Kiista puhkeaa uuden Nobelin palkinnonsaajan käännösoikeuksista

Kustantajan perustaja Chus Visor kertoi espanjalaiselle uutistoimistolle Europa Pressille aloittavansa Glückin julkaisemisen mahdollisimman pian eikä ymmärtänyt kiistaa. “Mitä Glückin kanssa tapahtui, on tapahtunut kirjoittajien kanssa koko elämän ajan ja myös Espanjassa: monet vaihtavat kustantajia, mukaan lukien jotkut, jotka menevät Pre-Textosiin”, hän sanoi.

Sähköpostissa Glück kieltäytyi kommentoimasta sanoen, että hän mieluummin “ei punnitse” asiaa.

Pre-Textosin ja Wylien välisestä erimielisyydestä on keskusteltu espanjankielisessä sosiaalisessa mediassa, ja se on suurelta osin esitetty pienen kustantajan taisteluna voimakasta ja kunnianhimoista edustajaa vastaan. Borrás sanoi olevansa kiitollinen Pre -Tekstit olivat saaneet etenkin Latinalaisesta Amerikasta.

Mutta Wylie sanoi, että asiat alkoivat kauan ennen Nobelin uutisia. Pre-Textos epäonnistui uusimasta oikeuksia Glückin työhön alkuperäisen sopimuksensa päättyessä vuonna 2015, hän sanoi, eikä se maksanut sovittua ennakkoa toisen sopimuksen allekirjoittamisesta. Lisäksi Pre-Textos jätti huomiotta viraston viestejä useiden vuosien ajan, hän sanoi, sitten julkaisi hänen kirjat “Meadowlands” vuonna 2017 ja “A Village Life” vuonna 2020 kuulematta häntä huolimatta siitä, että he olivat luvanneet tehdä niin.

“Pre-Textos ovat rikkoneet sopimuksiaan ja lakia, mutta ne ovat myös rikkoneet kaikkia toimituksellisia standardeja”, Wylie sanoi sähköpostissa. “Vaikka tunnustamme kunnioituksen, jonka heidän luettelonsa käskee monille lukijoille, tätä käyttäytymistä ei voida hyväksyä missään kentässä.”

Wylie tunnetaan kirjallisuusmaailmassa hyvin painoarvonsa ja laajan asiakasluettelonsa joukossa, kuten Martin Amis, Milan Kundera, Salman Rushdie, Miranda July ja Elizabeth Gilbert. Wylie edustaa myös sellaisten ikonisten kirjoittajien kirjallisia kartanoita kuin John Cheever, Jack Kerouac, VS Naipaul, Susan Sontag ja John Updike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *