Sadat uskonnolliset johtajat vaativat LGBTQ-muuntoterapian lopettamista

LGBTQ-ihmisten oikeuksien puolustamiseen tähtäävässä yhtenäisyyden osoittamisessa yli 370 kansainvälistä hengellistä johtajaa on allekirjoittanut julistuksen, jossa vaaditaan kiistanalaisen muuntohoidon maailmanlaajuista kieltämistä.

Julistuksessa pyydettiin myös, että kansat etsivät keinon lopettaa ihmisten kriminalisointi heidän seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuoli-identiteettinsä perusteella. Se vaati myös lopettamaan LGBTQ-ihmisiin kohdistuvan väkivallan.

Sitoumuksen allekirjoittivat uskonnolliset johtajat yli 35 maasta. Sen johtajana oli LGBT + Lives -aloitetta käsittelevä maailmanlaajuinen uskontokuntien toimikunta pyrkiessään “vahvistamaan kaikkien elämän pyhyyttä ja ihmisarvoa”.

“Tunnustamme, että tiettyjä uskonnollisia opetuksia on kautta aikojen käytetty väärin aiheuttamaan syvää kipua ja loukkausta lesboille, homoille, biseksuaaleille, transseksuaaleille, queerille ja intersukupuolisille”, komissio sanoi lausunnossa. “Tämän täytyy muuttua.”

Jotkut merkittävimmistä uskonnollisista johtajista, jotka allekirjoittivat julistuksen, ovat armeija piispa emeritus Desmond. M. Tutu Etelä-Afrikasta, 1984 Nobelin rauhanpalkinnon voittaja; Rabbi Mel Gottlieb, Kalifornian juutalaisen uskonnon akatemian presidentti; pastori John C. Dorhauer, pääministeri ja Kristuksen yhdistyneen kirkon presidentti; ja pastori Michael-Ray Mathews, baptistien liiton presidentti.

Muuntohoito on a diskreditoitu käytäntö jonka tarkoituksena on muuttaa henkilön seksuaalista suuntautumista tai sukupuoli-identiteettiä. American Medical Affiliation ja American Psychological Affiliation ovat tuomitsi käytännön.

Käytäntö on aiemmin sisältynyt vakavia menetelmiä kuten laitoshoito, kastraatio ja sähköiskuhoito.

Kaksikymmentä Yhdysvaltojen osavaltiota kieltää muuntohoidon, kertoi Christy Mallory, osavaltion ja paikallisen politiikan johtaja UCLA: n Williams-instituutin Williams-instituutista. Instituutti on ajatushautomo, joka keskittyy seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin kysymysten tutkimiseen. Suurin osa kiellon läpäisseistä valtioista tukee enemmän LGBTQ-oikeuksia, hän sanoi.

“Se jättää haavoittuvimmat LGBTQ-ihmiset, erityisesti lapset, enemmän vaaraan valtioissa, joissa ei ole voimassa lakeja”, hän sanoi.

New York, Utah, Virginia, Colorado ja Puerto Rico ovat kaikki hyväksyneet alaikäisten muuntohoidon kieltävän lainsäädännön.

Vuonna 2019 Israelin opetusministeri Rafael Peretz hyväksyi puretun hoidon nuorille homoille.

Ensimmäinen Euroopan maa maahan kielletty käytäntö oli Malta, Välimeren saarivaltio, vuonna 2016.

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson lupasi kieltää kiistanalaisen terapian kesällä, BBC: n mukaanja kutsui käytäntöä “ehdottomasti kauheaksi”.

Kaikessa Yhdysvaltojen lainsäädännössä puututaan lisensoitujen terveydenhuollon ammattilaisten ja alaikäisten harjoittamiseen liittyviin muuntohoitomenetelmiin, Ms Mallory sanoi. Mutta hän lisäsi, että nämä lait jättävät uskonnollisille tai hengellisille tarjoajille aukon jatkaa käytännön harjoittamista.

Uskonnollisten johtajien lupaus kehottaa “lopettamaan kaikki yritykset muuttaa, tukahduttaa tai poistaa henkilön seksuaalista suuntautumista, sukupuoli-identiteettiä tai sukupuolen ilmaisua” ja kieltää käytäntö. Lupaus voi auttaa aloittamaan aukon poistamisen uskonnollisten johtajien kanssa käytävässä käytännössä, rouva Mallory sanoi. Hänen mukaansa se heijastaa kasvavaa suuntausta, että henkiset johtajat tukevat LGBTQ-ihmisten oikeuksia laajemmin.

Lupauksessa sanottiin: “Pyydämme anteeksiantoa niiltä, ​​joiden elämä on vahingoittunut ja tuhoutunut uskonnonopetuksen verukkeella.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *