Kun Ranska siirtyy oikealle, kovan linjan ministeri osoittautuu välttämättömäksi Macronille

PARIISI – Hän on julistanut sodan islamistiselle ”viholliselle sisällä” ja halal-ruokahyllyille supermarketeissa. Hän aloitti “massiivisena” operaationa 76 Ranskan moskeijaa vastaan ​​ja yritti kriminalisoida poliisien kuvaamisen. Ja hän ilmoitti, ettei “voi hengittää”, kun hän kuulee sanan “poliisiväkivalta” – pilkkaamalla huutoa poliisin julmuudesta, joka on peräisin Yhdysvalloista ja joka resonoi ympäri maailmaa.

Ranskan sisäministeri Gérald Darmanin on kolminkertaisen poliittisen kriisin keskellä, joka ravistaa Emmanuel Macronin puheenjohtajuuden loppuvaiheita – islamin, poliisin julmuuden ja lehdistönvapauden takia.

Eikä ole merkkejä siitä, että herra Darmanin taipuisi.

Tällä viikolla nuorekas, 38-vuotias herra Darmanin ilmestyi Paris Match -lehden kannelle, varma merkki siitä, että hän on ylittänyt Pariisin poliittisen kuplan ja päässyt yleiseen tietoisuuteen. “Tulen kaste” on otsikko laajalti lukemassa viikkolehdessä, joka yhdistää uutiset laajaan julkkisten kattavuuteen, ministerin näyttävän kuvan vieressä.

Darmaninista, joka on Ranskan poliisiasioista vastaava ministeri, on tullut välttämätön Macronille vasemmalla puolella ja entisten oikealla puolella olevien kollegojen epäluottamuksen aikana, jolloin suurin osa ranskalaisista vaatii lakia, järjestystä ja sitkeyttä. presidentti kutsuu islamismiksi terrori-iskujen jälkeen.

“Emmanuel Macronille hän on takuu oikealle”, sanoi Boris Vallaud, merkittävä sosialisti Ranskan parlamentissa, viitaten herra Darmaniniin. “Tilaus on tällä hetkellä kysytty. Koko julkisten vapauksien, uskonnon alalla hän antaa ministerinsä edetä – päivään asti, jolloin hän vetää talutushihnan. “

Toistaiseksi talutushihnaa ei ole vedetty vakavasti.

Marmori ja kunnianhimoinen herra Darmaninissa herra Macron on löytänyt ihanteellisen yhtymäkohdan miehelle ja poliittiselle hetkelle toimimalla vastauksena Ranskan jyrkkään siirtymään oikealle. Freelance-jihadistit ovat murhanneet Ranskan kansalaisia; Herra Darmanin on paikalla etsimään ja kuulustelemaan ääriliikkeestä epäiltyjä muslimeja. Poliisia syytetään julmuudesta ja rasismista useissa väkivaltaisissa tapahtumissa; Herra Darmanin on puolustamassa heitä ja vaatii, että he tarvitsevat useless parempia laitteita ja työoloja.

“Olemme velkaa heille anteeksipyynnön tavasta, jolla laitamme heidät kaduille tekemään työtä, joka on hyvin vaikeaa”, Darmanin sanoi viime viikolla pidetyssä parlamentin kuulemistilaisuudessa. Hän valitti “sanoinkuvaamattoman” videon poliisin hakkaaminen mustan musiikin tuottajaa Pariisissa tämä kuukausi levisi sosiaalisessa mediassa ja toi uusia kutsuja rasismin ja poliisin julmuuden torjumiseksi, mutta hän vaati myös, että se oli useless “yksilöiden” työtä.

Poliisi kärsii enimmäkseen koulutuksen puutteesta, hän sanoi. Herra Darmaninin edeltäjä sisäasiainministeriössä, Christophe Castaner, erotettiin kesällä, kun hän vihjasi, että poliisissa on rasismia, mikä raivostuttaa ammattiliittoja. Herra Darmaninilla ei ole tällaista riskiä. Nyt hänen on vastattava herra Macronin ammattiliittojen raivoon siitä, että hän on uskaltanut tehdä vastaavia ehdotuksia haastattelu viime viikon online-uutissivuston Brutin kanssa.

Ministerin parlamentaarinen suorituskyky oli rauhoittava kaikkivaltiaille poliisiyhdistyksille, rauhoittava herra Macronin oikealla puolella oleville valitsijoille ja tarjosi nyökkäyksen väkivallan häiritsemille. Se voi useless auttaa poliittisen kameleontin kulkua, jonka monet uskovat presidentin Élyséen palatsin olevan lopullinen tavoite.

Joillakin tavoin herra Darmanin esiintyi jäljittelemällä herra Macronin omia vaihtelevia värejä, aina tasapainossa vasemmalla ja oikealla.

Macron oli niin innokas pidättämään Darmaninin – hän oli aiemmin julkisen talouden ministeri ennen nimitystään sisäasiainministeriöön heinäkuussa – että presidentti on harjannut vuoden 2009 raiskaussyytös ministeriä vastaan sitä tutkitaan edelleen.

Herra Macron kertoi haastattelijalle tänä kesänä, että “hänen ei ollut arvioida”, onko tutkimuksen uudelleen aloittaminen perusteltua. Hän lisäsi keskusteluistaan ​​herra Darmaninin kanssa, että “on myös luottamussuhde, ihminen-ihminen”.

Nuo sanat ja herra Darmaninin nimitys raivostuttivat ranskalaisia ​​feministejä, ja useita päiviä pidettiin mielenosoituksia, jotka leviävät yleisen välinpitämättömyyden keskellä. Oikeudenkäyntiasiakirjat ja tapauksen todistukset viittaavat siihen, että herra Darmanin, ennen kuin hänestä tuli ministeri, käytti virka-asemaansa saadakseen seksisuhteita naisen kanssa, joka etsii virallista apua. Herra Darmanin on tunnustanut suhteet naiseen, mutta on sanonut heidän olevan yksimielisiä.

Tapaus on suurelta osin ohitettu – ministerin lakimiehet saivat äskettäin lykätä esiintymistä tutkijoiden edessä. Herra Darmanin on siirtynyt edeltäjänsä epäonnistuneeseen tehtävään ja asettanut maan poliisin korkeimmalle turvallisuusagenttien ja kansalaisten suhteelle Euroopassa. Herra Macron tietäisi hyvin, mitä hän on velkaa Ranskan kansalliselle poliisille: yhä tiukemmat poliisitaktiikat panivat keltaisen liivin kansannousun hänen poliittisia uudistuksiaan vastaan, jotka uhkasivat hänen puheenjohtajakautensa vuonna 2018.

“Darmanin on henkilö, joka sopeutuu erittäin vaikuttavasti olosuhteisiinsa”, sanoi Pierre Mathiot, Lillen poliittisten tutkimuslaitosten johtaja, jossa herra Darmanin oli opiskelija ja joka on tuntenut hänet jo vuosikymmenien ajan.

“Joten hän on ymmärtänyt, että hänen on oltava poliisiministeri. Eikä ihmisistä, joilla on suhteita heihin ”, herra Mathiot sanoi. “Hän käyttää tätä kriisiä saadakseen enemmän poliisille kuin Castaner.” Hän lisäsi, että herra Darmanin käyttäisi ehdotettuja rajoituksia kansalaisille, jotka kuvaavat upseereita saadakseen lisää rahoitusta poliisille.

Kriitikot ovat pyrkineet sijoittamaan herra Darmaninin poliittisesti, mikä kertoo hänen suuresta hyödyllisyydestään herra Macronille, joka on itse asettanut keskitien Ranskan politiikkaan. Onko hän oikealta? Keskustasta? Jopa hieman vasemmalla hänen vaatimattoman perhetaustansa takia?

“On vaikea sanoa, onko hän autoritaarinen vai ei”, herra Mathiot sanoi. “En usko, että hän on niin erilainen kuin Macron.”

Herra Darmanin ei todellakaan kuulu talous- ja koulutuseliittiin, joka täyttää presidentin avustajien rivit. Hänen isänsä juoksi baaria teollisessa pohjoisessa ja hänen äitinsä oli siivooja Ranskan keskuspankissa. Herra Darmaninin islamilainen isoisä taisteli ranskalaisten puolesta Algerian itsenäisyyssodassa, ja hänen oma keskimmäinen nimensä on Moussa.

Darmaninin avustajat eivät asettaneet häntä haastatteluun, ja puoli tusinaa hänen entisistä parlamentin kollegoistaan ​​oikeistoltaan keskusta-puolueessa, johon hän kuului, ei aikaisemmin vastannut haastattelupyyntöihin, vaikka useat on siteerattu kertomalla häntä hylkäämällä heidät liittymään herra Macroniin.

“Hän on tulossa hyvin työväenluokan taustasta”, yksi herra Darmaninin avustajista sanoi haastattelussa, “ja hänen ajatuksensa on, että sinun on puhuttava enemmän ihmisille. Hän on työväenluokan oikeuden inkarnaatio. ” Avustaja pyysi, ettei häntä lainata nimen mukaan Ranskan ministeriöiden voimassa olevien perussääntöjen mukaan.

Siihen asti, kun herra Macron värväsi hänet ensimmäisen kerran vuonna 2017, hänen poliittiset valtakirjansa olivat moitteettomasti Ranskan oikeistolla. Hän toimi entisen presidentin Nicolas Sarkozyn kampanjapäällikkönä epäonnistuneessa tarjouksessaan palata asemaansa vuoden 2017 vaaleissa; Tourcoingin kaupungin pormestari, pohjoisessa oleva synkkä teollisuuskaupunki, ja Ranskan pääoikeistolaisen puolueen parlamentaarinen edustaja kotipohjastaan ​​pohjoisessa.

Hän seurasi poliitikkoa Christian Vannestea, joka antoi hänelle poliittisen aloituksen harjoittelijana ja joka myöhemmin pakotettiin eroon puolueesta – herra Vanneste sanoi eroavansa – räikeän homofobiansa vuoksi. Herra Darmanin tarttui tilaisuuteen ja juoksi häntä vastaan ​​ja voitti. Herra Vanneste ei ole koskaan antanut hänelle anteeksi.

“Hän on karjeristi ja ehdottomasti kurja”, Herra Vanneste sanoi. “Hän petti minut, siinä kaikki. Et purra kättä, joka ruokkii sinua. “

Toisilla on hieman vivahteikkaampi näkemys.

“Se, mitä hän yrittää tehdä, on tarttua hetken mahdollisuuksiin – saavuttaa asema”, sanoi keskuskeskuksen varapuheenjohtaja Ranskan parlamentissa Charles de Courson. “Ja Macron yrittää käyttää häntä murskaamaan oikeat.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *