Yhdysvaltain kybervoima lähetettiin Viroon metsästämään venäläisiä hakkereita

WASHINGTON – Yhdysvallat lähetti operatiivisia henkilöitä Viroon marraskuun vaaleja edeltävinä viikkoina saadakseen lisätietoja puolustamisesta venäläisiä hakkereita vastaan ​​osana laajempaa pyrkimystä metsästää ulkomaisia ​​kyberhyökkäyksiä, Yhdysvaltain ja Viron virkamiehet sanoivat.

Viron virkamiehet uskovat, että kasvava yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa tulee olemaan tärkeä pelote naapurimaiden Venäjän hyökkäyksille, kun taas amerikkalaiset virkamiehet ovat käyttäneet tätä yhteistyötä vaalivaikeuksiensa vahvistamiseksi.

Virolla on yksi Euroopan kehittyneimmistä verkkoresursseista, joka tarjoaa amerikkalaisille sotilashenkilöstölle mahdollisuuden työskennellä asiantuntijoiden kanssa, joilla on kokemusta löytää ja puolustaa venäläisiä hyökkäyksiä. Amerikkalaiset virkamiehet lähettivät myös tällaisia ​​joukkueita vuoden 2018 puolivälivaalien aikana, mutta aikaisemmat lähettämiset ovat olleet maissa, joissa digitaalinen suojaus on suhteellisen kehittymätöntä.

Viron käyttöönotto antoi Yhdysvaltain kyberkomennolle, joka johtaa armeijan hyökkääviä ja puolustavia operaatioita verkossa, tarkkailla laajasti Venäjän tekniikoita Virossa ja verrata niitä Moskovan taktiikoihin Yhdysvalloissa, Brig sanoi. Kenraali William J. Hartman, Kyberkansallisten kansallisten lähetysjoukkojen komentaja.

“Kyky jakaa nämä tiedot takaisin koko hallituskumppanillemme on keskeinen osa vaalien puolustamista”, kenraali Hartman sanoi. Viron virkamiesten mukaan Venäjä ei hyökännyt sotilasverkkoihinsa, kun amerikkalainen joukkue oli siellä, 23. syyskuuta – 6. marraskuuta.

Amerikkalaiset virkamiehet ovat aiemmin huomauttaneet laajentaneensa ulkomaille lähettämiensä kyberkomennon asiantuntijaryhmien määrää, mutta ne yksilöivät useless laajoja alueita, ei tiettyjä maita. Ryhmiin kuuluu yleensä yli tusina operatiivista henkilöä, virkamiehet sanoivat.

Useassa näistä lähetyksistä amerikkalaiset työntekijät havaitsivat uudentyyppisiä haittaohjelmia, joita Venäjä käytti ja jotka Yhdysvaltain hallitus julkaisi sitten julkisesti, vaimentamalla niiden tehokkuutta puolustusviranomaisten mukaan.

Mikään ulkomainen valta ei kyennyt häiritsemään Yhdysvaltojen äänestystä, joko hakkeroimalla vaalijärjestelmiin tai levittämällä valtavia määriä disinformaatiota. Tämä johtui osittain lisääntyneestä liittovaltion avusta osavaltioiden ja paikallishallinnon verkostojen suojaamiseen ja osittain aggressiivisemmista kyberkomentotoimista.

Sotilasvirkailijat pitävät vaalien puolustusta nyt keskeisenä tehtävänä, joka vaatii jatkuvia ponnisteluja oppiakseen, mitä ulkomaiset voimat yrittävät. Virkailijoiden mukaan ulkomaiset käyttöönotot Viron kaltaisissa paikoissa ovat kriittisiä venäläisten hakkereiden valvonnassa.

Viron virkamiesten mielestä heidän aggressiivinen toimintansa on auttanut estämään venäläisiä hyökkäyksiä, ja laajentuva kumppanuus Yhdysvaltojen kanssa vahvistaa myös tätä pelotetta.

Viron virkamiesten mukaan venäläiset käyttivät maata kokeillakseen uusia ja erilaisia ​​hyökkäyksiä, sekä hakkerointi- että disinformaatioyrityksiä.

Se muuttui viime vuosina. Kun Viro on tullut aggressiivisemmaksi jakamaan tietoja Venäjän taktiikoista, Moskova on siirtänyt huomionsa muihin maihin säilyttääkseen hyödyntämis- ja haittaohjelmien arsenalinsa, Viron virkamiehet sanoivat.

“Jos löydämme haitallisen toiminnan ja jaamme sen maailmalle, kumppaneillemme, hyökkäys on kalliimpaa”, sanoi Viron puolustusvoimien varapäällikkö Mihkel Tikk ” Kyberkomento. “Joten vastustajan on aloitettava päätösten tekeminen ja valintojen tekeminen hyökkäyksen kohteeksi.”

Viron virkamiehet ovat innokkaita lisäämään amerikkalaisten operatiivisten yksiköiden lähettämistä tai jopa pysyvää irrotusta Yhdysvaltain kyberkomennoista maassa. Venäjä on jo pitkään kohdistanut kyberhyökkäyksiä Viroon ja muihin naapurimaihin.

Amerikkalaiset viranomaiset sanoivat aikovansa jatkaa tiimien lyhytaikaista sijoittamista ympäri maailmaa.

Operaatiot ovat tärkeitä keinojen hallitsemisessa vastustajien kanssa, kertoi Thomas C. Wingfield, puolustusministerin apulaissihteeri kyberpolitiikassa. Kun Yhdysvallat voi löytää tapoja vähentää Venäjän ja Kiinan kaltaisten vastustajien kyberhyökkäyksiä ja verkko-operaatioita vähemmän tehokkaiksi ja kalliimmiksi, se estää näitä maita laajentamasta hyökkäyksiä, hän sanoi.

“Toimettomuus kyberavaruudessa lisää eskaloitumista enemmän kuin kohtuullinen toiminta kyberavaruudessa”, herra Wingfield sanoi. “Venäjän ja Kiinan kaltaiset valtiot saavat merkittäviä strategisia etuja aggressiivisista, vastuuttomista ja epävakauttavista kyberaktiviteeteista, jotka ovat suhteellisen halpoja ja niiden on helppo toteuttaa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *