Hän syytti pormestaria seksuaalisesta väkivallasta. Sitten kaupunki käänsi hänet.

Asukkaat ovat äänestäneet japanilaista neuvoston jäsentä, joka syytti pormestaria seksuaalisesta väkivallasta, sen jälkeen kun kollegat väittivät vahingoittaneen kaupungin mainetta.

Shoko Arai, ainoa naispuolinen yleiskokouksen jäsen Tokiosta luoteeseen sijaitsevassa Kusatsun kaupungissa, syrjäytettiin sen jälkeen, kun pormestari ja muut edustajakokouksen jäsenet yrittivät ja eivät onnistuneet erottamaan häntä kerran, järjestivät sunnuntaina palautusvaalit.

Tapaus tuo esiin vaikeudet, joita naisilla on, jotka esittävät väitteitä seksuaalisesta väkivallasta Japanissa, jossa tällaisista jaksoista ilmoitetaan liian vähän ja niistä keskustellaan harvoin avoimesti.

“Tämä on hyvin, hyvin tyypillinen japanilainen reaktio naispuolisia uhreja selviytyneitä vastaan”, sanoi Chiba-yliopiston laki- ja sukupuoliasiantuntija Hiroko Goto.

Viime marraskuussa Arai syytti Kusatsun pormestaria Nobutada Kuroiwaa hänen pakottamisesta seksisuhteisiin vuonna 2015. Kuroiwa on kiistänyt syytöksen ja tehnyt häntä vastaan ​​kunnianloukkausvalituksen.

Seuraavana kuukautena kolme neljäsosaa kaupunginvaltuutetuista äänesti Arai karkottamisesta edustajakokouksesta, minkä Gunman prefektuurin hallitus, mukaan lukien Kusatsu, kumosi.

Sitten Kuroiwa ja muut edustajakokouksen jäsenet keräsivät tarpeeksi allekirjoituksia asukkailta pyytääkseen takaisinvalintaa. He väittivät, että Arai puuttui todisteita väitteestään ja että tapauksen uutiset olivat vahingoittaneet Kusatsun, noin 6200 asukkaan kaupungin mainetta, jonka talous perustuu turisteille, jotka vierailevat sen kuumissa lähteissä.

Asukkaat äänestivät Araiin, 2542–208, palauttamisen puolesta.

“Mielestäni kansanäänestyksen tulos ei heijasta kansalaisten tahtoa”, Arai sanoi sähköpostitse keskiviikkona ja lisäsi uskovansa, että pormestari ja hänen kannattajansa olivat heittäneet sen.

Äänestystulosten julkistamisen jälkeen sunnuntaina antamassaan lausunnossa hän sanoi haluavansa Kusatsun olevan paikka, jossa asukkaiden ei tarvitse pelätä viranomaisia, mutta “Kuroiwan ja nykyisen edustajakokouksen kanssa emme voi saavuttaa sitä . ”

Hän lisäsi lausunnossaan, että a vetoomus hän oli aloittanut takaisinvalintaa koskevat vaalit oli kerännyt yli 12 000 allekirjoitusta ja että hän aikoi jatkaa poliittista toimintaansa.

Kuroiwa sanoi, että äänestys oli suojellut “kaupungin arvokkuutta” kansallisen sanomalehden The Asahi Shimbun mukaan.

Professori Goto sanoi, että sukupuoleen perustuvan väkivallan puute japanilaisessa tiedotusvälineissä sekä yleinen kulttuurinen asenne, jonka mukaan naisten tulisi olla alistuneita, helpottavat julkisen mielipiteen herättämistä puhuviin naisiin.

Vaikka nämä asenteet ovat yleisiä kaikkialla Japanissa, hän lisäsi, että ne ovat vahvempia pienissä kaupungeissa, kuten Kusatsussa, joissa miespuoliset poliitikot “uskovat edelleen, että naisten tulisi noudattaa käskyjä”.

Viime vuonna merkittävässä päätöksessä Tokion tuomioistuin Shiori Iton puolelletoimittaja, joka oli syyttänyt merkittävää televisiotoimittaja Noriyuki Yamaguchia raiskauksesta ja määräsi Mr. Yamaguchin maksamaan Ito: lle noin 30 000 dollaria vahingonkorvauksia.

Professori Goto sanoi kuitenkin, että tällaiset päätökset ovat edelleen poikkeuksia oikeusjärjestelmässä, jossa seksuaalisen väkivallan tapaukset joutuvat harvoin oikeuteen.

Araiin tapaus korostaa myös tarvetta lisätä naispolitiikkoja, hän sanoi ja lisäsi uskovansa, että lopputulos olisi voinut olla erilainen, jos Kusatsussa olisi ollut enemmän kokoontuneita, jotka pystyisivät vahvistamaan Arai-ääntä.

Jiro Yamaguchi, valtiotieteiden professori Tokion Hosei-yliopistossa, sanoi Twitterissä että Kusatsun kokouksen johtajat olivat olennaisesti käyttäneet takaisinvetoa valitun vastustajan eliminoimiseksi.

“Se on useless enemmistön itsevaltaisuutta”, hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *