Kuinka yhden lentoyhtiön pandemiavauriosta tulee kaikkien kipu

Swissportin brittiläinen operaatio pystyi pitämään henkilöstönsä työssä maan furlough-ohjelman kautta, mikä auttoi maksamaan jopa 80 prosenttia pandemian kärsimien yritysten palkoista. Mutta tuen oli tarkoitus päättyä 31. lokakuuta, mikä sai Swissportin tarjoamaan lomautuspaketteja. Noin 950 työntekijää hyväksyi heidät, Tracey Moore mukaan lukien. (Marraskuussa hallitus pidensi furloughia maaliskuuhun.)

“Ongelmana on, että me kaikki tiedämme, että liiketoiminnan elpyminen kestää vuosia; tämä ei ole ohi 12 kuukaudessa ”, herra Wirth sanoi. Swissportin tulot heijastavat suoraan lentomatkustuksen määrää. Lentoyhtiöt eivät hyväksy mitään vähimmäiskustannuksia yrityksen kanssa. Joustavuudesta, jota yhtiö tarjosi lentoyhtiöille, tuli yhtäkkiä kirous – kun lennot katosivat aikatauluista, samoin myös Swissportin tulot. Kunnes lentojen kysyntä jatkuu, Swissport on paljon pienempi yritys, herra Wirth sanoi. Se on irtisanonut noin 3250 työntekijää Isossa-Britanniassa, 40 prosenttia työvoimasta.

Myös Swissportin kilpailijat ovat joutuneet vähentämään henkilöstöä huomattavasti, mukaan lukien jotkut työntekijät, jotka ovat viettäneet vuosikymmeniä kulissien takana lentokentillä.

Leonardo Aquaro on yksi uhreista. Vuonna 2003 23-vuotiaana hän aloitti työskentelyn Lontoon Heathrow’n lentokentällä lentoyhtiön lähtöselvityksessä ja lippupisteessä. Viimeksi herra Aquaro oli Menzies Aviationin operatiivisena ohjaajana, joka johti lentojen lähettäjiä, jotka saivat lentokoneita nopeasti ympäri lentokentällä. Maaliskuussa hänet kaadettiin, sitten syyskuussa, lomautettiin. Hän ei usko palaavansa koskaan teollisuudelle.

“Siellä ei ole tällä hetkellä paljon, vaikka sinulla olisi paljon kokemusta”, hän sanoi. Ja hänen mukaansa ala on muuttunut: Kustannusten leikkaamista koskevat vaatimukset ovat venyttäneet henkilöstöä ja pahentaneet sopimuksia. Sen sijaan hän opiskelee markkinointia ja verkkosivujen suunnittelua verkossa ja viettää enemmän aikaa poikansa, 7: n ja pikkulasten tyttären kanssa.

Neljä vuotta sitten Eagle Couriers, Skotlannissa toimiva yritystoimituspalvelu, päätti laajentaa toimintaansa kadonneiden matkatavaroiden palauttamiseksi matkustajille, joka tunnetaan nimellä matkatavaroiden kotiuttaminen. Se osti THS Couriersin, Virgin Atlanticin velkojan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *