Kanadalainen muotimoguli Peter Nygard syytetään seksikaupan syytteistä

Kanadalaista muotivirkailijaa Peter Nygardia on syytetty seksikaupasta, salametsästyksestä ja muista rikoksista, joissa kymmeniä naisia ​​ja teini-ikäisiä tyttöjä oli uhreina Yhdysvalloissa, Bahamalla ja Kanadassa, kertoivat Manhattanin liittovaltion syyttäjät tiistaina.

Herra Nygard, 79, käytti yrityksen vaikutusvaltaa, rahoja ja työntekijöitä rekrytoimaan aikuisia ja “alaikäisiä naisuhreja” 25 vuoden ajan hänen ja hänen kumppaniensa seksuaaliseen tyydytykseen yhdeksän laskevan liittovaltion mukaan syytteeseenpanoa. Hänet pidätettiin maanantaina Winnipegissä Manitobassa Yhdysvaltojen pyynnöstä luovuttamista koskevan sopimuksen nojalla, kertoi Yhdysvaltain lakimies Manhattanilla. Nyt häntä pidetään Manitoban vankilassa.

Syyteessä Nygardia syytettiin epäedullisessa taloudellisessa tilanteessa olevien uhrien kohdentamisesta ja joissakin tapauksissa väärinkäytöksistä. Herra Nygard seksuaalisesti pahoinpidellyt joitain, siinä sanottiin, kun hänen kumppaninsa hyökkäsivät tai huumaavat muita “varmistaakseen, että he noudattavat Nygardin seksuaalisia vaatimuksia”.

Winnipegin muotimogulin asianajaja Jay Prober kiisti asiakkaalle esitetyt syytöt sanoen, että hän odotti herra Nygardin oikeutettua. Hänen lakimiehensä New Yorkissa Elkan Abramowitz kieltäytyi kommentoimasta.

Vielä kaksi vuotta sitten herra Nygard laastasi kuvansa Winnipegin ympärillä oleville mainostauluille – yllään tiukka paita, joka paljasti kimaltelevat hauis ja juoksevat hiukset. Winnipegin oikeudessa tiistaina hän näytti heikosta ja vapisevasta, yllään huppari ja hiuksensa sotkuisessa pullassa. Ketjut sitoivat ranteensa ja nilkkansa.

Hänet määrättiin pidättää odotettaessa uutta oikeudenkäyntiä. Turvatarkastus oli tarkoitus pitää 13. tammikuuta, mutta herra Prober sanoi aikovansa hakea kuulemistilaisuuden jo ensi viikolla. Vaikka Kanadan tuomioistuimet yleensä myöntävät luovutuksen Yhdysvalloille, prosessi voi viedä vuosia.

Helmikuussa, New York Occasions yksityiskohtaisesti, kuinka pitkä, ruma herra Nygardin ja hänen Bahaman naapurinsa välillä johti oikeudenkäyntiin, jossa herra Nygardia syytettiin siellä alaikäisten seksuaalisesta pahoinpitelystä. Artikkelissa kymmenet naiset ja entiset työntekijät kuvasivat, kuinka väitetyt uhrit houkuteltiin herra Nygardin kotiin.

Herra Nygardin ja hänen naapurinsa, hedge-rahastojen miljardööri, Louis Baconin välinen taistelu on monimutkaista. Kaksi naisista, jotka alun perin sanoivat, että herra Nygard raiskasi heidät, vetäytyivät myöhemmin sanoen, että heille maksettiin korvausten tekemisestä.

Vuosien ajan herra Nygard syytti herra Baconia kaikista häntä vastaan ​​esitetyistä syytöksistä. Mutta The Occasions dokumentoi valitusten mallin, joka ulottui neljä vuosikymmentä taaksepäin, hyvissä ajoin ennen riitaa, ja osoitti, kuinka herra Nygard käytti rahojaan ja uhkauksiaan vaimentamaan väitetyt uhrit.

Syyte sisältää joitain samoja väitteitä kuin oikeusjuttu, joka jätettiin New Yorkiin helmikuussa. Yli 80 naista on kirjautunut kantajaksi.

Oikeudenkäynnin kantaja Tamika Ferguson sanoi, että herra Nygard raiskasi hänet vuonna 2004 juhlissa kotonaan, kun hän oli 16-vuotias. Hän sanoi olevansa hukkua saatuaan selville syytteen.

“Minusta tuntuu parhaalta, mitä olen tuntenut pitkään aikaan”, hän sanoi tiistaina.

Kanadalainen näyttelijä April Telek, 47, kertoi, että herra Nygard raiskasi hänet ja vastusti hänen tahtoaan vuonna 1993, kun hän oli mennyt yrityksen Winnipeg-varastoon mallintamista varten. Hän on myös osa oikeusjuttua ja on antanut lausunnon Winnipegin poliisille, mutta Yhdysvaltain viranomaiset eivät ole ottaneet yhteyttä häneen.

“Jos hänet erotetaan, hän kuuluu sinne”, rouva Telek sanoi. “En välitä, onko kyseessä minun tapaukseni tai jokin muu köyhä uhri, jonka hän on traumannut viimeisen 40 vuoden aikana.”

Yhdysvaltain asianajaja, FBI ja New Yorkin poliisilaitos ilmoittivat tiistaina herra Nygardille esitetyistä syytöksistä. Occasions ilmoitti helmikuussa, että tutkimusta johti yhteinen lasten hyväksikäyttöä käsittelevä työryhmä.

Winnipegissä jätetyssä Kanadan viranomaisten oikeustodistuksessa todettiin, että herra Nygardin uhrien joukossa oli 14–17-vuotiaita tyttöjä ja että hänen rikollisuutensa oli vaikuttanut satoihin. Siinä kuvataan “psykologisen valvonnan tekniikoita”, joissa uhreja “jatkuvasti tutkitaan” ja joilla “ei ole juurikaan tai ei lainkaan hallintaa kyvyssä poistua tiloista ilman Nygardin lupaa”.

Liittovaltion viranomaiset tutkivat aikaisemmin herra Nygardia väitteistä seksikaupasta vuosina 2015–2017 esittämättä mitään syytöksiä. FBI suoritti kaksi lyhyttä tutkimusta, kun taas sisäisen turvallisuuden ministeriö tutki häntä yhdeksän kuukauden ajan.

Vuosikymmenien ajan herra Nygard kuvasi itseään leikkipoikana kuvailemalla nuoria naisia ​​ja teini-ikäisiä tyttöjä, joiden ympärillä hän oli, ”nuoruuden lähteenä”, hänen videonsa mukaan, jonka hän yritti torjua ikääntymistä. Hän treffasi kuuluisuuksia, kuten Anna Nicole Smith, ja syntyi vähintään 10 lasta kahdeksan naisen kanssa. Suomessa syntynyt hän varttui Kanadassa ja perusti monikansallisen muotialan Nygard Internationalin Winnipegiin yli 50 vuotta sitten.

Hän jakoi aikansa Kanadan, Yhdysvaltojen ja Bahaman välillä, missä hän rakensi räjähtävän maya-aiheisen yhdistelmän, jossa oli veistoksia eläinsaalistajista ja alastomista naisista, joita hän kuvaili “maailman kahdeksanneksi ihmeeksi”.

Syyteessä Nygard käytti mallinnus- ja muita muotiteollisuuden työpaikkoja houkutellakseen naisia ​​ja teini-ikäisiä tyttöjä. Siinä sanottiin, että hän myös käytti yrityksen varoja maksamaan ns. Hemmottelujuhlia. Siellä työntekijät kertoivat The Timesille, että hän värväsi uhreja ilmaisilla juomilla, manikyyreillä ja hieronnoilla.

Hän pakotti kymmeniä uhreja harjoittamaan “kaupallista seksiä”, joka määritellään liittovaltion laissa kaikesta seksitoiminnasta, joka suoritetaan vastineeksi jotain arvokasta, ja käytti uhkauksia ja lupaa myöntää tai pidättää mallintamismahdollisuuksia tai taloudellista tukea hallinnan ylläpitämiseksi, syytteessä todetaan .

Nygard Worldwide, yksityisomistuksessa oleva yritys, joka kerran väitti työllistävänsä 12 000 ihmistä, tunnetaan pääasiassa säärystimien ja päällisten myynnistä keski-ikäisille naisille omien myyntipisteiden ja tavaratalojen kautta Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Herra Nygardin arvioidaan olevan noin 750 miljoonaa dollaria vuonna 2014 mennessä Canadian Enterprise -lehti, tiedettiin sekoittavan ammatillista ja henkilökohtaista elämäänsä. Hän rakensi ylellisiä huoneistoja toimistorakennuksiinsa. Vuonna 1980 julkaistussa uutisartikkelissa kuvattiin hänen Winnipegin toimistonsa alue “intohimoiseksi kuopaksi”, jossa oli peilikatto ja sohva, joka muuttui sängyksi “napin painalluksella”.

Hän erosi yrityksestään helmikuussa sen jälkeen, kun liittovaltion viranomaiset hyökkäsivät hänen kotiinsa Los Angelesiin ja yrityksen pääkonttoriin New Yorkiin, ja suuret asiakkaat, kuten tavarataloketju Dillard’s, pudottivat muotiviivat. Maaliskuussa yritys haki konkurssia Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

William Okay.Rashbaum ja Kim Wheeler osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *