Trump tilaa kaikki amerikkalaiset joukot Somaliasta

Pentagon lupasi, että ponnistelut amerikkalaisten etujen turvaamiseksi jatkuvat.

“Yhdysvallat ei vetäydy tai irrota Afrikasta”, se sanoi lausunnossaan. “Olemme edelleen sitoutuneita afrikkalaisiin kumppaneihimme ja kestävään tukeen koko hallituksen lähestymistavalla.”

Yhdysvallat säilyttää kykynsä harjoittaa terrorismin torjuntaa Somaliassa, etenkin drone-iskuja, ja kerätä varhaisia ​​varoituksia ja indikaattoreita maan militanttien joukkojen Yhdysvalloille ja liittolaisille aiheuttamista uhista.

“Tämän päätöksen seurauksena jotkut joukot voidaan siirtää uudelleen Itä-Afrikan ulkopuolelle”, todettiin lausunnossa ja lisättiin, että “jäljellä olevat joukot siirretään Somaliasta naapurimaihin, jotta sekä Yhdysvallat että kumppanit voivat tehdä rajat ylittäviä operaatioita. pakottaa painostamaan Somaliassa toimivia väkivaltaisia ​​äärijärjestöjä vastaan. “

Somalian operaatio on ollut viime aikoina valokeilassa sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen nykyisten ja entisten virkamiesten mukaan CIA: n veteraani upseeri tapettiin taistelussa Somaliassa. Kuolema on jo käynnistänyt keskustelun Yhdysvaltain tiedustelupalvelun terrorismin vastaisista toimista Afrikassa. Upseeri oli CIA: n puolisotilaallisen divisioonan, Particular Actions Centerin, ja entinen laivaston SEAL Crew 6 -joukkueen jäsen.

Kaksi viikkoa sitten herra Trump käski armeijan vetää joukkoja Afganistanista puolittamalla siellä olevan määrän yli 2000: een. Myös Yhdysvaltain joukkojen läsnäoloa Irakissa on vähennetty.

Myös tällä viikolla Pentagonin poliittinen virkamies, joka valvoi armeijan pyrkimyksiä torjua Islamin valtiota Irakissa ja Syyriassa, erotettiin, kun Valkoisen talon edustaja kertoi hänelle, että Yhdysvallat oli voittanut sodan ja että hänen toimistonsa oli hajonnut. Virkailijan, Christopher P. Maier, Pentagonin ”Defeat ISIS” -työryhmän päällikkö, syrjäytettiin maaliskuussa 2017, useless kolmen viikon kuluttua. Herra Trump erotti puolustusministeri Mark T. Esperin ja kolme muuta Pentagonin virkamiestä ja korvasi heidät uskollisilla.

Varsinainen puolustussihteeri Christopher C. Miller, joka on suorittanut herra Trumpin puhdistuksen Pentagonissa sen jälkeen, kun hän otti vastaan ​​herra Esperiltä viime kuussa, luonnehti liikkeitä heijastuksena amerikkalaisten johtamien ponnistelujen onnistumiselle murskata terroristivaltio, jonka islamilainen valtio loi suurissa osissa Irakia ja Syyriaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *