Pentagonin päällikkö vierailee Somaliassa odotettujen joukkojen leikkausten edessä

Shabab on viime kuukausina julkaissut uusia uhkia amerikkalaisille Itä-Afrikassa – ja jopa Yhdysvalloissa. Aikaisemmin tässä kuussa, veteraani CIA: n puolisotilaallinen upseeri tapettiin taistelussa Somaliassa. Tämän vuoden tauon jälkeen Shabab-hävittäjät ovat lisänneet autopommitusten kampanjaa Somaliassa, kertoivat amerikkalaiset terrorismin ja tiedustelun virkamiehet.

Turvallisuus Somalian sisällä on yhä täynnä huolimatta Yhdysvaltojen tukemista drone-iskuista ja Yhdysvaltojen tukemista maa-iskuista Shabab-hävittäjiä vastaan ​​kahden viime vuoden aikana, kerrotaan puolustus- ja ulkoministeriöiden sekä Yhdysvaltain viraston keskitarkastajien keskiviikkona julkaisemasta raportista. kansainvälistä kehitystä varten.

“Huolimatta monien vuosien jatkuvasta Somalian, Yhdysvaltojen ja kansainvälisen terrorismin vastaisesta paineesta, Itä-Afrikan terroriuhka ei ole heikentynyt”, arviointi päättyi. “Shabab säilyttää liikkumisvapauden monilla alueilla Etelä-Somaliassa ja on osoittanut kykynsä ja aikomuksensa hyökätä maan ulkopuolella, mukaan lukien Yhdysvaltain etujen kohdentaminen.”

Useat pahaenteiset merkit viittaavat siihen, että Shabab pyrkii laajentamaan tappavia toimintojaan kaukana kotipesäkkeestä ja hyökkäämään amerikkalaisia ​​vastaan ​​kaikkialla – uhkat, jotka ovat saaneet tähän mennessä tänä vuonna 46 amerikkalaista drone-iskua yrittämään piilottaa piirturit. Viime vuonna tapahtui 63 drone-iskua, melkein kaikki Shababin militantteja vastaan, muutama islamilaisen valtion haaraa vastaan.

Viime vuosina Shabab, jolla amerikkalaisten tiedusteluanalyytikkojen mukaan on 5000-10 000 taistelijaa, on menettänyt monet sen kerran hallitsemista kaupungeista ja kylistä. Huolimatta ennätyksellisestä määrästä amerikkalaisia ​​drone-iskuja, ryhmä on muuttunut ketterämmäksi ja tappavammaksi organisaatioksi, joka suorittaa laajamittaisia ​​hyökkäyksiä siviili- ja sotilaskohteita vastaan ​​Somaliassa ja naapurimaissa.

“Kaiken kaikkiaan Yhdysvaltojen joukkojen vetäminen antaa virtaa Shababille, parantaa sen jo nyt edullista asemaa konfliktissa ja heikentää samalla hallituksen kykyä torjua ryhmää tai parantaa sen kykyä tehdä niin”, sanoi Somalian asiantuntija Tricia Bacon American College Washingtonissa ja entinen ulkoministeriön terrorismin vastainen analyytikko.

Jopa jotkut herra Trumpin vakavimmista republikaanien liittolaisista kongressissa ovat varoittaneet syvistä joukkojen leikkauksista Somaliassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *