Aseelliset meksikolaiset salakuljetettiin vartioimaan rajaseinää, sanovat viheltäjät

WASHINGTON – Kaksi ilmiantajaa on syyttänyt presidentti Trumpin rajaseinää rakentavia urakoitsijoita aseistettujen meksikolaisten turvallisuusjoukkojen salakuljetuksesta Yhdysvaltoihin vartioimaan rakennustyömaita, jopa rakentamalla laittoman hiekkatien toiminnan nopeuttamiseksi. tuomioistuimen asiakirjat liittovaltion tuomari avasi perjantaina.

Kaksi työntekijää, jotka molemmat olivat tehneet sopimuksen turvallisuuden takaamiseksi kohteissa, syyttivät yritystä, Sullivan Land Companies Co.:ta tai SLS: ää, samoin kuin alihankkijaa, Final Concrete of El Pasoa, työntekijöiden palkkaamisesta, joita Yhdistynyt kuningaskunta ei ollut tarkastanut. Osavaltion hallitus, veloittamalla rakennuskustannukset ja antamalla vääriä lausuntoja näistä toimista.

Ilmiantajien mukaan Final Concrete meni niin pitkälle, että rakensi hiekkatien nopeuttaakseen laittomia rajanylityksiä San Diegon kohteisiin käyttämällä rakennusajoneuvoja estämään valvontakameroita. Armeijan insinööriryhmän nimeämätön valvoja hyväksyi operaation helmikuussa tehdyn ja perjantaina julkaistun valituksen mukaan.

Herra Trump ei ole onnistunut täyttämään vuoden 2016 lupaustaan ​​saada Meksiko maksamaan muurista, mutta jos syytökset osoittautuvat paikkansa, hallinto ilmeisesti luotti projektissa meksikolaisiin työntekijöihin, mahdollisesti amerikkalaisten kustannuksella.

Väitteet tulivat esiin, kun The New York Timesin saamat tiedot osoittivat, että rajaseinä, jota herra Trump kerran mainitsi “läpipääsemättömäksi”, on edelleen osoittautunut hyvin tunkeutuvaksi. Itse asiassa se on ollut toistuvasti rikottu maahanmuuttajat vaativat korjauksia, jotka ilmiantajien mukaan ovat saaneet valmiiksi työntekijät, joilta hallitus ei ole antanut lupaa olla töissä.

The Timesin tiedonsaantivapautta koskevan lain pyynnöstä saamat asiakirjat osoittavat, että rajavartiolaitoksen edustajat ovat taistelleet estääkseen maahanmuuttajia rikkomasta muuria. Yksi osa Arizian Tucsonissa sijaitsevista esteistä on rikottu vasta syyskuussa.

Lokakuun 2019 ja maaliskuun 2020 välisenä aikana seinän betonipylväitä rikottiin San Diegossa yli 320 kertaa; Tucson; El Centro, Kalifornia; ja Yuma, Ariz., asiakirjojen mukaan. Vaikka Mr. Trump on rakentanut uusia segmenttejä kullekin näistä alueista, on epäselvää, vaikuttivatko kaikki rikkomukset hänen seinän uusiin osiin vai edellisten hallintojen asentamiin rappeutuneisiin esteisiin.

New York Instances ei voinut itsenäisesti tarkistaa syytöksiä, jotka esitti entinen varajäsen Sheriff San Diegon piirikunnassa ja entinen FBI: n erityisasiamies, joka huolehti seinän rakentamisesta. Vääriä vaateita koskeva valitus tehtiin Kalifornian eteläiselle alueelle, jolloin liittohallitus sai tutkia väitteet, kun ne pysyivät sinetöityinä, ja päättää jatkaa tapausta. Oikeusministeriö ilmoitti tuomioistuimelle viime viikolla, ettei se puutu asiaan, mikä sai tuomarin kumoamaan väitteet. Liittovaltion lakien mukaan väärinkäytösten paljastajat voivat jatkaa asian käsittelyä “Yhdysvaltojen nimissä” tai liittovaltion hallituksen luvalla pyrkiä ratkaisuun tai tapauksen hylkäämiseen.

SLS: n tiedottaja Liz Rogers sanoi lausunnossaan, ettei yritys kommentoinut oikeudenkäyntejä. Final Concrete -yrityksen johtaja Jesse Guzman sanoi maanantaina puhelinhaastattelussa, ettei hän ollut tietoinen valituksesta, mutta hylkäsi syytökset.

“Jokainen voi vedota mihin tahansa haluamaansa, eikä se tee siitä oikeaa tai totta”, hän sanoi ja lisäsi, että kaksi turvallisuusvastaavaa oli vihainen siitä, että “jokin ei mennyt heidän tielleen”.

Yksi vartijoista, joka toimi urakoitsijoiden paikan päällä tietoturvapäällikkönä, kertoi FBI: n erityisasiamiehille, että hän oli havainnut San Diegon työmaalla työskentelevien työntekijöiden kuukausitarkastusten perusteella, että monet rakennus- ja turvallisuusalan työntekijöistä olivat ei ole tarkastanut tai hyväksynyt tulli- ja rajavartiolaitoksessa.

SLS: lle, herra Trumpin muurin päärakentajalle, on tehty yli 1,four miljardin dollarin arvoiset sopimukset työstä rajan useilla osilla. Näillä varoilla yrityksen sanotaan antaneen alihankkijalleen, Final Concreteille, palkata aseistettuja meksikolaisia ​​ja helpottaa laitonta rajanylitystä, jonka presidentti on työskennellyt sulkemalla.

Final Concrete “rakensi hiekkatien, joka sallisi pääsyn Meksikon puolelta rajaa Yhdysvaltoihin”, ilmiantajat sanoivat valituksessa. “Tämä UC: n rakentama tie oli ilmeisesti reitti, jolla aseistetut Meksikon kansalaiset ylittivät laittomasti Yhdysvaltoihin.”

SLS-projektipäällikkö painosti sitten yhtä ilmiantajista heinäkuussa 2019, jotta se ei sisällyttäisi tietoja meksikolaisista vartijoista raportteihin, jotka on toimitettava armeijan insinööriryhmälle.

Rajavartiolaitoksen edustajat esittivät tuossa kuussa huolta noista meksikolaisista vartijoista turva-alan yrityksille, joissa yksi ilmiantajista työskenteli. Kun ilmiantaja keskusteli Yhdysvaltojen rajapuolella työskentelevistä meksikolaisvartijoista SLS-projektipäällikön kanssa, yritys ilmoitti meksikolaisten vartijoiden työn hyväksyneen – väitteen, jonka ilmiantaja hylkäsi.

“Mitä aiot tehdä asialle?” projektipäällikkö sanoi valituksen tehneelle turvallisuusvastaavalle.

Noin kolme viikkoa myöhemmin yksi ilmiantajista sai ilmoituksen ampumisesta, joka oli tapahtunut meksikolaisten vartijoiden ja muiden, jotka ylittivät rajan varastamaan omaisuutta, välillä. Yksi ilmiantajista lähetti armeijakunnalle raportin ampumisesta.

Armeijan joukot virkamiehet vastasivat tutkivansa jakson ja että tiedot olivat ristiriidassa Final Concrete -johtajien ilmoittamien kanssa.

Yksi ilmiantajista sanoi myös valituksessaan, että hän oli haastattellut todistajaa, jonka mukaan aseistetut meksikolaiset vartijat työskentelivät Yhdysvaltojen puolella rajaa. Molempien urakoitsijoiden johtajat myönsivät myös olevansa tietoisia Yhdysvalloissa työskentelevistä meksikolaisista vartijoista, ja Final Concrete -yrityksen edustaja väitti, että hän “maksaa Meksikon vartijoiden palveluista”.

Yksi vartijoista otti sitten yhteyttä FBI: hin Washington Put up kertoi Aikaisemmin FBI tutki viime vuonna San Diegon rakennustyömaalla tapahtunutta ampumista, joka oli haavoittanut kahta meksikolaista vartijaa, sekä maahanmuuttajia, jotka olivat läpäisseet Mr. Trumpin muurin.

Ilmoittajat totesivat valituksessa myös, että Final Concretein työntekijät olivat toimittaneet petollisia laskuja liittohallitukselle. Työntekijä kertoi yhdelle ilmiantajista, että yhtiön johdon jäsen, joka valituksessa ilmoitettiin UC: n presidentiksi, “piilotti” voitonsa kokonaan Border Wall -projektissa “osittain lähettämällä väärät tiedot. väitteet dieselpolttoaineesta valituksen mukaan.

“Jos he käyttäisivät trukkia, he käyttäisivät sitä useless satunnaisesti koko päivän ajan, mutta veloittaisivat hallitukselta polttoaineena, summa ja sisältö,” ikään kuin se olisi ollut käynnissä koko ajan “, valituksessa sanottiin.

Ilmiantajat kertoivat valituksessa, että ainakin yksi nimeämätön armeijan joukot -valvoja, joka myöhemmin erosi, oli tietoinen meksikolaisten vartijoiden käytöstä ja hänellä oli sopimaton suhde Final Betonin johtoon, käymällä usein golfmatkoilla UC: n presidentin kanssa. . ”

Yksi ilmiantajista väitti kertovansa armeijajoukkojen esimiehelle huolestuneisuudesta yrityksen kanssa, mutta hänen käskettiin “seisomaan”.

Tulli- ja rajavalvontaviranomaiset sekä armeijan insinööriryhmä tunnustivat The Timesin tiedustelut, mutta eivät vastaaneet kommenttein.

Oikeusministeriö ei vastannut kommentointipyyntöihin. Yhden ilmiantajien asianajaja Nicholas J.Lewin ei vastannut kommentointipyyntöihin. Toisen turvallisuusvastaavan asianajaja Marc S.Harris kieltäytyi kommentoimasta.

Työntekijät syyttivät yrityksiä myös petollisten laskujen toimittamisesta rajaseinäkustannuksista ja projektin kaikkien voittojen “piilottamisesta”.

Seamus Hughes ja Kitty Bennett edistivät tutkimusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *