Venäläisen hakkeroinnin laajuus selkeytyy: Useat Yhdysvaltain virastot osuivat

“DOD on tietoinen raporteista ja arvioi parhaillaan vaikutuksia”, sanoi Pentagonin edustaja Russell Goemaere.

Tämä oli toinen kerta viime vuosina, kun venäläiset tiedustelupalvelut lävistivät ulkoministeriön sähköpostijärjestelmät. Kuusi vuotta sitten virkamiehet kamppailivat saadakseen venäläiset hakkerit pois luokittelemattomista sähköpostijärjestelmistään, toisinaan sulkemalla valtion viestinnän oman henkilöstön kanssa järjestelmän puhdistamiseksi.

Sitten, kuten nyt, ulkoministeriön virkamiehet kieltäytyivät tunnustamasta, että Venäjä oli vastuussa. Haastattelussa Breitbart Radio Information -ministeriön ulkoministeri Mike Pompeo ohjasi kysymystä yleisesti sanoen, että “venäläiset ovat olleet johdonmukaisia ​​pyrkimyksiä päästä amerikkalaisille palvelimille, ei useless valtion virastojen, vaan myös yritysten. Näemme tämän vielä vahvemmin Kiinan kommunistiselta puolueelta, myös pohjoiskorealaisilta. “

Itse asiassa venäläiset ovat olleet jatkuvasti tehokkaimpia, vaikka tässä tapauksessa ei ollut selvää, mistä ulkoministeriön järjestelmistä he olivat poimineet tietoja tai kuinka paljon. Ulkoministeriön tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta.

Tutkijat keskittyivät myös siihen, miksi venäläiset kohdensivat kauppaministeriön kansallisen televiestintä- ja tietohallinnon, joka auttaa määrittämään Internetiin liittyvien asioiden politiikan, mukaan lukien standardien asettaminen ja kansallisen turvallisuuden riskinä pidetyn tekniikan tuonnin ja viennin estäminen. Mutta analyytikot huomauttivat, että virasto käsittelee joitain uusimpia kaupallisia tekniikoita ja määrittää, mitä myydään ja kielletään kilpailuun osallistuville maille.

Lähes kaikki Fortune 500 -yritykset, mukaan lukien The New York Occasions, käyttävät SolarWinds-tuotteita verkkojensa seuraamiseen. Niin tekee Los Alamosin kansallinen laboratorio, jossa suunnitellaan ydinaseita, ja suuret puolustusurakoitsijat, kuten Boeing, joka kieltäytyi maanantaina keskustelemasta hyökkäyksestä.

Varhaiset arvioinnit tunkeutumisista – joiden uskotaan olevan KGB: n seuraajana toimivan Venäjän SVR: n työ – viittaavat siihen, että hakkerit olivat erittäin valikoivia siitä, mitä uhreja he käyttivät hyväkseen pääsyn ja tietovarkauksien varalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *