Epstein Affiliate Jean-Luc Brunel pidätetään Ranskassa

PARIISI – Entinen malliagentti ja rahoittajan yhteistyökumppani Jeffrey Epstein pidätettiin tällä viikolla Pariisin lähellä sijaitsevalla lentokentällä osana tutkimusta raiskauksista ja seksuaalisesta väkivallasta, myös alaikäisiin kohdistuvissa väitteissä, ranskalaiset syyttäjät sanoivat torstaina.

Agentti, vuonna 1946 syntynyt ranskalainen Jean-Luc Brunel, pidätettiin keskiviikkona Pariisista pohjoiseen Roissy-Charles de Gaullen lentokentällä. Hänen toimintaansa liittyy myös syytöksiä seksuaalisesta häirinnästä ja lapsikaupasta, Pariisin syyttäjänvirasto sanoi.

Tutkimus on osa laajempaa tutkimusta Pariisin syyttäjät avattiin elokuussa 2019 paljastaa mahdolliset rikokset, jotka on tehty joko Ranskassa tai ranskalaisia ​​uhreja vastaan ​​ulkomailla, skandaalin yhteydessä, johon osallistui herra Epstein, jota syytettiin Yhdysvalloissa kymmenien tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ihmiskaupasta pitkiä aikoja.

Herra Epstein, kuka tappoi itsensä Manhattanin vankilassa omisti viime vuonna 66-vuotiaana asunnon Avenue Fochilla, hyvällä Pariisin naapurustossa, ja matkusti säännöllisesti Ranskaan.

Useat mallit ovat myös syyttäneet herra Brunelia seksuaalirikoksista Ranskassa, ja syyttäjät kieltäytyivät ilmoittamasta, onko häntä myös kuulusteltu näistä syytöksistä.

Ainakin yksi herra Epsteinin syyttäjistä on sanonut, että herra Brunel käytti asemaansa mallina partiolaisena hankkiakseen alaikäisiä miljardööreille, jotka seurustelivat aikoinaan poliitikkojen, kuuluisuuksien ja Wall Streetin johtajien kanssa.

Tutkinta Ranskassa on edelleen alustavassa vaiheessa, eikä ketään ole virallisesti syytetty. Ranskan lain mukaan poliisi voi kuulustella herra Brunelia jopa 96 tunnin ajan syytteestä riippuen, ennen kuin hänet joko vapautetaan tai asetetaan viralliseen tutkimukseen.

Herra Brunelin lakimiehelle Corinne Dreyfus-Schmidtille ei löytynyt heti kommentoitavaksi. Lausunnossa The Guardianille vuonna 2015Brunel kielsi rajusti osallistumisensa “suoraan tai epäsuorasti” herra Epsteinia vastaan ​​esitettyihin syytöksiin. “Kiistän voimakkaasti laittoman teon tai väärinkäytökset työskennellessäni partiolaisena tai mallitoimistojen johtajana”, hän kertoi The Guardianille.

Pariisin syyttäjänvirasto kieltäytyi kommentoimasta ranskalaisia ​​uutisraportteja, joiden mukaan ennen keskiviikkona pidätystä herra Brunel oli aikeissa nousta lennolle Senegalin pääkaupunkiin Dakariin. Herra Brunel ei ollut minkäänlaisen oikeudellisen valvonnan alainen, ja hänellä oli vapaa matkustaa.

Herra Brunel aloitti uransa malliagenttina Ranskassa, myöhemmin hänestä tuli Karin Modelsin johtaja ja perusti MC2 Mannequin Administration. Hän laajensi uraansa Yhdysvaltoihin, missä tapasi ja ystävystyi herra Epsteinin kanssa, matkusti ja seurusteli usein hänen kanssaan ennen kahta oli putoamassa kun miljardööriä vastaan ​​esitettiin seksikauppaa koskevia syytöksiä.

New Yorkin liittovaltion tuomioistuimessa Virginia Roberts Giuffre, yksi herra Epsteinin syyttäjistä, väitti, että herra Brunel tarjosi mallinnustöitä tytöille – jotkut jopa 12-vuotiaille – ja toivat heidät Yhdysvaltoihin “viljelemään niitä ystäviensä, etenkin Epsteinin, luona”.

Rouva Giuffre sanoi myös, että herra Epstein käytti häntä seksuaalisesti ihmiskauppana herra Brunelille “lukuisissa tilaisuuksissa ja lukuisissa paikoissa”, mukaan lukien Etelä-Ranska, tuomioistuimen tietojen mukaan.

Ilmeisesti puheluista, jotka on kirjattu muistikirjaan, joka löydettiin herra Epsteinin kartanosta Palm Beachistä, Fla., Näytti osoittavan, että herra Brunel puhui salaperäisesti ystävänsä kanssa alaikäisistä tytöistä tuomioistuimen tietojen mukaan.

Yksi viesti vuodelta 2005, nimeltään “Jeffreylle Jean Lucilta”, sanoi: “Hänellä on sinulle opettaja, joka opettaa sinua puhumaan venäjää. Hän on 2×8-vuotias eikä blondi. Oppitunnit ovat ilmaisia, ja voit olla ensimmäinen tänään, jos soitat. “

Brunelia vastaan ​​ei ole nostettu rikosoikeudellisia syytöksiä New Yorkin liittovaltion tuomioistuimessa.

Mutta herra Brunel on itse kohdannut väärinkäytöksiä. Vuonna 1988 60 minuutin esittely, useat muut mallit syyttivät häntä epäasiallisesta kohtelusta, mukaan lukien huumeiden huumaaminen ja yhdessä tapauksessa raiskaus.

Kolme entistä mallia kertoi myös Huoltaja viime vuonna pahoinpideli heitä seksuaalisesti 1980- ja 90-luvuilla Pariisissa ja sen ympäristössä.

Thysia Huisman, entinen hollantilainen malli, joka on syyttänyt herra Bruneliä huumeiden väärentämisessä ja raiskauksessa Pariisissa vuonna 1991, sanoi huutaneen “ilon kyyneleitä” kuultuaan pidätyksestä.

“Olen todella onnellinen, että tapauksessa on vihdoin jonkin verran liikkeitä”, hän sanoi puhelinhaastattelussa. “Ilmoitin hänestä poliisille syyskuussa 2019, ja tiesin, että tapaukseni oli vanhentunut, mutta toivoin, että se motivoi muita naisia ​​tulemaan esiin.”

Huismania edustava asianajaja Anne-Claire Lejeune sekä kolme muuta naista, jotka ovat myös syyttäneet herra Brunelia seksuaalisesta väärinkäytöksestä, sanoi Brunelin pidätyksen olevan “erittäin hyvä ensimmäinen askel”, mutta hän varoitti, ettei hän ollut vielä syytettiin ja toivoi syyttäjien luovuttavan tutkimuksen erityistuomareille.

Ranskan lain mukaan tällaisilla tuomareilla on laaja tutkintavaltuudet ja ne voivat asettaa syytetyt viralliseen tutkintaan. Kaikki alustavat tutkimukset eivät kuitenkaan pääse tähän vaiheeseen, ja syyttäjät voivat luopua tapauksista, jos he eivät paljasta vankkoja todisteita väärinkäytöksistä.

Jotkut rouva Lejeunen asiakkaiden väitteet estävät raiskaustapausten lakisääteiset määräajat, jotka Ranskassa ovat 20 vuotta. Yksikään hänen asiakkaistaan ​​ei ole syyttänyt herra Epsteinia väärinkäytöksistä.

Herra Brunel ei ole ainoa ranskalaisen mallitoimiston henkilö, joka on kohdannut raiskaussyytöksiä. Gérald Marie, joka oli 25 vuotta Elite Mannequin Managementin eurooppalaisen divisioonan puheenjohtaja, on myös syytetty entisistä raiskauksista ja seksuaalisesta väkivallasta vuodelta 1980 ja 1990.

Zoë Brock, uusi-seelantilainen malli, joka on syyttänyt herra Brunelia huumeiden antamisesta ja yrittämisestä harrastaa seksiä hänen kanssaan vuonna 1991 – kun hän oli vielä alaikäinen – sanoi, että pidätys oli helpotus.

“Olin luopunut ranskalaisesta järjestelmästä kokonaan”, hän sanoi puhelinhaastattelussa. “Se on uskomattoman jännittävää, mutta pidätän iloni, kunnes mitään maksuja ei ole. Olen oppinut kaiken tämän kautta, että tämä vie hyvin kauan. “

Benjamin Weiser osallistui raportointiin ja Amy Julia Harris osallistunut tutkimukseen New Yorkista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *