Raketit iskevät Kabuliin, kun Mike Pompeo aikoo tavata Talebanin

KABUL, Afganistan – Rakettipatruuna törmäsi Kabulin sydämeen lauantaiaamuna ja tappoi vähintään viisi ihmistä ja loukkaantui yli tusina muuta ihmistä, kun Afganistanin pääkaupungin diplomaattisissa tiloissa räjähti varoitussireenit ja asukkaat aamulla työmatkalla.

Maan sisäasiainministeriön tiedottaja Tariq Arian sanoi, että 14 rakettia osui keskustaan ​​räjähtäen muun muassa yliopiston ja ostosalueen lähellä.

Turvallisuusviranomaisten mukaan he löysivät sängystään palavan kuorma-auton, jossa oli laukaisuputket, etäisyydellä rakettien osumasta, mikä viittaa siihen, että ajoneuvoa käytettiin ammusten ampumiseen. Islamilainen valtio käytti vastaavaa hyökkäystä maaliskuussa, kun ryhmä järjesti presidentin vihkimisen, vaikka vastuu lauantain hyökkäyksestä ei ollut heti selvä.

Harvinainen rakettihyökkäys kaupunkia vastaan ​​tapahtui, kun ulkoministeri Mike Pompeo oli määrä tavata Afganistanin hallitus ja Talebanin virkamiehet Dohassa Qatarissa myöhemmin lauantaina.

Afganistanin hallitus ja Taleban ovat umpikujassa käynnissä olevien rauhanneuvottelujen puitteissa, vaikka ne alkoivatkin syyskuussa. Talebanin ja Afganistanin hallituksen neuvottelijat ovat viime päivinä sanoneet olevansa lähellä läpimurtoa.

Talebanin edustaja kielsi, että kapinallisryhmä olisi ollut osallisena hyökkäyksessä.

Tapaus tapahtuu erityisen verisen kuukauden aikana. Ainakin 163 siviiliä on kuollut marraskuussa toistaiseksi koko maassa, The New York Timesin keräämien tietojen mukaan. 2. marraskuuta kolme aseistettua hyökkäsi Kabulin yliopistoon ja tappoi vähintään 22 ihmistä, joista monet olivat opiskelijoita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *