Macron kertoo kuvia ranskalaisesta poliisista, joka voitti mustan miehen “häpeää meitä”

PARIISI – Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi perjantaina videokuvia, joissa poliisit hakkaavat mustaa miestä “Häpeää meitä”, ja hän tuomitsi sekä poliisin että poliisin aiheuttaman väkivallan.

Herra Macron pyysi hallitusta esittämään nopeasti ehdotuksia “vahvistamaan luottamuksen yhteys, jonka luonnollisesti pitäisi olla ranskalaisten ja heitä suojelevien välillä” ja torjua paremmin syrjintää.

Herra Macronin julkiset huomautukset, lähetetty Facebookiin, olivat hänen ensimmäisiä, koska poliisin ilmeisen perusteeton voimankäyttö korostettiin kahdessa viimeaikaisessa jaksossa. Torstaina esiin tulleessa videossa nähtiin päiviä aikaisemmin mustan musiikin tuottajan Michel Zeclerin lyöntiä. Se seurasi poliisin julma evakuointi tiistaina maahanmuuttajilta Pariisin aukiosta, myös dokumentoitu video.

Mr. Zecler sanoi haastattelussa Related Pressille, että upseerit olivat heittäneet hänelle loukkauksia, mukaan lukien erittäin vahva rasistinen epiteetti. Hän vaati, ettei hänellä ollut aavistustakaan, miksi poliisi meni hänen jälkeensä.

Tapahtumat ovat keskellä kiistaa uudesta Ranskan turvallisuuslaista, etenkin artikkelista tehdä rikokseksi kuvien julkaiseminen upseereista, joiden tarkoituksena on aiheuttaa heille vahinkoa. Kansalaisvapausryhmät ja toimittajat ovat huolissaan siitä, että toimenpide antaa poliisin julmuuden paljastua ja rankaisematta. Mielenosoituksia suunnitellaan Ranskan ympäri lauantaina.

Macron sanoi Fb-viestissään uskovansa, että poliisin tulisi kohdella yleisöä “esimerkillisesti” ja päinvastoin. Tämä tarkoittaa, että hän ei koskaan hyväksy poliisiin kohdistuvaa väkivaltaa tai heidän tekemää väkivaltaa.

“Niiden, jotka varmistavat lain soveltamisen, on kunnioitettava lakia”, hän sanoi.

Herra Macron, ilmeisesti vastauksena kritiikkiin, joka koski hänen uutismediansa kokemaa raskautta, korosti uskovansa kiihkeästi sananvapauteen ja lehdistönvapauteen. “Tasavallan arvot eivät ole neuvoteltavissa”, hän sanoi.

Zeclerin lyöntiin osallistuneet virkamiehet keskeytettiin poliisin sisäisen tutkinnan aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *