Israel ja palestiinalaiset jatkavat turvallisuussopimusta

Tämä on kehittyvä tarina. Tarkista päivitykset.

JERUSALEM – Palestiinalaishallinto ilmoitti tiistaina jatkavansa yhteistyötään Israelin kanssa, lopettaen kymmenen tuhannen Länsirannan asukkaiden taloudelliset vaikeudet ja ilmoittamalla helpotuksesta Joseph R.Biden Jr.

Toukokuussa, kun Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu pyysi liittämään miehitetyn Länsirannan alueen, johon palestiinalaiset ovat jo pitkään uskoneet tulevan valtion, viranomaisen presidentti Mahmoud Abbas, keskeytti turvallisuuden koordinoinnin Israelin kanssa protestina. Siirtyminen herätti pelkoa siitä, että hyökkäykset saattavat jäädä ennalta.

Herra Abbas katkaisi myös siviilisuhteet, mukaan lukien siteet, jotka auttavat palestiinalaisia ​​matkustamaan Israeliin työhön tai hoitoon, ja kieltäytyi rahansiirroista Israelista.

Israelin palestiinalaisten puolesta keräämien verojen menetys, joka on yli 100 miljoonaa dollaria kuukaudessa, pakotti palkkoja leikkaamaan kymmeniä tuhansia julkisen sektorin työntekijöitä. Varojen puute lisäsi pandemian takia jo tuhoisaa talouskriisiä.

Yllättävässä käänteessä liittäminen suistui raiteilta, mutta ei vastauksena palestiinalaisten kamikaze-tyyliseen painostustaktiikkaan: Herra Netanyahu suostui “keskeyttämään” työnsä puolustamaan Israelin itsemääräämisoikeutta suuressa osassa Länsirantaa vastineeksi maamerkin normalisoitumisesta. sopimukset Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Bahrainin kanssa.

Palestiinalaiset antoivat kuitenkin konkreettisempia takeita siitä, että liittäminen oli kuollut. Loppujen lopuksi herra Bidenin vaali, joka on ilmoittanut vastustavansa kaikkia tällaisia ​​Israelin yksipuolisia toimia, antoi palestiinalaisille heidän pyytämänsä vakuutukset.

Trumpin hallinto ilmoitti tukevansa liittämistä.

Yhteensovittamisen jatkaminen oli ilmoitti Twitterissä Hussein al-Sheikh, palestiinalaishallinnon ministeri, joka valvoo suhteita Israeliin ja on yksi Abbasin lähimmistä neuvonantajista. Sanomalla, että Israel oli vahvistanut sitoutumisensa aikaisempiin sopimuksiin palestiinalaisten kanssa, hän kirjoitti: “suhde #Israel palaan siihen, mitä se oli. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *