Tappava Valkoisen saaren tulivuorenpurkaus johtaa maksuihin

WELLINGTON, Uusi-Seelanti – Lähes vuosi seuraavaan päivään tappava tulivuori purkaus tappoi 22 ihmistä Uuden-Seelannin Valkoisella saarella. Maan työturvallisuusviranomainen on syyttänyt useita organisaatioita ja yksityishenkilöitä roolistaan ​​katastrofissa.

Sääntelyviranomaisen WorkSafe-pääjohtaja Phil Parkes sanoi maanantaina televisiopuheessa, että 13 puoluetta – mukaan lukien organisaatiot, valtion virastot ja kolme henkilöä – eivät ole täyttäneet velvoitteitaan ja joutuvat syytteeseen oikeudessa.

“Tämä syvästi traaginen tapahtuma oli odottamaton, mutta se ei tarkoita, että se oli ennalta arvaamaton, ja operaattoreilla on velvollisuus suojella heidän hoidossaan olevia”, herra Parkes sanoi. “Uhreilla – sekä työntekijöillä että vierailijoilla – kaikilla oli kohtuullinen odotus, että he voisivat mennä saarelle tietäen, että kyseiset organisaatiot olivat tehneet kaikki heidän velvollisuutensa huolehtiakseen terveydestään ja turvallisuudestaan.”

Järjestöille määrätään rikosoikeudelliset syytteet, joiden sakot ovat enintään 1,5 miljoonaa Uuden-Seelannin dollaria, noin miljoona dollaria, kun taas kolmelle henkilölle kohdistetaan syytteitä yrityksen virkailijoina ja enintään 210 000 dollarin sakot roolistaan ​​katastrofissa. Ensimmäinen kuulemistilaisuus on tarkoitus pitää 15. joulukuuta.

Maksut ovat epätavalliset: Hallituksen ylläpitämässä onnettomuuskorvausjärjestelmässä, joka tunnetaan nimellä Accident Compensation Company -järjestelmä, Uudessa-Seelannissa on yleensä useless vähän laillisia keinoja huolimattomuudesta johtuvan onnettomuuden sattuessa, olkoonpa kuinka vakava tahansa. Vaikka WorkSafe ei ole julkisesti nimeänyt 13 yksikköä, kaksi valtion virastoa, GNS Science ja Nationwide Emergency Administration Company, ovat vahvistaneet, että he ovat syytettyjen joukossa. GNS-tiede valvoo tulivuoren toimintaa. Jos nämä virastot todetaan olevan vastuussa, ne maksavat sakot hallitukselle ja siirtävät lopulta kustannukset veronmaksajille.

Tulivuori, joka tunnetaan myös maoorinimellään Whakaari, puhkesi viime vuoden 9. joulukuuta. Tuolloin 47 ihmistä, mukaan lukien kiertueryhmät ja heidän oppaat, olivat saarella etsimässä vilausta Uuden-Seelannin geologisen toiminnan raakasta reunasta. Katastrofiin joutuneita olivat lapset ja eläkeläiset.

Katastrofin seurauksena jotkut kysyivät miksi nämä turistit olivat saaneet käydä aktiivisen tulivuoren alueella. Vulkanologit olivat jo pitkään varoittaneet, että Valkoinen saari saattaa olla katastrofi, joka odottaa tapahtumista GeoNetUuden-Seelannin geologista toimintaa tarkkaileva virasto oli ilmoittanut lisääntyneestä aktiivisuudesta purkausta edeltävillä viikoilla, mikä nosti varoitustason kahteen mahdollisesta 5: stä.

Retket syrjäiselle saarelle on sittemmin keskeytetty huolimatta kehotuksista jatkaa niitä uusien turvallisuusprotokollien nojalla.

Purkauksen aikaan matkat järjestettiin saaren omistavan perheen ja muutamien operaattoreiden välillä, ja ne kuuluivat niin sanottujen seikkailumääräysten lainkäyttövaltaan, jotka edellyttävät turvallisuustarkastusta yrityksille, jotka “altistavat osanottajan tarkoituksella vakava riski hänen terveydelleen ja turvallisuudelleen, jonka toiminnan järjestäjän on hallittava. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *