Villikarhujen pelottamiseksi japanilaiset kaupunkikutsut Monster Wolfissa

Villikarhoista oli tullut enemmän kuin haittoja, jotka viipyivät pieneen japanilaiseen kaupunkiin Hokkaidon pohjoisosassa etsimään ruokaa ja lisäsivät tappavien ihmisten kohtaamisten riskiä.

Karhun havaintojen ja vaaran kasvaessa 40 00zero asukkaan Takikawan kaupungin virkamiehet kääntyivät mekaaniseen ratkaisuun.

Syys- ja lokakuussa virkamiehet asensivat “Monster Wolf” -asuinalueen lähelle ja toisen esikaupunkialueelle pellolle pitääkseen villikarhuja loitolla.

Konevalmistajan Ohta Seikin alun perin kehittämä mekaaninen susi on 2,6 jalkaa pitkä ja neljä jalkaa pitkä, sen valmistaja sanoi. Mutta kun se istutetaan korkealle pellolle, se näyttää enemmän kuin ottelu villikarhulle.

Väärennetyllä turkilla, paljailla hampailla ja vilkkuvilla punaisilla silmillä susi kääntää päänsä sivulta toiselle ja antaa ulvovia, rähinäisiä ääniä, kun liiketunnistimet laukaistaan. Huuto voi kulkea noin kilometrin, ja sitä on yli 60 lajiketta, mukaan lukien koiran kuori, metsästäjän ääni ja laukaukset.

Tällä tavoin karhut eivät tottuisi ääneen, kertoo susi mekaanisesta myynnistä ja kunnossapidosta vastaavan yrityksen Wolf Kamuyn johtaja Shuji Sasaki.

Takikawan peli näyttää olevan menestyvä, kaupungin virkamies Hiroki Kondo sanoi. Rummuttavia karhuja ei ole enää havaittu sen jälkeen, kun robo-sudet ilmestyivät.

Karhun havainnot luonnossa ovat viime kuukausina saavuttaneet viiden vuoden huippunopeuden Japanissa virallisten lukujen mukaan. Huhtikuusta lähtien jätettiin 13670 ilmoitusta. Useat tämän vuoden hyökkäykset ovat aiheuttaneet asukkaille loukkaantumisen tai surmansa, ja karhuja on ammuttu. Viimeaikaiset hyökkäykset, mukaan lukien kaksi kuolemaan johtanutta, johtivat viime kuussa hallituksen kiireelliseen kokoukseen uhkan torjumiseksi paikalliset tiedotusvälineet.

Ruskia karhuja oli nähty Takikawassa harvoin – noin yksi muutaman vuoden välein -, mutta asukkaat ovat ilmoittaneet tänä vuonna noin 10 havainnosta kaupungissa, herra Kondo sanoi. Jotkut asukkaat kertoivat 14. syyskuuta kaupungin virkamiehille näkevänsä kodinsa “näkevän karhun ikkunasta”. Kolme päivää aiemmin kaupunginhallitus oli saanut ilmoitukset karhupennusta samalla alueella, paikallisten raporttien mukaan. Se johti mekaanisten susien käyttöönottoon.

Tammenterhojen puute ja kutistuvat maaseutupopulaatiot, jotka toimivat puskurina erämaan ja asuttujen kaupunkialueiden välillä, ovat tekijöitä, jotka ajavat villikarhuja muille alueille etsimään ruokaa ennen lepotilaa.

Ohta Seikin toimitusjohtaja Yuji Ota kertoi Japanin yleisradioyhtiölle NHK viime kuussa, että robotisusi voi auttaa ihmisiä ja karhuja “rinnakkaiselossa” jahtaamalla eläimiä takaisin vuorille.

“Haluamme kertoa karhuille:” Ihmisasutukset eivät ole siellä, missä asut “, hän myös kertoi Mainichi sanomalehti.

Monster Wolf otettiin alun perin käyttöön vuonna 2016 viljelymaan ja viljelykasvien suojelemiseksi. Siitä lähtien peurat, karhut ja apinat ovat olleet kuvattiin hyppäämällä pois kun mekaaninen kokoonpano ulvoo. Noin 70 susia on käytössä eri puolilla maata Hokkaidosta Okinawan eteläisimpään prefektuuriin, jossa he suojelevat ananaslaitoksia villieläimiltä.

Todellisten susien uskotaan olevan sukupuuttoon Japanissa yli vuosisadan ajan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *