Ei vielä kuollut: Uutissivusto käyttää väärin kymmeniä VIP-nekrologeja

PARIISI – Lyhyen hetken tällä viikolla ranskalainen uutissivusto järkytti lukijoitaan uutisilla, että kymmeniä kuuluisuuksia kotona ja ulkomailla oli kuollut.

Maanantaina Radio France Internationale julkaisi virheellisesti noin sata nekrologia merkittäville hahmoille aina Englannin kuningatar Elizabeth II: sta Brasilian jalkapallolegenda Peléen.

Pitkään luetteloon poliitikoista, urheiluhenkilöistä ja kulttuurikuvakkeista kuului toimijoita kuten Clint Eastwood ja Brigitte Bardot, kansallisia johtajia kuten Raúl Castro ja älymystöä kuten Noam Chomsky.

Useita tunteja sen jälkeen, kun nekrologit ensimmäisen kerran juoksi, Ranskassa ja ulkomailla lähetettävä julkinen radioasema pyysi anteeksi ja alkoi viedä raportteja offline-tilaan. Sen mukaan ne olivat muokkaamattomia luonnoksia, jotka oli julkaistu vahingossa, kun se muutti verkkosivustonsa uuteen sisällönhallintajärjestelmään. Tekniset alustat, kuten Google ja Yahoo Information, poimivat sitten joitain artikkeleita automaattisesti.

Radioasema sanoi a lausunto että se halusi “esittää tekosyynsä ennen kaikkea niille, joita nämä nekrologit ovat huolissaan” ja joille saattaa olla loukkaantunut ennenaikainen kuolemantapauksen ilmoittaminen.

“Kaikilla ei ole mahdollisuutta ottaa huomioon nekrologiaan ollessaan vielä elossa”, Abdoulaye Wade, joka oli Senegalin presidentti vuosina 2000-2012, totesi Facebookissa, kun nekrologi meni pois. Herra Wade, 94, julkaisi nykyisen valokuvan sinistä pukeutuneena ja rentoutuen ulkona nurmikon tuolissa.

Jotkut ranskalaiset sosiaalisen median käyttäjät ovat yllättyneitä tai jopa suuttuneita siitä, että RFI oli jo kirjoittanut artikkeleita ihmisten kuolemista. Mutta se on yleinen käytäntö mediaorganisaatioille. The New York Occasions on yli 1500 ennakkokirjoitusta tunnettuja ihmisiä, jotka ovat valmiita päivitettäviksi ja julkaistaviksi nopeasti kuoleman aikaan.

Tarkat lukijat ymmärsivät nopeasti, että nekrologit näyttivät ennenaikaisilta. Ensinnäkin tärkeitä yksityiskohtia puuttui.

“Iranin islamilaisen tasavallan korkein johtaja Ali Khamenei kuoli XXXXX ikäisenä XXXXXXX.” yksi luettu. Toisilla oli otsikot, joissa oli isoja kirjaimia, kuten ”REREAD 30/07” tai “VIIMEINEN PÄIVITETTY heinäkuussa 2019” – toimittajien jättämät yleiset varoitukset avustamaan toimittajia.

Riemukas ranskalainen liikemies ja Olympique de Marseille -jalkapallojoukkueen entinen omistaja Bernard Tapie ilmoitti hänen kuolemastaan ​​olevan ensimmäinen eikä edes toinen, mutta kolmas kerta. suuresti liioiteltu.

Sanomalehti Le Monde vahingossa julkaisi nekrologinsa vuonna 2019, kun taas urheilulähetysyhtiö La Chaine L’Équipe ilmoitti virheellisesti kuolemastaan näytöllä uutislehdessä aiemmin tänä vuonna. Tapie, 77, on vatsan ja ruokatorven syöpä.

Line Renaud, 92, ranskalainen näyttelijä ja laulaja, vastasi kuvakaappauksiin nekrologistaan Twitterissä julistamalla, että hän oli ”hyvässä kunnossa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *