Etelä-Afrikka ja Malawi riitelevät pakenevan saarnaajan Paimen Bushirin kohtalosta

“Tulemme Malawiin on siis taktinen vetäytyminen Etelä-Afrikan tasavallasta, jonka ainoa tarkoitus on säilyttää elämämme”, hän sanoi. Hänen edustajansa ei vastannut moniin kommentointipyyntöihin.

Bushirit vapautettiin takuita vastaan ​​tässä kuussa kuulemisen jälkeen, jossa kannattajat lauloivat ja rukoilivat oikeussalin ulkopuolella. Vakuusolosuhteisiin sisältyi pysyminen Gautengissa, maakunnassa, johon Johannesburg kuuluu, ja heidän viisumipassinsa luovuttaminen kullakin, Etelä-Afrikan sisäasiainministerin Aaron Motsoaledin mukaan tiistaina parlamentissa.

Silti ilman hallussaan yhtä passia herra Bushiri ilmestyi kotimaassaan Malawissa viime viikonloppuna ja aloitti sieltä online-tiradin Etelä-Afrikan virkamiehiä vastaan.

Bushirin tapaus on nyt saavuttanut molempien maiden korkeimman hallinnon. Tiistaina lainsäätäjät Etelä-Afrikan parlamentissa grillattu sisäministeri Motsoaledi, rauenneista – tai kuten yksi ehdotti, osallisuutta – se oli antanut röyhkeän pastorin paeta sanomalla, että virhe aiheutti kansallisen turvallisuuden puutteita.

Malawissa hallituksen jäsenet olivat vihaisia ​​siitä, että Etelä-Afrikan viranomaiset näyttivät epäilevän, että Malawian presidentin Lazarus Chakweran seurue oli yrittänyt salakuljettaa pastoria Etelä-Afrikasta viime viikonloppuna presidentin lähiseudulle kuuluvalla koneella. Malawian hallitus julkaisi lausunnon valittamalla että presidentin seurakunta oli pidetty tuntikausia Etelä-Afrikan lentokentällä.

Bushiri ja hänen vaimonsa luovuttivat keskiviikkona poliisiasemalle Lilongwessa, Malawin pääkaupungissa. Poliisin lausunnossa, jossa herra Bushiri mainitaan “profeetaksi”, sanottiin, että pastoria ja hänen vaimoaan haastatellaan ja että he joutuvat sitten “toimivaltaisten lakien määräämän oikeuden mukaisiksi”. Pidätettyään Bushirit yhden yön, viranomaiset vapauttivat pariskunnan takuita vaatimatta heitä asettamaan joukkovelkakirjalainaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *