Yhdysvaltain Pakistanin suurlähetystö pahoittelee Anti-Trump Postin uudelleentwiittamista

ISLAMABAD, Pakistan – Yhdysvaltojen Islamabadin suurlähetystö pyysi anteeksi keskiviikkona sanottuaan, että sen virallista Twitter-tiliä oli käytetty ilman lupaa uudelleentwiitata Pakistanin oppositiopoliitikon ja pääministeri Imran Khanin kilpailijan Trumpin vastainen viesti.

“Yhdysvaltain suurlähetystön Islamabadin Twitter-tilille päästiin viime yönä ilman lupaa”, Yhdysvaltain diplomaattiedustus sanoi viesti Twitterissä. “Yhdysvaltain suurlähetystö ei tue poliittisten viestien lähettämistä tai uudelleentwiittamista”, viesti lisättiin. “Pahoittelemme mahdollisesti aiheutunutta sekaannusta.”

Uudelleen uudelleentwiitattu oppositiopoliitikko Ahsan Iqbal on entinen liittovaltion ministeri, joka on opposition Pakistanin muslimiliiton ja Nawazin puolueen jäsen. Tiistai-iltana, herra Iqbal lähetti kuvan Washington Postin otsikosta“Trumpin tappio on isku maailman demagogeille ja diktaattoreille” kommentilla: “Meillä on sellainen myös Pakistanissa. Hänelle näytetään pian ulospääsy ”, viitaten pääministeri Khaniin.

Yhdysvaltain suurlähetystön tili uudelleentwiittasi herra Iqbalin viestin aiheuttaen kauhua sosiaalisessa mediassa Pakistanissa. Hashtag #ApologiseUSembassy oli nousussa Twitterissä maassa keskiviikkona, kun uudelleentwiittaus poistettiin. Ei ollut välitöntä viitteitä siitä, että tilille olisi murtauduttu, mutta suurlähetystö kieltäytyi kommentoimasta lisää.

Hallintopuolueen Pakistan Tehreek-e-Insaf jäsenet tuomitsivat suurlähetystön välittäneen herra Iqbalin viestin ja kutsuivat sitä sekaantumiseksi paikalliseen politiikkaan. Useat Pakistanin virkamiehet sanoivat, että anteeksipyyntö ei riittänyt.

Shahbaz Gill, Khanin erityisavustaja poliittisessa viestinnässä, sanoi Twitterissä“” Odotamme, että joidenkin päiden on rullattava. “

Pakistanin oppositiopoliitikot näyttivät nauttivan furorista.

“Suurlähetystön tilivirhe toisti vasta seinällä olevan kirjoituksen, ja se kirjataan lopulta profeetalliseksi”, sanoi Daniyal Aziz, entinen lainsäätäjä Pakistanin muslimiliiton Nawazissa.

Pakistanin poliittinen ympäristö on ollut viime aikoina erityisen myrskyisä, kun oppositiopuolueet pitivät koko maata mielenosoituksia yrittäen syrjäyttää Mr. Khanin väittäen, että maan voimakas ja vaikutusvaltainen ajoi hänet epäoikeudenmukaisesti voittoon sisään vuoden 2018 vaaleissa.

Opposition lainsäätäjät ovat myös syyttäneet herra Khania useiden jälkeen poliittisesta uhriksi joutumisesta johtohahmot kohdennettiin viime kuukausina siitä, mitä he ovat kutsuneet vääriksi korruptiosyytöksiksi.

Armeija on kiistänyt syytökset sekaantumisesta politiikkaan, kun taas herra Khan sanoo, että hänen toimintansa oppositiopoliitikkoja vastaan ​​johtuvat vaalilupauksesta oksan juurtamiseksi.

Yhdysvaltain suurlähetystön uudelleentwiittaus höyhensi höyheniä etenkin Yhdysvaltojen ylimitoitetun vaikutuksen vuoksi. Monet maassa vitsailevat, että hallituksen kohtalosta päättää kolme tekijää: Allah, armeija ja Amerikka. Yhdysvaltain diplomaattien mukaan amerikkalaisen vaikutusvallan laajuus on liioiteltu.

Trumpin hallinnolla on ollut ylhäältä alas-suhde herra Khanin hallitukseen. Vuonna 2018 Presidentti Trump twiitti että Pakistanin johtajat “ottavat rahamme ja eivät tee mitään puolestamme”, viitaten ponnisteluihin terrorismin torjumiseksi, ja hänen hallintonsa jäädytti turva-avun maahan.

Mutta herra Trumpilla on sittemmin olleet ulkoisesti ystävälliset suhteet herra Khaniin, joka vieraili hänen luona ovaalitoimistossa ensi vuonna ja on saanut yhden presidentin korkeimmista kohteliaisuuksista.

Herra Trump oli motivoitunut yrittämään viileät jännitteet osittain voittaa Pakistanin apu rauhanneuvottelujen tukemisessa Afganistanin sodan lopettamiseksi, mikä on ollut yksi hänen tärkeimmistä ulkopoliittisista tavoitteistaan.

Jotkut Pakistanin oppositiopoliitikot ovat olleet nopeasti jakamassa menneisyyttä kuvia itsestään valitun presidentti Joseph R. Biden Jr., joka vieraili maassa useita kertoja varapuheenjohtajana ja on ilmaissut toivovansa, että Yhdysvaltojen uusi hallinto voi painostaa Pakistania enemmän ihmisoikeuksien ja lehdistönvapauden kaltaisissa asioissa.

Michael Crowley osallistui raportointiin Washingtonista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *