Saksan poliisi pidätti three epäiltyä kuninkaallisten jalokivien varastosta

Berliini – Saksan poliisi ilmoitti tiistaina pidättäneensä kolme miestä, joilla oli yhteyttä järjestäytyneeseen rikollisuuteen, ja etsivät kahta muuta epäiltyä kullan, timanttien ja muiden jalokivien varkaus viime vuonna Dresdenissä sijaitsevassa museossa sijaitsevasta kolmesta arvostetusta barokkityyppisestä jalokivikokoelmasta.

Sadat upseerit ja erikoisjoukot eri puolilta maata laskeutuivat Berliinin naapurustolle ennen aamunkoittoa etsimällä 20 asuntoa, kahta autotallia, kahvilaa ja useita ajoneuvoja, kertoivat Itä-Saksan kaupungin Dresdenin viranomaiset.

“Varastettuja taideaarteita ei ole vielä löydetty”, Dresdenin poliisi ja syyttäjät totesivat yhteisessä lausunnossaan, että lukuisat säilytysvälineet, vaatteet ja pienet määrät huumausaineita oli saatu talteen.

Ennen aamunkoittoa tapahtui 25. marraskuuta Jewel Roomissa, joka oli yksi 10 huoneesta kuninkaallisen palatsin museo Grünes Gewölbe tai Inexperienced Holvi tunnetaan otsikoissa ympäri maailmaa varastettujen kappaleiden tärkeyden ja rikoksen olosuhteiden vuoksi.

Teoksilla sanottiin olevan “mittaamaton” kulttuurinen ja historiallinen arvo, ja varkaus herätti kysymyksiä saksalaisten museoiden turvallisuudesta toinen upea tauko Berliinin museossa kaksi vuotta aikaisemmin.

Dresdenin ryöstössä varkaat murtivat kirveellä jalokiviä pitäneiden koteloiden turvalasin ja varastivat 11 kappaletta, joista kolme oli aarteita 1700-luvun aatelismiehelle August Strongille, Sachsenin prinssi-vaaleille ja vähän rakastetulle hallitsijalle. Liettuan ja Puolan. Troven joukossa oli sarjoja, jotka tunnetaan nimellä “Diamond Rose” ja “Queens ‘Jewellery”, sekä kahden muun kokoelman osia ja useita yksittäisiä esineitä.

Dresdenin virkamiehet tunnistivat tiistaina pidätetyt kolme miestä useless Saksan kansalaisiksi, joista kaksi oli 23-vuotias ja yksi 26-vuotias. Dresdenin poliisin tiedottaja Thomas Geithner sanoi, että miehet olivat “kotona Berliinin klaanimiljöössä”, viittaus järjestäytyneisiin Saksan pääkaupungissa rikosrenkaat, joiden viranomaiset määrittelevät koostuvan jäsenistä, jotka ovat sukulaisia ​​tai joilla on ainakin yhteinen etninen alkuperä.

Tuomari määräsi, että kolme epäiltyä pysyy vankilassa odotettaessa jengivarkauksista ja tuhopoltosta epäiltyn tutkimuksen tuloksia. Kolme miestä eivät antaneet lausuntoja mahdollisista syytteistä.

Helmikuussa Wissam Remmo (23) ja Ahmed Remmo (21), kaksi perheenjäsentä, joiden tiedetään olevan yhteydessä Berliinin rikollisrengaseen, tuomittiin kumpikin neljä ja puoleksi vuodeksi nuorisovankilaan varastaa 220 kiloa kanadalainen kultakolikko Berliinin Bode-museosta vuonna 2017. Kaksi miestä, jotka ovat serkkuja, määrättiin myös maksamaan lähes four miljoonaa dollaria, jättimäisen kolikon arvo, jota ei koskaan saatu takaisin ja jonka uskotaan olevan sulanut ja myyty.

Dresdenin poliisi ja syyttäjät sanoivat tiistaina etsivänsä kahta muuta vihreän holvin ryöstöstä epäiltyä, Abdul Majed Remmoa ja Mohamed Remmoa, molemmat 21, antamalla optioita kuvillaan ja pyytämällä yleisöltä vinkkejä.

Dresdenin syyttäjä Jürgen Schmidt kertoi, että tutkijat olivat turvautuneet museon sisäänkäynnin ja sisätilan valvontakameroiden kuvamateriaaliin ja käyttäneet “edistynyttä tekniikkaa” Berliinissä pidätettyjen epäiltyjen linkittämiseksi kuninkaanlinnan museoon ja johonkin kaksi pakossa käytettyä pakoautoa.

Berliinin ylin turvallisuusvirkailija, kaupunkivaltioiden sisäministeri Andreas Geisel sanoi, että pääkaupungin virkamiehet olivat tehneet tiivistä yhteistyötä kollegoidensa kanssa Dresdenissä, ja lisäsi, että pidätykset olivat varoitus rikollisille klaaneille.

“Tämä on toinen signaali kohtaukselle”, herra Geisel sanoi lausunnossaan. Kenenkään ei pitäisi uskoa voivansa jättää huomiotta tätä valtiota ja sen sääntöjä. ”

Vihreän holvin esineet kuuluvat barokkikorujen kokoelmaan, jotka ovat säilyneet yhdessä suurelta osin vahingoittumattomina 1700-luvulta. Kuninkaanpalatsin rakennus vahingoittui voimakkaasti toisen maailmansodan aikana, mutta se rakennettiin huolella uudelleen Saksan yhdistymisen jälkeen ja avattiin uudelleen yleisölle vuonna 2006. Huoneissa on kokoelma noin 3000 yksittäistä esinettä.

Varastettuja jalokiviä ei ollut vakuutettu, eikä museon virkamiehet antaneet arvoa arvostaan ​​ja väittivät, että niiden arvo oli historiallisessa ja kulttuurisessa merkityksessään osana täydellistä kuninkaallista kokoelmaa.

Koska ne ovat ainutlaatuisia, kappaletta olisi erittäin vaikea haukata avoimilla markkinoilla, mikä johtaisi pelkoon, että ne voidaan hajottaa, jalokivet leikataan uudelleen ja kulta sulaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *