jälkeensä.

Lopulta tulitus hiljeni. Herra Musbau hengitti. Hänen naapurinsa alkoivat tulla ulos talostaan. Yksi sanoi sisäoppilaitoksen hyökkäyksen. Herra Musbaulla kesti hetki ymmärtää, että se oli koulu, jossa hänen 12-vuotias poikansa Abdullahi kävi.

Kun hän pääsi kouluun aamunkoitteessa, “näin hänen sängynsä, joka oli siististi tehty, ja hänen laatikkonsa ja hatunsa sen päällä”, hän sanoi. “Mutta ei häntä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *