Dianaa rakastaville afrikkalaisille naisille ‘Kruunu’ tuntuu henkilökohtaiselta

Tämä artikkeli sisältää The Crown -sarjan 4. kauden spoilereita.

Viimeisin The Crown -kausi vei Aulbright Nyihin tunnelmalliselle vuoristoradalle. Aluksi innoissaan nähdessään Dianan, Walesin prinsessan, ruudulla, kolmannessa jaksossa hänet väheni kyyneliin Dianan bulimia. Pian Nyih kirosi prinssi Charlesia, kun hän ja hänen henkilökuntansa yrittivät pitää Dianan poissa. Ja kun prinssi kadehti Dianan suosiota, rouva Nyih oli valmis heittämään jotain televisioon.

“Itkin niin monta kertaa katsellessani tällä kaudella”, sanoi Nyih, hammaslääketieteen opiskelija Dublinista. Vaikka rouva Nyih syntyi Dianan kuoleman jälkeen vuonna 1997, hänen kamerunilainen äitinsä puhui prinsessasta ikään kuin tuntisi hänet henkilökohtaisesti. Tuhatvuotisen ja sukupolven Z naisten afrikkalaisten äitien juokseva vitsi on, että Diana oli heidän äitinsä paras ystävä.

“Tiedetään useless, että afrikkalaiset äidit rakastavat Dianaa”, sanoi Wangechi Waweru, kenialainen räppäri, jonka äiti oli myös Diana-fani. “Hän oli heidän Beyoncénsa.”

Dianan asenne, huolta lapsistaan, hyväntekeväisyystyö ja omistautuminen Afrikan mantereelle, jossa hän kävi useita kertoja, vetoavat naisiin – ja heidän tyttäriinsä – jotka tuntevat edelleen vahvan yhteyden prinsessaan. Jotkut afrikkalaiset naiset kantavat jopa hänen nimeään. Afrikkalaisten äitien ja Dianan etsiminen sosiaalisesta mediasta tuottaa satoja viestejä.

Monet naisista, jotka ihailivat Dianaa, tulevat maista, jotka brittiläiset asuttivat, ja varttuivat sortavan siirtomaavallan aikana tai pian sen jälkeen – mikä saattaa tehdä positiivisista yhdistyksistä kuninkaallisen perheen kanssa vaikeasti ymmärrettävää. Mutta kaikki tämän tarinan haastattelemat naiset sanoivat, että he ja heidän äitinsä pitivät Dianaa yksilönä, ei koloniaalisen menneisyyden tahraamana.

Oma äitini, joka vietti suurimman osan elämästään Sambiassa ja Zimbabwessa ja on ollut uskollinen Diana-fani 1980-luvulta lähtien, sanoi, että uusi kausi vahvisti suuren osan siitä, mitä hän uskoi kuninkaalliseen perheeseen – etenkin, että heidän kylmyys Dianaa kohtaan jätti hänet masentuneeksi . Hän keskeytti katsomisen kauden puolivälissä, koska piti Emma Corrinin esitystä Dianana aivan liian todellisena.

Avioliitonsa prinssi Charlesin kanssa Dianaa kuvataan ”Kruunussa” nuorena, ujoana ja eristettynä Buckinghamin palatsissa, kun hänen aviomiehensä viettää aikaa rakastajansa Camilla Parker Bowlesin kanssa. Kauden edetessä, ja Dianasta tulee tunnetumpi ympäri maailmaa, hän on henkilökohtaisessa elämässään yhä yksinäisempi ja eksyneempi, joko Charlesin (Josh O’Connor) ja muun kuninkaallisen perheen kritisoimana tai ohittamana. Kausi on herättänyt paljon sekä kuninkaallisten fanien että kriitikoiden reaktio.

Mutta afrikkalaisille naisille eri maista ja tyttärille, joille he välittivät rakkautensa entistä Walesin prinsessaa kohtaan, hänen yksinäisen elämänsä virkistäminen kuninkaallisen perheen jäsenenä tuntuu henkilökohtaiselta.

Uganda, kotoisin oleva Pennsylvanian proviisori Sarah Nsibirwa kertoi katsovansa kauden ensimmäistä puoliskoa 29-vuotiaan tyttärensä kanssa ja toisen puoliskon 26-vuotiaan tyttärensä kanssa neljässä päivässä.

“Jokaiselle naiselle, joka on kokenut selville, ettei hänen aviomiehensä ole uskollinen tai joka tuntee naisen, joka on kokenut tämän, katsomassa Dianaa tuntuu henkilökohtaiselta”, Neiti Nsibirwa sanoi. “Me kaikki ymmärrämme, miltä tuntuu joutua hymyilemään, kun poltat sisäpuolella.”

Jopa tietäen, että näyttelyn tekijät ottivat luovia vapauksia, Dianan naisfaneille Afrikassa ja diasporassa näyttelyn katsominen on tuntunut katsomalta läheisen ystävän hyväksikäyttöä ja traumaa.

“Voit tuntea emotionaalisen laiminlyönnin, jonka hän koki”, sanoi Diana Umana, ensimmäisen sukupolven amerikkalainen lauluntekijä, jonka vanhemmat ovat kotoisin Nigeriasta. “Kuinka monta kertaa hän soitti Charlesille, ja hän ei vastannut. Kuinka vakaasti he suhtautuivat siihen, että hän erotettiin lapsestaan. Kaikki, mitä hän tunsi, oli täysin normaalia, mutta kaikki valaisivat Charlesista, Camillasta neuvonantajiin ja kuningattareen. “

Rouva Umana, 28, sanoi, että hänet nimettiin osittain Dianan mukaan, osittain siksi, että hänen vanhempansa halusivat hänen olevan nimi, jonka kaikkien oli helppo lausua.

Useat naiset sanoivat, että Emma Corrinin kuvaus Dianasta arvoituksellisena nuorena naisena, joka heitettiin avioliittoon, johon hän ei ollut valmis, muistutti heitä heidän omasta äidistään, tädistään ja muista afrikkalaisista naisista heidän elämässään.

“Luulen, että tietyn sukupolven afrikkalaiset naiset näkevät itsensä, kun heidät työnnetään avioliittoon, ja ajattelevat, että siitä tulee satu, mutta he päätyivät jakamaan aviomiehensä appien kanssa, ehkä muiden naisten tai ehkä päihteiden kanssa” sanoi Zimbabwen bloggaaja Rudo Manyere, joka asuu Oxfordissa, Englannissa. (Manyereen toinen nimi on myös Diana prinsessan jälkeen.)

“Diana oli erilainen kuin muu kuninkaallinen perhe, koska hänellä oli kapinallisten henki”, sanoi Sambiassa syntynyt ja nyt San Diegossa asuva Stephanie Kalulu. “Esityksen katselu oli niin järkyttävää, koska tuntui siltä, ​​että he asettivat hänet. He antoivat hänen tietoisesti mennä naimisiin tämän miehen kanssa, joka oli rakastunut johonkin toiseen. Hän oli tuomittu alusta alkaen. “

“Kruunu” on myös herättänyt voimakkaan inhoamisen Camillasta, joka syntyi vuosikymmeniä sitten brittiläisten tabloidien aivan liian yksinkertaisesta kertomuksesta, joka koski häntä kodin tuhoavan rakastajatarina.

“Lapsena en tiennyt miksi tarkalleen, mutta ymmärsin, että emme perheen naiskollektiivina pitäneet Camillasta”, kertoi Tansanian sukupuoleen ja osallisuuteen keskittynyt liiketalouden asiantuntija Aida Sykes. Dar es Salaam. “Muistan kävelevän ympäri sanoen hänen nimensä kokonaan, kuten tekisit jonkinlainen roisto.”

Mutta katsomassa näyttelyn neljännen kauden, Sykes ja muut sanoivat, saivat heidät ymmärtämään kuinka monimutkainen suhde Charlesin, Camillan ja Dianan välillä todellisuudessa oli ja kuinka kauan Charlesilla ja Camillalla oli historia Dianan tullessa kuvaan. Jokaisessa jaksossa käy selvemmäksi, että todellinen konna, useimpien naisten mukaan, oli perhe, joka kannusti Dianaa ja Charlesia menemään naimisiin.

“Sinusta tuntuu, että kuninkaallinen perhe on syyllinen laskeutumiseen, ja ehkä heidän olisi pitänyt antaa Camillan ja Charlesin olla, koska tämän Dianan suhteen seuraukset olivat tuhoisat”, sanoi Etelä-Afrikassa asuva Zimbabwen kirjailija Sue Nyathi.

Neiti Nyathin uusi romaani “Perhe-asia,”Kertoo tarinan 22-vuotias Zandile, joka menee naimisiin vanhemman miehen kanssa ja pettyy avioliittoonsa. Neiti Nyathi näki Dianan päähenkilössään.

Useat naiset sanoivat, että katsellessaan ohjelmaa he tunsivat kiireellisen, mutta mahdottoman halun päästä TV: hen ja varoittaa Dianaa, kuten he tekisivät läheisen tyttöystävänsä, että hän ei koskaan tule olemaan nainen, jota hän todella rakastaa, ja kehottivat häntä kävellä pois.

Monille afrikkalaisista naisista ja mustista naisista ympäri maailmaa, jotka rakastavat Dianaa, tämä rakkaus ja uskollisuus kääntyvät rakkaudeksi hänen kahdelle pojalleen, Williamille ja Harrylle. Katsomassa ”Kruunua” monet naiset sanoivat, että oli vaikea olla vertaamatta Dianan kokemuksia heidän kokemuksiinsa Meghan Markle, Prinssi Harryn vaimo – jatkuvasti lehdistössä, jatkuvasti kritiikkiä ja kuninkaallisen perheen julkisen tuen puuttuessa.

Monet naiset sanoivat haastatteluissa, että koska Sussexin herttuatar Markle on biracial, hänen kokemuksensa voi olla jopa vaikeampi kuin Dianan.

“” Kruunu “kiteyttää, että ainoa tapa, jolla tämä perhe osaa toimia, on se, että kaikki uhraavat yksilöllisyyden hallitsijan vuoksi, mikä tarkoittaa, että hallitsija asettaa katon”, sanoi tansanialainen liike-elämän asiantuntija Sykes. ”Et voi olla karismaattisempi, olla parempia suhteita tai parempaa työetiikkaa. Mutta kun katson Harrya ja Meghania, on selvää, että ne ylittävät katon, kuten Diana. Dianan tavoin ei koskaan ollut maailmaa, jossa Meghan aikoi kestää tuossa perheessä. “

Ja se osoittaa, miksi Diana, Harry ja Meghan kävivät kaikki pois kuninkaallisesta perheestä. Monet naiset sanoivat tuntevansa lähtevänsä, Harry rikkoi jonkinlaisen sukupolven kirouksen, joka törmäsi Windsoreihin.

“Aivan kuin täällä olisi jokin energinen henkinen linja, jolla on Meghan, Diana ja Harry toisella puolella ja muu kuninkaallinen perhe toisella puolella, ja sama asia, joka käski Dianaa lähtemään, käski myös heitä lähtemään”, rouva Sykes sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *