Jimmy Lai, Hong Kong Media Tycoon, evättiin vakuudeksi petosmaksusta

HONG KONG – Hongkongin suurimman demokratiaa puolustavan sanomalehden perustajalta Jimmy Laiilta evättiin torstaina petosmaksu ja hän määräsi vankilaan huhtikuuhun asti.

Lai, 72 vuotta, pidätettiin päivässä sen jälkeen, kun kolme johtavaa Hongkongin aktivistia tuomittiin vankilaan viime vuonna osallistuneesta mielenosoituksesta, viimeisin isku alueen demokratiaa edistävälle liikkeelle.

Kiinan hallitus asetti Hongkongia koskevan laaja-alaisen kansallisen turvallisuuden lain kesäkuun lopussa ja herra Lai tuli lain korkeimmaksi kohteeksi elokuussa, jolloin hänet pidätettiin yhdessä kahden poikansa ja mediayhtiönsä Subsequent Digitalin neljän johtajan kanssa.

Mutta uudet petosmaksut eivät liity turvallisuuslakiin. Sen sijaan he syyttävät Laiia Subsequent Digitalin pääkonttorin vuokrasopimuksen ehtojen rikkomisesta, yleisradioyhtiö RTHK raportoi.

Kahta muuta Subsequent Digitalin johtajaa syytettiin petoksesta, mutta heille myönnettiin takuu torstaina, RTHK sanoi. Subsequent Digitalin osakkeiden kaupankäynti keskeytettiin torstai-aamuna odotettaessa yhtiön ilmoitusta.

Laiin lakimiehet valittavat takuupäätöksestä, prosessi kestää vähintään kahdeksan päivää, sanoi Lai Simon avustaja Mark Simon.

Lai ja hänen sanomalehti ovat tukeneet äänekkäästi Hongkongin demokraattisia mielenosoituksia, ja ne ovat olleet Pekingin suurimpia kohteita, kun se on siirtynyt kumoamaan toisinajattelut alueella.

Mielenosoitukset ovat suurelta osin hiljentyneet tänä vuonna sosiaalisen etäisyyden rajoitusten, aggressiivisen poliisin taktiikan ja uuden turvallisuuslain vuoksi. Lain nojalla on pidätetty yli kaksi tusinaa ihmistä. Peking antoi luvan erottaa neljä demokratiaa kannattavaa lainsäätäjää viime kuussa, joka sai aikaan demokraattisen puolueen leirin massan eroamisen Hongkongin lainsäätäjältä.

Apple Day by day -sovelluksen lisäksi useat muut Hongkongin uutiskanavat ovat olleet paineessa viime kuukausina. RTHK: n toimittaja, joka tutki poliisia pidätettiin viime kuussa rekisterikilvetietokannan käytöstä.

Ja suurin maksutelevisio-operaattori i-Cable sanoi tällä viikolla lomauttavansa yli 100 työntekijää. Tähän ryhmään kuului noin 40 toimittajaa, mukaan lukien koko tutkintaryhmä nimeltä Information Lancet, paikallisten uutisraporttien mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *