Putin onnittelee Bideniä Yhdysvaltain vaalivoitosta vaalikollegion äänestyksen jälkeen

Moskova – Venäjän presidentti Vladimir V.Putin onnitteli Joseph R.Biden Jr. tiistaina voitettuaan Yhdysvaltain presidentinvaalit – yli kuukauden kuluttua siitä, kun demokraatista tuli Yhdysvaltain valittu presidentti.

Putinin pitkää viivästystä onnittelujen tarjoamisessa, vaikka presidentti Trump on kieltäytynyt hyväksymästä vaalien tuloksia, pidettiin yleisesti alkusoittona. kremlin ja herra Bidenin Valkoisen talon välillä. Tiistaina, kun vaalikollegio vahvisti herra Bidenin voiton, Kreml lopetti odottamisensa ja ilmoitti, että presidentti Putin lähetti entiselle varapresidentille “onnittelusanoman”, joka merkitsi hänen “voittoa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa”.

“Vladimir Putin toivoi valitulle presidentille menestystä ja ilmaisi luottamuksensa siihen, että Venäjä ja Yhdysvallat, joilla on erityinen vastuu maailmanlaajuisesta turvallisuudesta ja vakaudesta, voivat erimielisyydestään huolimatta osallistua tehokkaasti monien ongelmien ratkaisemiseen ja vastaamiseen maailman kohtaamiin haasteisiin. tänään,” Kremlin lausunto sanoi.

Putin oli ollut yksi viimeisimmistä merkittävimmistä kannattajista maailman johtajien keskuudessa lähettämällä herra Bidenille sellainen onnittelusanoma, joka on rutiinia kansainvälisessä diplomatiassa, jopa vastustajien keskuudessa. Kiina onnittelut herra Biden 10. marraskuuta 10 päivää vaalipäivän jälkeen.

Putin ei kuitenkaan ollut yksin pidättänyt hyviä toiveita, ja jotkut Trumpin lähimmistä ulkomaalaisista liittolaisista käyttivät odottavaa lähestymistapaa. Näihin kuului Puolan oikeistohallitus, jossa presidentti Andrzej Duda odotti tähän viikkoon saakka onnittelunsa.

“Vaalikollegion vaalien jälkeen haluan onnitella teitä onnistuneista vaalien tuloksista ja toivottaa teille menestyvää toimikautta”, herra Duda sanoi lausunnossaan. “Puolan ja Yhdysvaltojen väliset suhteet ovat turvallisuuden, Euroopan ja transatlanttisen vakauden pilari.”

Kreml oli sanonut, että koska herra Trump ei ollut suostunut, se odotti “virallista ilmoitusta” Yhdysvaltain vaalituloksesta. Viivästyminen herra Bidenin tunnustamiseksi valituksi presidentiksi antoi Venäjän valtion tiedotusvälineille mahdollisuuden korostaa kotimaiselle yleisölleen sitä, mitä se kaoottinen ja laiton luonne amerikkalaisen demokratian.

Mutta Kreml myös tunnustaa, että sen on tehtävä yhteistyötä herra Bidenin kanssa – etenkin ydinaseiden valvonnassa merkittävä sopimus Yhdysvaltain ja Venäjän ydinkärjen lukumäärän rajoittaminen päättyy 5. helmikuuta. Sekä Biden että Putin ovat ilmoittaneet siitä he haluaisivat jatkaa sopimusta, mutta he eivät voi tehdä siitä virallista vasta sen jälkeen, kun herra Biden vihitetään käyttöön 20. tammikuuta.

“Tasa-arvon ja keskinäisen kunnioituksen periaatteisiin perustuva Venäjän ja Amerikan välinen yhteistyö vastaisi molempien maiden kansojen ja koko kansainvälisen yhteisön etuja”, Putin kertoi Bidenille Kremlin mukaan.

Putin lisäsi: “Olen omalta puoleltani valmis vuorovaikutukseen ja kontakteihin kanssasi.”

Herra Biden on kuitenkin luvannut ottaa Venäjää kohtaan tiukemman linjan kuin herra Trump. Korostaa jännitteitä, Amerikkalaiset viranomaiset tunnustivat maanantaina että ulkoministeriö ja osa Pentagonista olivat hallintoelinten joukossa, joihin Venäjän hienostunut hakkerointi hyökkäsi.

Herra Bidenin on myös päätettävä, miten vastata kasvaviin todisteisiin siitä, että Venäjän hallitus oli maan merkittävimmän oppositiojohtajan Aleksei A. Navalnyn elokuussa tapahtuneen myrkytyksen takana sotilaallisella tasolla toimivalla hermostoaineella. Venäläisen vakoojayksikön virkamiehet, joilla on asiantuntemusta myrkkyistä, vetivät Navalnya vuosien ajan ja olivat lähellä, kun hänet myrkytettiin, tutkivien toimittajien ryhmä ilmoitti maanantaina.

“Hyökkäystapa ei jätä epäilystä siitä, missä vastuu on – Venäjän valtio”, herra Biden sanoi Navalnyn myrkytyksestä kritisoi Trumpia toimettomuudesta. “Presidenttinä teen sen, mitä Donald Trump kieltäytyy tekemästä: työskentelen liittolaisten ja kumppaniemme kanssa saadaksemme Putin-hallinnon vastuuseen rikoksistaan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *