Kaksi Darwin-muistikirjaa, jotka puuttuivat vuosikymmeniä, varastettiin todennäköisimmin

LONDON – Kaksikymmentä vuotta sitten kaksi tunnetulle luonnontieteilijälle Charles Darwinille kuuluvaa historiallista muistikirjaa löydettiin kadonneen Cambridgen yliopiston kirjaston arkistoista. Pienet kirjat tallensivat Darwinin ajatukset palattuaan Englantiin kuuluisalta matkalta HMS Beaglella, kun hän tarttui ajatuksiin, jotka muodostavat modernin evoluutiobiologian perustan.

Nyt kirjasto oli sanonut uskovansa, että muistikirjat todennäköisesti varastettiin, ja se käynnistettiin julkinen vetoomus tiistaina heidän sijainnistaan. Paikallinen poliisi kertoo pyytäneensä Interpolia sijoittamaan tavarat varastettujen taideteosten rekisteriin.

Kirjasto, jossa on suurin kokoelma Darwinin kirjoituksia, on kuvannut puuttuvat muistikirjat “korvaamattomiksi”, mutta on kuitenkin arvioinut niiden arvon “miljooniksi punniksi”.

Yksi sivu, joka on toistettu ympäri maailmaa museonäyttelyissä, kouluhuoneen julisteissa ja T-paidoissa, antaa hänen ensimmäisen luonnoksensa “Elämän puusta”, jossa kartoitetaan, kuinka sukulaiset voivat erota yhteisestä esi-isästä, aivan kuten rungosta poikkeava puu.

Cambridgen yliopiston kirjastonhoitaja ja kirjastopalveluiden johtaja Jessica Gardner kertoi laitos oli ”päättänyt tehdä kaiken mahdollisen saadakseen selville, mitä tapahtui, eikä jätä kiveä kääntämättä” löytääksesi muistikirjat.

“Jollakin jostain voi olla tietoa tai oivalluksia, jotka voivat auttaa meitä palauttamaan nämä muistikirjat oikeaan paikkaan Yhdistyneen kuningaskunnan kulttuuri- ja tiedeperinnön keskiössä”, hän sanoi kirjaston julkaisemassa lausunnossa.

Muistikirjat listattiin ensimmäisen kerran kadonneiksi tammikuussa 2001, ja kirjaston henkilökunta oli jo kauan ajatellut, että ne oli yksinkertaisesti jätetty väärin noin 10 miljoonan kirjan ja esineiden laajaan kokoelmaan. Mutta kattavan haun jälkeen, jonka kirjasto on sanonut olevan historiansa suurin, kuraattorit ovat päätyneet siihen, että ne todennäköisesti varastettiin.

Tohtori Gardner kertoi, että kirjaprotokollat ​​silloin, kun kirjat katosivat, olivat hyvin erilaisia, ja vuodesta 2001 lähtien on lisätty uusia vahvoja huoneita, erikoislukuhuoneita, CCTV-seuranta ja parannettu turvallisuus.

“Tänään kaikista tällaisista merkittävistä puuttuvista esineistä ilmoitettaisiin mahdollisina varkauksina välittömästi ja laaja haku aloitettaisiin”, hän sanoi. “Pidämme kaikki arvokkaat kokoelmamme tiukimmalla turvallisuudella omistetuissa, ilmastoiduissa vahvoissa huoneissa, jotka täyttävät kansalliset standardit.”

Muistikirjoja pidettiin pitkään kirjaston erikoiskokoelmien vahvoissa huoneissa, joissa asuvat kokoelman arvokkaimmat ja harvinaiset esineet, ja syyskuussa 2000 ne otettiin valokuvattaviksi. Kuukautta myöhemmin suoritetussa rutiinitarkastuksessa havaittiin puuttuva pieni laatikko, joka sisälsi kaksi muistikirjaa, kirjasto kertoi.

Huolimatta vuosien etsinnästä, mukaan lukien Dr. Gardner, joka järjestettiin aiemmin tänä vuonna, niitä ei koskaan löydetty.

Tämä johti kirjaston ja kansallisten kulttuuriperintövarkauksien asiantuntijoiden johtopäätökseen, että ne on todennäköisesti varastettu. Tohtori Gardner rohkaisi kaikkia nykyisiä tai entisiä henkilökunnan jäseniä, kirjakaupan edustajia, tutkijoita tai muita ihmisiä, joilla voi olla tietoa, ottamaan yhteyttä.

Yleisön vetoomus käynnistettiin vastaamaan vuosipäivää, jolloin Darwin julkaisi hänen perustyönsä “Lajien alkuperästä”, 24. marraskuuta 1859.

Etsivä Sgt. Sharon Burrell Cambridgeshiren poliisista kertoi, että varastetuista esineistä oli ilmoitettu Interpolille, ja hän toivoi mahdollisen varkauden julkistamista “lenkillen jonkun muistilla”, jolloin saataisiin tietoa, joka voi turvata heidän paluunsa.

“Koska heidän katoamisestaan ​​on kulunut aika, yleisöltä saadut tiedot ovat erittäin tärkeitä tässä tutkimuksessa”, hän sanoi lausunnossaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *