Raportti viittaa mikroaaltouunin hyökkäykseen diplomaateihin ja vakoojiin osuvien salaperäisten sairauksien todennäköisenä lähteenä

WASHINGTON – todennäköisin syy sarja salaperäisiä ahdistuksia että sairastuneet amerikkalaiset vakoojat ja diplomaatit ulkomailla ovat viime vuosina olleet radiotaajuusenergia, eräänlainen säteily, joka sisältää mikroaaltoja, Nationwide Science and Know-how, Engineering and Medication -akatemia on todennut raportissa.

19 lääketieteen ja muiden alojen asiantuntijaryhmän johtopäätöksessä mainittiin “suunnattu, pulssi-radiotaajuinen energia” “uskottavimpana mekanismina” sairauden selittämiseksi, joka tunnettiin nimellä Havannan oireyhtymä, vaikka he sanoivat, etteivät he voineet hallita selvittää muut mahdolliset syyt ja että toissijaiset tekijät ovat saattaneet vaikuttaa oireisiin The New York Timesin saaman raportin kopion mukaan.

Ulkoministeriön tilaama raportti antaa tähän mennessä kaikkein lopullisimman selityksen kummallisesta sairaudesta, joka iski useita valtion työntekijöitä, ensin Yhdysvaltain suurlähetystössä Havannassa vuonna 2016 ja sitten Kiinassa ja muissa maissa. Monet upseereista kärsivät huimauksesta, väsymyksestä, päänsärkyistä ja kuulon, muistin ja tasapainon menetyksistä, ja jotkut pakotettiin pysyvään eläkkeelle.

Myös merentakaisilla asemilla vierailevat CIA: n virkamiehet kokivat samanlaisia ​​oireita, The Occasions ja GQ-lehti raportoitiin lokakuussa. Virkamiehet matkustivat keskustelemaan Venäjän peitetoimien torjunnasta ulkomaisten tiedustelupalvelujen kanssa, mikä lisää epäilyksiä siitä, että Moskova on tapahtumien takana.

Vaikka uusi raportti on sijoitettu huolelliseen, tieteelliseen kieleen, se osoittaa vahvaa näyttöä siitä, että tapaukset olivat seurausta pahasta hyökkäyksestä. Se määrittelee sairaudet “ohjatuksi” ja “pulssiksi” – eikä “jatkuvaksi” – energiaksi, mikä tarkoittaa, että uhrien altistuminen oli kohdennettua eikä seurausta yleisemmistä mikroaaltolähteistä, kuten esimerkiksi matkapuhelimesta.

Se totesi myös, että komitea havaitsi potilaiden ilmoittamat välittömät oireet – mukaan lukien outot kivun, paineen ja äänen tuntemukset, jotka usein näyttivät lähtevän tietystä suunnasta tai esiintyivät tietyssä huoneen huoneessa – olivat johdonmukaisempia suunnatun “hyökkäyksen” kanssa. ”Radiotaajuisen energian.

Komitea tarkasteli muita syitä, kuten kemiallista altistumista ja tartuntatauteja, mutta sanoi, että ne näyttävät epätodennäköisiltä.

Raportissa todettiin, että tapahtumien vaihtelevuus, joka vaikutti vaikuttavan eri ihmisiin eri tavoin, jätti avoimeksi “psykologisten ja sosiaalisten tekijöiden” mahdollisen vaikutuksen. Ja siinä sanottiin, että joillakin uhreilla saattaa olla tila, jota kutsutaan “pysyväksi posturaalis-aistilliseksi huimaukseksi”, hermostohäiriöksi, joka aiheuttaa pitkittyneen huimauksen tai epävakauden tunteen.

Jaksot ovat olleet paljon spekulaatioiden ja kiistojen kohteena. Monet uhrit, samoin kuin jotkut valtion virkamiehet ja ulkopuoliset tutkijat, ovat pitkään väittäneet että radiotaajuinen energia oli todennäköisin syy, mahdollisesti seurauksena vieraan voiman käyttämästä aseesta.

Mutta vuoden 2018 jälkeen Yhdysvaltain hallitus on kieltäytynyt spekuloimasta tapauksia julkisesti, ja jotkut tutkijat ovat edistäneet vaihtoehtoisia teorioita, kuten eräänlaista psykologinen sairaus jotka levisivät ulkomaanedustustojen stressaavassa ympäristössä.

Kiistan ja hämmennyksen keskellä jotkut kärsivät upseerit ovat valittaneet, että Yhdysvallat ei ole tukenut heitä. Useissa tapauksissa hallitus kieltäytyi alun perin myöntämästä lomaa ja tarjoamasta tarvittavaa lääketieteellistä hoitoa, virkamiehet sanoivat. Ja kun hallitus oli hiljaa ulkomaalaisen hyökkäyksen mahdollisuudesta, monet uhrit jäivät tuntemaan, että yleisö uskoi heidän tekevän kaiken.

Useat uhreista ovat syyttäneet Ulkoministeri Mike Pompeo ja muut Trumpin hallintovirkailijat ovat vähätelleet asiaa yrittäessään välttää kansainvälisten suhteiden häiritsemistä. He kysyvät nyt, kuinka presidentiksi valittu presidentti Joseph R.Biden Jr. ja hänen ehdokkaansa valtiosihteereiksi, Antony J.Blinken, vastaa erityisesti uusien tieteellisten havaintojen perusteella.

Ulkoministeriö antoi raportin joillekin kongressin virkamiehille ja muille torstaina ja perjantaina ja käski heitä olemaan jakamatta sitä, kun lainsäätäjät olivat painostaneet virastoa kuukausia julkaisemaan raportin. Occasions ja NBC Information hankkivat raportin erikseen perjantaina ja NBC aiemmin raportoinut havainnoista.

“Olemme iloisia, että tämä raportti on nyt julkaistu ja voi lisätä tietoja ja analyyseja, jotka voivat auttaa meitä tekemään lopullisen johtopäätöksen siitä, mitä tapahtui”, ulkoministeriö sanoi lauantaina lausunnossaan.

Osasto sanoi myös, että “jokainen mahdollinen syy on edelleen spekulatiivinen” ja että useat tekijät, mukaan lukien komitean mahdollisuus saada tiettyjä tietoja mahdollisten turvallisuusongelmien takia, “rajoittavat raportin soveltamisalaa”, vaikka “ne eivät vähennä sen arvoa. ”

Trumpin hallinnolle sen tunnustaminen, että tapaukset ovat seurausta ulkomaisesta hyökkäyksestä, olisi voinut edellyttää Yhdysvaltojen operaatioiden evakuointia Kiinassa, mikä häiritsisi tärkeitä taloudellisia suhteita. Hallinto otti Kuubassa kovemman lähestymistavan, joka oli linjassa sen suuremman tavoitteen kanssa kääntää presidentti Barack Obaman diplomaattinen avaaminen Havannan kanssa.

Kysymys Moskovan mahdollisesta syyllisyydestä on vaikea, kun otetaan huomioon presidentti Trumpin arkaluontoisuus kaikissa Venäjää tai presidentti Vladimir V.Putinia koskevissa asioissa. Moskova on kiistänyt roolin, eikä CIA: n johtaja Gina Haspel ole päättänyt, että Kreml olisi vastuussa. Jotkut CIA: n analyytikot, jotka ovat Venäjän asiantuntijoita, diplomaatteja ja tutkijoita, väittävät, että todisteet viittaavat Moskovaan, jolla on pitkä historia tekniikan kokeilemisessa.

Raportissa ei viitata tekijään, vaikka siinä mainitaan “merkittävä tutkimus Venäjällä / Neuvostoliitossa” pulssi-radiotaajuusteknologiasta sekä Euraasian kommunististen maiden sotilashenkilöstön altistuminen mikroaaltosäteilylle. Neuvostoliitto pommitti Yhdysvaltain suurlähetystöä Moskovassa mikroaaltouunilla 1970- ja 80-luvuilla. Vuoden 2014 asiakirjassaKansallinen turvallisuusvirasto keskusteli vihamielisen maan käyttämästä mikroaaltouunista, jonka asiakirjaa tuntevat ihmiset sanoivat olevan Venäjä.

Mark Lenzi, diplomaattiturvapäällikkö, joka kärsi oireista työskennellessään Guangzhoussa Kiinassa vuoden 2018 alussa, sanoi, että hallinnon työntekijöiden kohtelu, mukaan lukien sen pyrkimykset “kieltää ja peittää hankalat tieteelliset ja lääketieteelliset tosiseikat”, oli jätti hänet vihaisemmaksi omaa hallitustaan ​​kohtaan kuin hänet loukkaantunut hallitus.

“Hallitukseni katsoi toisinpäin, kun he tiesivät, että minä ja perheeni loukkaantui”, hän sanoi. “Tämä raportti on vasta alkua, ja kun amerikkalaiset tietävät, että hallinto peittää koko radiotaajuushyökkäykset erityisesti Kiinassa, he ovat raivoissaan.”

Herra Lenzi on haastanut ulkoministeriön haasteen vammaisuuteen perustuvan syrjinnän vuoksi. Erityisneuvontatoimisto on käynnistänyt kaksi tutkimusta ulkoministeriön toiminnasta.

Kansallisten akatemioiden raportti sisältää myös jyrkän varoituksen tulevaisuuden tapahtumien mahdollisuudesta ja Yhdysvaltain hallituksen kyvystä havaita ne tai saada aikaan vastaus. Se, että Yhdysvaltojen hallituksen työntekijät ilmoittivat kärsimyksistä paitsi Kuubassa ja Kiinassa, myös Venäjällä ja muissa maissa, herättää kysymyksiä siitä, kuinka laajalle levinneet tapaukset voivat olla.

Komitea ei pystynyt arvioimaan ”erityisiä skenaarioita, joihin osallistui pahansuoria toimijoita”, komiteaa johtanut Stanfordin yliopiston professori Dr. David Relman kirjoitti raportin esipuheessa. Silti hän sanoi: “Pelkkä tällaisen skenaarion tarkastelu herättää vakavaa huolta maailmasta, jossa on estettyjä pahantahtoisia toimijoita ja uusia välineitä muiden vahingoittamiseksi.”

Raportissa suositellaan, että ulkoministeriö toimii nyt suunnitelmien ja pöytäkirjojen laatimiseksi, jotta se voi heti aloittaa tutkinnan, jos vastaavia tapahtumia esiintyy tulevaisuudessa.

“Suurempi kysymys on valmius uusiin ja tuntemattomiin uhkiin, jotka saattavat vaarantaa ulkomailla palvelevien Yhdysvaltain diplomaattien terveyden ja turvallisuuden”, raportin lopuksi. “Seuraava tapahtuma voi olla vieläkin hajallaan ajassa ja paikassa, ja sitä on vaikeampaa tunnistaa nopeasti.”

Paneeli sanoi, että sen tuloksia haittasi hallituksen hidas ja epätasainen reaktio tapahtumiin, joissa eri potilaat arvioitiin erilaisilla menetelmillä ja lääkärit sairauden eri kohdissa. Se totesi myös, että Kiinasta tulleiden potilaiden saataville luovutetut tiedot olivat “liian harvinaisia ​​ja hajanaisia ​​voidakseen tehdä todellisia johtopäätöksiä näistä tapauksista”, ja siksi raportissa keskitytään Yhdysvaltain Havannan suurlähetystön ympäristöön.

Tutkijat lähettivät raportin ulkoministeriölle elokuussa, ja siellä olevat virastojen virkamiehet asettivat sen uudelleen. Lainsäätäjät painostivat osastoa julkistamaan havainnot sanoen, että sen kyvyttömyys luovuttaa tietoja sopi yhteen Trumpin hallinnon salaisuuden ja toimettomuuden mallin kanssa. Lokakuun haastatteluissa tohtori Relman arvosteli osastoa siitä, että se ei toiminut nopeammin raportin julkaisemiseksi.

Jotkut uhrit sanoivat tuolloin, että Trumpin hallinto yritti välttää puutteita puuttumiseen Yhdysvaltojen hallituksen työntekijöiden turvallisuuteen ulkomailla, etenkin ennen marraskuun vaaleja. Toimittaja kysyi sairauksista lokakuun lopulla, Pompeo ei maininnut raporttia ja sanoi useless, että hallitus oli ei pysty selvittämään syytä.

Useat lainsäätäjät ovat painostaneet voimakkaasti ulkoministeriötä olemaan vastuullisempi ja antamaan asianmukaiset terveys- ja työkorvausetuudet kaikille uhreille ja kärsineille perheenjäsenille. Senaattori Jeanne Shaheen, New Hampshiren demokraatti, on lisännyt viimeisimpään puolustusbudjetin lakiehdotukseen pitkäaikaisia ​​etuja, jonka kongressin odotetaan hyväksyvän tässä kuussa, vaikka Trump on uhannut vetoa toimenpiteestä syistä, jotka eivät liity säännökseen.

“Heidän sairautensa ja kärsimyksensä ovat todellisia ja vaativat vastausta kongressilta”, Shaheen sanoi. “Vaikka näkemämme edistys kannustaa minua, on tehtävä paljon enemmän näiden tapahtumien lähteen paljastamiseksi ja sen varmistamiseksi, ettei kukaan muu virkamies kärsi tällä tavalla.”

Julian E.Barnes osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *