Melbournen julkisen asunnon lukituksen uudelleenarviointi

Australian kirje on Australian toimistomme viikoittainen uutiskirje. Kirjaudu saada se sähköpostitse.

Kun muutimme Los Angelesista Australiaan vuonna 2017, yksi ensimmäisistä asioista, jonka silloinen 14-vuotias poikani huomasi, oli hänen ikäisensä asenne rikkauteen – ja erityisesti asumiseen. Kun joku kysyi häneltä, missä hän asui Melbournessa, poikani käytti katumme päässä sijaitsevaa suurta julkista asuntotornia maamerkkinä sanoen: “Asun korttelin näiden komission asuntojen takana.” Luokkatoverinsa alkoivat heti kiusata häntä, iloiten siitä, että hän asui todella julkisissa asunnoissa.

Poikani piti tätä hämmentävänä. Los Angelesissa hän meni suureen julkiseen kouluun, jossa oli opiskelijoita kaikkialta taloudellisesta kirjoista. Mutta Los Angelesissa hänen ystävänsä, jotka asuivat Los Felizin kukkuloiden isoissa taloissa, olivat epämukavia olosuhteistaan, vähätellen heidän perheidensä rikkautta. Vähemmän rahaa saaneiden lasten keskuudessa oli tietty ylpeys, hyvin amerikkalainen kunnia tunne siitä, että heidän saavutuksensa olivat omia eivätkä taloudellisen etuoikeuden ansiosta.

Ajattelin jatkuvasti niitä kiusoittavia luokkatovereita, kun kerroin tällä viikolla julkaistusta tarinasta lukitus Melbournen Flemingtonin ja Pohjois-Melbournen julkisissa asumistorneissa. Monilla asuinpaikoilla, joiden kanssa puhuin, oli todellinen tunne, että laajempi yhteisö pitää heitä vähäisempinä – mielen tekee siitä entistäkin tärkeämmäksi heidän kohtelu lukituksen aikana.

Tarinan julkaisemisen jälkeen suuri osa keskustelu Twitterissä ja kommenteissa on kerrottu siitä, kuinka onnistunut Melbournen vastaus on ollut virukseen ja kuinka tämä lukitus oli välttämätön osa vastausta. Mielenkiintoista on, että kuulin saman useimmilta tornien asukkailta, jotka kaikki olivat erityisen yhteisöllisiä. Heidän ongelmansa ei ollut itse lukitus, vaan tapa, jolla se toteutettiin, ja huomattavasti erilainen tapa, jolla heitä kohdeltiin verrattuna muihin Melbournen asukkaisiin. Sanat, jotka kuulin useimmiten kuvaamaan, miten tämä sai heidät tuntemaan, olivat: muut, vähemmän, kertakäyttöiset.

Pohjois-Melbournen tornissa vierailu oli erityisen mielenkiintoista, koska olin viettänyt siellä paljon aikaa 1980-luvun lopulla nuorena teini-ikäisenä. Minulla oli siellä ystävä, joka asui siellä, ja muistan sen autiona. Se tuntuu täysin erilaiselta nyt – aula on kimalteleva puhdas, ja vehreä yhteisöpuutarha vie tontin toisen puolen. Jokainen, jonka kanssa puhuin, opiskeli yliopistossa tai johti voittoa tavoittelematonta organisaatiota tai auttoi järjestäytymään ja kohottamaan yhteisöään – tai kaikkia näitä kolmea asiaa. Se tuntui toiveikkaalta paikalta – mitä se ei ehdottomasti tehnyt, kun vietin aikaa ystäväni kanssa siellä 30 vuotta sitten.

Kun kysyin Pohjois-Melbournen tornin asukkaalta Barry Berihiltä, ​​tuntuiko hän laajemman yhteisön tukemana tai laiminlyönninä lukituksen aikana, hänen vastauksensa yllätti minut: Hän tunsi valtavan määrän tukea Melbournen nuorilta sekä sosiaalisen median kautta että ihmiset, jotka hän näki ilmestyvän henkilökohtaisesti auttamaan. Hän ajatteli sukupolvien välistä kuilua, mutta se teki hänestä optimistisen, että nuoret näkivät tornin asukkaiden olevan empatian ja kunnioituksen arvoisia.

Ajattelin poikani luokkatovereita ja toivoin, että herra Berih on oikeassa.

Tässä ovat tämän viikon tarinat:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *