1945: Britannia pyytää viskiä varmistamaan “hyvää, hyvää joulua”

LONDON, 19. marraskuuta. – Britit, jotka lähestyvät ensimmäistä rauhanajan joulua seitsemän vuoden aikana, haluavat tänä vuonna “voiton, ei säästöjä joulua”, mukaan lukien “vähän siitä viskistä, joka menee Amerikkaan niin säännöllisesti”, The Each day -lehti Ilmaista.”

Elintarvikeministeri Sir Ben Smith on pystynyt toimittamaan hieman enemmän sokeria, makeisia, rasvoja ja lihaa, sanomalehden “yleisen mielipiteen” sarake kertoi. “Siksi olemme todella kiitollisia, mutta sinänsä he ovat kaukana varmistamasta hyvää, hyvää joulua, jonka voittavat britit kokevat ansaitsevansa.”

“Pullo aitoa porttia on perinteinen jouluherkku”, sanomalehti jatkoi. “Tee sen löytämisestä helpompaa ja helpompi maksaa, ja varaa pieni osa viskistä, joka menee Amerikkaan niin säännöllisesti, Ison-Britannian koteihin.”

Huolimatta voitosta Euroopassa kuusi kuukautta sitten ja maailman voitosta ja maailmanrauhasta kolme kuukautta sitten, artikkelissa sanottiin: “Ison-Britannian ihmisillä ei ole rohkaisua siihen, että ylellisyyksiä ja puoliylellisyyksiä tulee olemaan tarpeeksi voidakseen lisätä heidän henkensä”.

– The New York Herald Tribune, eurooppalainen painos, 20. marraskuuta 1945.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *