Australian hain hyökkäykset hyppäävät, herättävät kysymyksiä

Vaikka kuolemien hyppy kiinnittää huomiota, asiantuntijoiden mukaan mahdollisuudet hain pilkkomiseen ja tappamiseen ovat silti erittäin pienet. Viime vuonna 11 ihmistä osallistui siihen, mitä kansainvälinen hain hyökkäystiedosto määrittelee “provosoimattomiksi hyökkäyksiksi” Australiassa. Kukaan niistä ei ollut kohtalokas. Eniten, 41, tapahtui Yhdysvalloissa, mutta kukaan ei kuollut sielläkään.

Hait eivät metsästä aktiivisesti ihmisiä, mutta voivat hyökätä, kun he tuntevat olevansa uhattuna tai hämmentävät ihmisiä saalista. Drone-materiaalit, tutkijoiden mukaan, ovat osoittaneet, että haet uivat usein samassa vedessä kuin surffaajat ja uimarit hyökkäämättä heihin. Tutkijat tutkivat ratkaisuja, joihin kuuluu LED-valojen kiinnittäminen surffilaudan pohjaan, jotta estetään haita sekoittamasta surffaajia sinettien kanssa.

Silti asiasta on tullut “poliittinen kuuma peruna”, professori Brown sanoi, kun osavaltioiden hallitukset kiirehtivät sijoittamaan rahaa rannansuojelutoimenpiteet mukaan lukien ansojen asettaminen eläimille, dronien käyttö niiden jäljittämiseksi ja rannan sulkeminen hainverkoihin – huolimatta siitä, että verkko-ohjelmat on osoitettu olevan useless vähän menestystä.

Kuolemat ovat myös herättäneet keskustelua olentojen teurastamisesta, mikä eläinten oikeuksien puolustajien mukaan on epäinhimillistä. Rantojen ympärille uimareiden suojaamiseksi asetetut verkot ovat myös johtaneet tuhansien muiden merenelävien, mukaan lukien kilpikonnien, haikaroiden ja vesi-nisäkkäiden, tapaturmiin. dugong.

Jopa jotkut haiden hyökkäyksistä vastustavat niiden teurastamista tai ampumista. Poliisi ampui noin 25 luotia hain, joka tappoi herra Cernoborin.

“Olen aina vastustanut heidän teurastamistaan”, sanoi Phil Mummert, 28, joka selvisi heinäkuussa hyökkäyksestä Länsi-Australian ulkopuolella. Herra Mummert surffasi Bunker Baylla Perthin eteläpuolella, kun hai puri laudoitaan kahtia ja puhkaisi reiteen, useless tuuman päässä reisiluun valtimosta.

Hän sanoi olevansa iloinen siitä, että viranomaiset eivät lopulta onnistuneet löytämään häntä hyökänneen hain. “Ei ole mitään keinoa tietää, että se on yksi”, hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *