Uhanalaisten lajien luettelon muotoileva Georgina Mace kuoli 67-vuotiaana

Hän sai eläintieteestä perustutkinnon Liverpoolin yliopistosta vuonna 1975 ja tohtorin tutkinnon. biologiassa Sussexin yliopistosta vuonna 1979. Valmistuttuaan tohtorintutkinnon Smithsonian-instituutissa Washingtonissa, hän palasi Britanniaan ja meni työskentelemään Lontoon eläintieteelliseen seuraan ja nousi lopulta tieteen johtajaksi. Hän työskenteli Lontoon Imperial Collegessa vuosina 2006-2012, kun hän liittyi College School Londoniin.

Kuninkaallisen seuran jäsen, hänestä tuli Britannian imperiumin maine vuonna 2016.

Tohtori Mace meni naimisiin Rod Evansin kanssa, joka selviytyi hänestä, vuonna 1985. Hänen ja veljensä lisäksi hänestä jää kolme lasta, Ben, Emma ja Kate; yksi lapsenlapsi; ja toinen veli, Edward.

Tohtori Mace kannatti biologisen monimuotoisuuden palauttamista ja osallistui merkittävästi Millennium Ecosystem Evaluation, joka toi esiin terveellisen luonnon planeetan arvon maailman ihmisille ja sen talouksille.

Kunnianosoituksena British Ecological Societyn verkkosivustolla professorit Jon Bridle ja Kate Jones College of London College of Biodiversity and Atmosphere Analysis Centeristä kirjoittivat, että tohtori Mace’n työ oli “auttanut paljastamaan kohtaamamme ekologisen hätätilan ja että meillä on vähemmän yli vuosikymmen estää. “

“Ehkä hänen merkittävin saavutus”, he lisäsivät, “oli tapa, jolla hän pystyi vakuuttamaan yleisön rauhallisesti tästä tosiasiasta samalla kun hän ilmaisi horjumattoman optimismin siitä, että meillä on vielä aikaa luoda luovempi vuorovaikutus muun luonnon kanssa, joka hyödyttää enemmän kuin varakas vähemmistö, ja sellainen, joka voi kestää kauemmin kuin muutama vuosikymmen. “

Tohtori Mace jatkoi työtä senkin jälkeen, kun hän sai tietää, että hänellä oli syöpä. “Hän ei koskaan maininnut sairautaan muille, ellei hänen ehdottomasti tarvitse”, hänen veljensä Peter, lääkäri, sanoi. “Hän ei halunnut luokitella sitä. Hän halusi jatkaa elämässään, työhönsä, josta hän nautti valtavasti. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *