Sadat opiskelijat pelkäsivät kadonneen hyökkäyksen jälkeen Nigeria-koulussa

Sadat Nigerian opiskelijat pelkäävät kadonneen sen jälkeen, kun aseet hyökkäsivät lukioon pohjoisessa Katsinan osavaltiossa, uutistoimistot ja Nigerian viranomaiset ilmoittivat.

Pyssymiehet ryntäsivät Kankaran valtion tiedekeskustaan ​​perjantaina noin kello 21.40 ampumalla AK-47-kiväärejä ilmaan ja keräämällä opiskelijoita, Katsinan poliisi kertoi.

Oli epäselvää, kuinka monta opiskelijaa oli siepattu. Todistajat ja virkamiehet ovat arvioineet, että koulussa on tyypillisesti 800–1200 opiskelijaa. Yli 200 siepattua opiskelijaa pelastettiin, poliisin tiedottaja Isah Gambo sanoi lauantaina lausunnossaan.

Noin 400 opiskelijaa jäi kuitenkin lukematta, vanhempi ja koulun työntekijä kertoivat Reuters-uutistoimistolle, ja viranomaiset, mukaan lukien armeija ja ilmavoimat, työskentelivät saadakseen kadonneet opiskelijat takaisin.

Poliisi vastusti hyökkäystä, mikä antoi joillekin opiskelijoille mahdollisuuden skaalata koulun aita ja juosta turvallisuuden vuoksi ja “pakotti kapellit vetäytymään metsään”, herra Gambo sanoi.

Armeija seurasi hyökkääjiä ja vaihtoi tuliaseita heidän kanssaan Kankaran metsässä, Garba Shehupresidentti Muhammadu Buharin tiedottaja sanoi lauantaina.

Opiskelijauhreista ei ole ilmoitettu, vaikka yksi upseeri ammuttiin perjantaina hyökkääjien kouluradalla ja vietiin sairaalaan, poliisi sanoi. Ammunta koulun ympärillä “lähetti satoja heitä pakenemaan ja ryömimään kehäseinien yli”, herra Shehu sanoi.

Ei ollut heti selvää, kuka oli hyökkäyksen takana. Jotkut todistajat sanoivat, että aseet olivat Fulani, nomadinen etninen ryhmä Nigeriassa, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet näitä väitteitä.

Mutta hyökkäys, joka muistuttaa Vuonna 2014 koulutyttöjen sieppaukset ja niin lähellä tässä kuussa yli 70 viljelijän teloitus Boko Haramin militantit Nigerian koillisosassa vihasivat nigerialaisia, jotka syyttivät hallitusta siitä, ettei se suojele kansalaisiaan. Sieppausten lähellä on tapahtunut sieppauksia lunnaita varten.

Presidentti Buhari, joka oli kotivaltiossaan Katsinassa vierailulla hyökkäyksen tapahtuessa, tuomitsi lauantaina “pelkurien rosvojen hyökkäyksen viattomiin lapsiin”. Hän määräsi tiukentamaan turvallisuutta koulujen ympärillä.

Katsinan osavaltion kuvernööri Aminu Masari on määrännyt kaikkien osavaltion koulujen sulkemisen paikallinen uutismedia kertoi.

Lauantaina kadonneiden oppilaiden vanhemmat ja sukulaiset kokoontuivat kouluun odottamaan tietoja.

“Minulla on lapsi ja nuorempi veli, jotka sieppaajat ovat ottaneet”, sanoi Bint’a Ismael, joka kertoi British Broadcasting Company lauantaina, että hän oli odottanut koulussa aamunkoitteesta päivitystä varten.

“Olemme kauhuissamme täällä Katsinan osavaltiossa”, hän sanoi. “Emme näe hallituksen järkeä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *