Salamurha uhkaa Iranin kohtaloa

Kenraali Suleimanin tappamisen jälkeen tapahtui lyhyt ohjushyökkäys amerikkalaiseen laitokseen, joka ei ihmeen taputtanut yhtään amerikkalaista joukkoa (vaikka Trumpissa esiintyi monia traumaattisia aivotärähdyksiä hylättiin ”päänsärkyinä. ”) Seurasi de-eskalaatio.

Natanzin räjähdykselle, joka johtui myös Israelista, ei ollut todellista vastausta muutamien kehittyneiden sentrifugien asennuksen jälkeen, jotta Iranin ohjelma etenisi hitaasti ja metodisesti. Hyökkäykset amerikkalaisiin joukkoihin Irakissa, monet Iranin edustajien toimesta, ovat vähentyneet viime viikkoina, ja Iranin pelätyt kyberhyökkäykset Yhdysvaltain vaalijärjestelmää kohtaan näyttivät olevan pikemminkin amatööritunti – sähköpostit joillekin äänestäjille, joiden väitetään olevan uhkoja äärioikeistolaiselta ryhmältä, Ylpeät pojat.

Mutta kovat linjat ovat vihaisia, ja jotkut asiantuntijat pelkäävät, että Iranin kunnioitetun kenraalin ja sen arvostetuimman ydintutkijan menetys on liikaa. Paine on jo lisääntymässä joillekin vastauksille – joko laskettu, oletettavasti korkeimman johtajan ajatollah Ali Khamenein määräyksestä, tai käsittelemätön vetoomus, kenties Iranin armeijan kelmi-elementin tai Iranin tukeman miliisin, joka ei Hanki muistio odottamaan vihkimispäivää.

Se voi olla juuri sitä, mitä herra Netanyahu – ja herra Trump ja hänen neuvonantajansa – lyö vetoa. Kaikki kostotoimet voivat johtaa Yhdysvaltain sotatoimiin, mitä Herra Trump mietti ja väitettiin siitä kaksi viikkoa sitten kun tuli uutinen siitä, että Iran jatkoi ydinpolttoaineiden tuotantoa yli vuoden 2015 sopimuksen rajojen. (Tämä liike oli tietysti vastaus Trumpin vuoden 2018 puolivälissä tekemään päätökseen irtautua sopimuksesta itse.)

Amerikkalaiset armeijan virkamiehet sanoivat lauantaina tarkkailevansa tarkasti Iranin turvallisuusjoukkoja sen jälkeen, kun Iran oli vannonut kostotoimenpiteet herra Fakhrizadehin kuolemalle, mutta he eivät ole havainneet tavanomaisia ​​iranilaisia ​​joukkoja tai aseita.

Virkamiehet kieltäytyivät kommentoimasta Yhdysvaltain kohonneita hälytystasoja tai lisätoimenpiteitä amerikkalaisten joukkojen suojelemiseksi Lähi-idässä, ja totesivat, että alueen yli 40 000 sotilasta on jo suhteellisen korkeassa hälytystasossa.

Sotatoimien sykli voi tehdä kaiken Iranin ydinsopimuksen palauttamisesta mahdottomaksi, ja vielä vähemmän neuvotella suuremmasta, kestävämmästä diplomaattisesta järjestelystä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *