Salaperäinen pari löydetty elokuvarullasta melkein 70 vuotta sitten

Lähes 70 vuoden ajan osittain valmis filmirulla, joka dokumentoi pariskunnan pakenemisen Sveitsissä ja Italiassa, oli piilotettu messinkisäiliöön, unohdettu, kun se vaihti omistajaa.

Rulla joutui Dublinin elokuvankeräilijän William Faganin hallintaan vuonna 2015, kun se saapui laatikkoon, jossa oli vintage-Leica-kamera vuonna 1935.

Elokuussa uteliaisuus sai parhaansa, hän sanoi, ja herra Fagan alkoi hienovaraisesti kehittää elokuvaa Mella Travers, valokuvaaja ja Dublinin pimeän huoneen omistaja.

He liottivat elokuvaa tunnin ajan laimennetussa kehittäjässä, sekoittamalla sitä 15 minuutin välein, kun herra Fagan söi mustikkamuffinia ajan kuluttamiseksi.

Ensimmäiset asiat, jotka hän huomasi valokuvissa, olivat ”vanhat ihmiset, vanhoissa autoissa, yllään vanhat vaatteet”, herra Fagan sanoi puhelinhaastattelussa. Kiinnostuneena hän vei heidät kotiin digitoimaan ne paremman kuvan saamiseksi.

“Tuloksena oli ilmoitus”, herra Fagan kirjoitti blogissa viesti syyskuussa. “Tuntematon perhe, selkeä sijainti ja surun tunne, että tämä lahjakas valokuvaaja ei koskaan nähnyt työnsä tuloksia.”

Valokuvat – 22 valotettua kehystä mahdollisesta 36: sta – otti lahjakas valokuvaaja, herra Fagan sanoi ja pani merkille valokuvien tarkoituksellisen koostumuksen. Hän uskoo, että ne otettiin vuonna 1951 tai 1952.

Kokoelmassa on näkyvästi nainen, jota näytetään usein mäyräkoiralla. Yhdessä valokuvassa on mies, joka näyttää noin 10 vuotta naista vanhempi, herra Fagan sanoi.

”Katson näitä hyvin henkilökohtaisia ​​hetkiä jonkun elämässä kauan sitten ja sanon, minun ei pitäisi olla näitä. Minun ei pitäisi katsoa näitä ”, herra Fagan sanoi. “Nämä ihmiset olivat tuolloin yhdessä ilmeisesti mukavalla lomalla, ja heillä on pieni mäyräkoira.”

Valokuvat dokumentoivat pariskunnan matkat BMW-avoautolla Comojärven ympärillä, luonnonkauniissa järvessä lähellä Italian ja Sveitsin rajaa, mukaan lukien pysäkki Bellagiossa Lombardian alueella Italiassa. Kuvat sisältävät luonnonkauniita vuoria ja puita matkan varrella. Viimeinen valokuva on naisen muotokuva penkillä Lennossa, Italiassa, herra Fagan sanoi.

Hän sanoi uskovansa, että pariskunta oli mahdollisesti Itävallasta, Baijerista tai Sveitsin saksankielisestä osasta.

Lukijat ovat siirtyneet blogikirjoituksen kommenttiosioon tunnistaakseen tutut paikat, ja herra Fagan sanoi saaneensa satoja sähköposteja.

Luotto…William Faganin kokoelma

Yhdessä valokuvassa naisen esitetään kävelevän koiraa kapealta mukulakivikadulta kohti kirkkoa, hänen selkänsä kameran eteen. Kadulla olevat kyltit ovat italiaksi. Yksi henkilö ehdotti, että kuva otettiin Bellagiossa vuonna Pohjois-Italiassa Through Giuseppe Garibaldilla ja kävelemässä kohti Basilica di San Giacomoa.

“Tämä kaikki lisää mysteeriä”, herra Fagan sanoi. ”Tiedämme tarkalleen missä he olivat. Voisit ajaa tarkoille paikoille. “

Auto on esillä useissa valokuvissa, joskus pysäköity luonnonkauniiden taustojen eteen. Yhdessä kuvassa nainen ja mäyräkoira näkyvät auton edessä vilkkaalla Zürich-kadulla, ja ympärillä on “sodanjälkeisiä amerikkalaisia ​​autoja taksina”, herra Fagan sanoi.

Toisessa auto on pysäköity tuntemattomalle lumiselle vuoren yli naiselle, joka seisoi aivan oven ulkopuolella. Kolmannessa valokuvassa auto on pysäköity rakennuksen eteen, jonka opasteet johtivat herra Faganin tunnistamaan sen La Veduta Julier-passilla Sveitsin italiankielisessä osassa.

Entinen BMW: n johtaja, samoin kuin muutkin, tunnisti auton BMW 315 -malliksi. Toiset huomauttivat, että sen rekisterikilpi osoittaa, että se rekisteröitiin Münchenissä Yhdysvaltain miehitysalueella Baijerissa toisen maailmansodan jälkeen, Fagan sanoi.

Useissa muissa valokuvissa näkyy höyrylaiva Como-järvellä, jonka herra Fagan tunnisti sellaiseksi, joka otettiin pois käytöstä vuonna 1952 ja rekonstruoitiin vuonna 1956, ja joka on otettu valokuvista 1950-luvun alkuun.

“Lähes jokainen kruunattu pää Euroopassa ja melkein jokainen Hollywood-tähti on tunnistettu pariksi, mukaan lukien osa Kennedyistä”, Mr. Fagan sanoi.

Yksi lukija huomautti, että naisella oli yllään koruja oikean kätensä kolmannella sormella eikä vasemmalla, mikä osoittaa, että he ovat mielestäni varakas saksalainen pariskunta eikä amerikkalainen.

Mutta salaisuudet ovat edelleen olemassa, herra Fagan sanoi.

“Kysymys on, miksi joku, jolla on mukava kamera – ja se oli Leica, koska nämä kasetit toimivat useless Leicasissa – miksi he ottavat niin monta kuvaa, 21, 22 mukavasta lomasta Sveitsissä, ja rullaavat sen takaisin asiaan äläkä koskaan koske siihen uudelleen ”, herra Fagan sanoi. “Se on yksi tämän asian salaisuuksista.”

Herra Fagan ei ole aivan varma, kuinka rulla päätyi kameraan. Toimenpiteet kameran jäljittämiseksi alkuperäiseen omistajaan ovat toistaiseksi epäonnistuneet.

Koska tietosuojalait, ostajien nimitiedot ovat kamerakauppiaiden suojaamia, ja samat suojaukset koskevat auton omistustietoja, Mr. Fagan sanoi. Hän sanoi, että hänen paras panoksensa elokuvan alkuperän seuraamiseen oli, että joku tunnisti pariskunnan.

Luotto…William Fagan

“Kamera ja filmirulla ovat fyysisiä asioita – ne ovat tavaroita, ne ovat omaisuutta – mutta nämä kuvat itse asiassa kuuluvat ihmisille tai heidän perheilleen”, herra Fagan sanoi. “Luulen, että perhe saattaa tuntea nämä ihmiset ja haluaisi todennäköisesti saada nämä kuvat.”

Herra Fagan kertoi julkaisevansa kuvat toivoen, että joku, ehkä sukulainen, tunnistaa kohteet.

“He ovat upeita, sekä sijainnit että ihmiset”, herra Fagan sanoi. “Minun on vaikea olla jatkamatta niiden etsimistä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *