Huono seksi kaunokirjallisuudessa -palkinto peruutetaan, koska vuosi 2020 oli tarpeeksi huono

Ensimmäistä kertaa yli vuosikymmenen aikana kilpailu pahimman sukupuolikirjoituksen palkitsemisesta englanniksi ei tuota voittajaa yleisölle, helpotusta lukijoille, jotka jätetään vuosittaisen valinnan alaiseksi, ja surullisia uutisia maailman harrastajille.

Dangerous Intercourse in Fiction -palkinto peruutetaan.

Kilpailua johtaneet toimittajat ilmoittivat päätöksestä tiistaina aikakauslehdensä Literary Evaluate -sivustolla sanoen, että vuosi 2020 on ollut tarpeeksi epämiellyttävä ilman heidän panostaan.

“Tuomarien mielestä yleisölle oli tehty liian monta pahaa tänä vuonna, jotta se oikeuttaisi altistamaan sen myös pahalle seksille” lausunto sanoi. “He varoittivat kuitenkin, että vuoden 2020 palkintojen peruuttamista ei pitäisi pitää lisenssinä huonon sukupuolen kirjoittamiseen.”

Brittiläisen Literary Evaluate -lehden henkilökunnan jäseniä ei pidä sekoittaa New Jerseyssä toimiva julkaisu Saman nimisiä, ovat kuratoineet kauheaa seksikirjoitusta melkein kolmen vuosikymmenen ajan. Palkinnon tarkoituksena on lehden mukaan kunnioittaa vuoden “kaikkein kauhistuttavinta seksuaalisen kuvauksen kohtausta” ja kiinnittää huomiota “huonosti kirjoitettuihin, tarpeettomiin tai suorastaan ​​rypistyneisiin seksikuvauskohteisiin modernissa fiktiossa”.

Koska kriitikko Rhoda Koenig ja toimittaja Auberon Waugh, Evelyn Waughin poika, perustivat palkinnon vuonna 1993, nimettyihin kohtiin on sisältynyt orgasmin vertailu “demoniankertaiseksi”, epätavanomaiset kuvaukset ihmiskehosta – kuten kiusaukset ” voisi tukea koko joukkoa hammasharjoja”- ja koitaalimatkat avaruuteen.

Voittaja 2013, Manil Suri, verrattiin seksiä räjähtävät supernovat, jolla on hahmoja “juovia kuin supersankareita ohi aurinkokuntien” ja “sukeltaa kvarkkien ja atomiytimien parien läpi”. Norman Mailer voitti postuumisti vuonna 2007, kiitos hänen keksinnöllisestä ilmaisun ”ulosteen kela” käytöstä. Voittaja 1997, Nicholas Royle, kuvaili huutomerkki “Jossain rannalla olevan hylkeen ja poliisin sireenin välissä”.

Luotto…Dave M.Benett / Getty Photos

Vaikka voittajaluetteloa hallitsevat miehet, muutama nainen on vaatinut palkinnon, mukaan lukien Rachel Johnson, aikakauslehden toimittaja (ja brittiläisen pääministerin Boris Johnsonin sisar), joka voitti vuonna 2008. Tuomarit panivat merkille hänen toistuvan eläinkuvien käytön, kuten kun hän verrattiin hahmon sormia ”lampunvarjostimeen kiinni jääneeseen koi” ja hänen kieltään ”kissaan, joka löi kermalevyn”.

Ehdokkaat ovat sisällyttäneet joitain tunnetuimpia nimiä fiktioon viimeisten 30 vuoden aikana. Johnsonin voiton vuosi, John Updike sai elämäntyöpalkinnon. Lyhyelle listalle kirjoitettujen kirjoittajien joukossa ovat olleet Salman Rushdie, Stephen King ja Haruki Murakami.

Muina vuosina Literary Evaluate -lehden toimittajat kokoontuvat Lontoon keskustan In and Out -klubille juhlimaan, lukemaan otteita ääneen ja antamaan voittajalle palkinnon: kipsijalan. Useimmat kirjailijat ovat saaneet palkinnon hyvällä huumorilla, mukaan lukien neiti Johnson, joka kutsui palkinnon “ehdoton kunnia” ja Iain Hollingshead, joka sanoi hänen jälkeensä Vuoden 2006 voitto, “Toivon voittaa sen joka vuosi.”

Toiset ovat osoittautuneet vähemmän kiinnostuneiksi, mukaan lukien laulaja Morrissey, joka voitti vuonna 2015 ja kertoi Uruguayn sanomalehti El Observador että oli “parasta pitää välinpitämätön etäisyys” “näistä vastenmielisistä kauhuista”. Ja jotkut kriitikot ovat kutsui itse palkintoa harhaan ja kiusaaminen, sanomalla niin se voi pelottaa kirjailijoita kirjoittamasta seksistä lainkaan.

Lehden toimittajat eivät kuitenkaan odota tällaista kylmyyttä. Tiistaina he sanoivat nimeämättömän tiedottajan välityksellä, että he “odottavat ensi vuoden merkintöjä”, koska lukkomääräykset synnyttävät “kaikenlaisia ​​uusia seksuaalisia käytäntöjä”.

“Tekijöitä muistutetaan siitä, että cybersex ja muut kodiviihdemuodot kuuluvat tämän palkinnon piiriin”, tiedottaja sanoi. “Kentät, puistot, takapihat tai sisätilat, joissa ikkunat ovat auki ja alle kuusi henkilöä läsnä, eivät myöskään ole vapautettuja tarkastuksesta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *