Ex-Inexperienced Beret myöntää pettäneensä meidät vakoilessaan Venäjän puolesta

WASHINGTON – Entinen vihreiden berettien upseeri tunnusti keskiviikkona Pohjois-Virginian liittovaltion tuomioistuimessa syyllistyneen salaliittoon venäläisten tiedustelupalvelujen virkamiesten kanssa ja toimittanut heille turvallisuusluokiteltuja tietoja osana yli kahden vuosikymmenen ajan kehittynyttä vakoiluoperaatiota.

Syyttäjien mukaan mies, Peter Rafael Dzibinski Debbins, 45, Gainesvillestä, Va., Oli työskennellyt salaa venäläisten hyväksi yli vuosikymmenen ajan ja jopa liittynyt Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkoihin heidän kehottaa. Osana järjestelyään venäläisten kanssa hänelle annettiin koodinimi ja allekirjoitettiin julkilausuma, jossa hän suostui auttamaan maata.

Herra Debbins “loukkasi maan suurinta luottamusta välittämällä arkaluonteisia kansallisen turvallisuuden tietoja venäläisille” sanoi John C.Demers, oikeusministeriön kansallisen turvallisuuden osaston johtaja. Hän sanoi, että herra Debbins “petti valansa, maansa ja erikoisjoukkojensa jäsenet tarkoituksella vahingoittaa Yhdysvaltoja ja auttaa Venäjää”.

Debbins, jolla oli korkeimmat turvallisuusselvitykset, epäonnistui polygraafissa, tapausta tuntevat ihmiset sanoivat. Se sai aikaan arkaluonteisen tutkinnan ja lopulta rikossyytteen, jossa häntä syytettiin vakoilusäännösten rikkomisesta. Hänet pidätettiin elokuussa.

Syyttäjät sanoivat, että herra Debbins “piti itseään venäläismielisenä ja uskollisena Venäjän pojana” ja uskoi Yhdysvaltojen olevan “liian dominoiva maailmassa ja tarvitsevansa leikata koon mukaan”. Yhdessä vaiheessa herra Debbins sanoi toimittaneensa tietoja venäläisille, koska hän oli “vihainen” ja “katkera” asepalvelustaan.

Herra Debbinsin on määrä tuomita 26. helmikuuta, ja hänelle on määrätty enimmäisrangaistus elinkautiseen vankilaan.

Vakoojien havaitseminen voi viedä vuosia, ellei vuosikymmeniä. Herra Debbinsin tapauksessa hän näyttää olevan palkattu ensimmäisen kerran, kun hän matkusti Venäjälle vuonna 1996 osana itsenäistä opinto-ohjelmaa ja asui Tšeljabinskissa, lähellä Venäjän ilmavoimien tukikohdaa.

Tuona aikana syyttäjien mukaan herra Debbins tapasi venäläisen tiedustelupäällikön ja nämä keskustelivat hänen suunnitelmistaan ​​asepalvelukseen.

Luotto…Alexandria Sheriff’s Workplace, Related Pressin kautta

Valmistuttuaan Minnesotan yliopistosta herra Debbins lähti ensi vuonna Venäjälle ja sitoutui lopulta työskentelemään maan hyväksi allekirjoittamalla lausunnon haluavansa auttaa Venäjää.

Mukaan erittäin yksityiskohtaisen syytteenDebbins tapasi vaimonsa, jonka isä oli venäläinen upseeri, Tšeljabinskissa. Pari meni naimisiin tuona vuonna, ja hänet naturalisoitiin Yhdysvaltain kansalaiseksi vuonna 2010.

Debbins oli aktiivisessa palveluksessa Yhdysvaltain armeijassa vuosina 1998–2005. Kesäkuussa 2003 hänet määrättiin Saksassa sijaitsevaksi erikoisjoukkojen kapteeniksi. Syyttäjien mukaan Debbins lähetettiin vuonna 2004 Azerbaidžaniin, missä hänet tutkittiin julkistamattomien turvallisuusrikkomusten vuoksi ja hänet erotettiin komentoistaan.

Debbinsin turvallisuusselvitys keskeytettiin, ja hänet vapautettiin kunniallisesti vuonna 2005. Hän palveli armeijan passiivisessa reservissä joulukuusta 2005 vuoteen 2010. Kun hänet vapautettiin syyttäjien mukaan, hän asui Minnesotassa ja työskenteli ukrainalaisessa teräksenvalmistajassa ja kuljetusyhtiö.

Syyttäjien mukaan herra Debbins antoi venäläisille tiedusteluoperaattoreille tietoa kemiallisten erikoisjoukkojen yksiköistä ja entisten erikoisjoukkojen jäsenten nimet. Venäläiset käyttivät nimiä yrittäessään arvioida, toimiiko joku heistä myös yhteistyössä tiedustelupalvelujensa kanssa. Herra Debbinsin mielestä oli ainakin yksi henkilö, johon he voisivat lähestyä.

Armeijassa hän tapasi usein venäläisiä käsittelijöitä. Heinäkuussa 2000 herra Debbins matkusti Venäjälle, missä tiedusteluasiamies tarjosi hänelle 1000 dollaria. Herra Debbins hylkäsi aluksi maksun sanoen, että hänellä oli “todellinen rakkaus Venäjää kohtaan”. Mutta hän muutti mieltään ja otti myöhemmin rahat allekirjoittamalla ne koodinimellään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *