Kyläkuolemilla Islamilainen valtio tehostaa hyökkäyksiä Mosambikissa

Kapina, joka alkoi vuonna 2017 ryhmällä, joka tunnetaan paikallisesti nimellä Al-Sunna wa Jama’a, käytti alunperin paikallisten epäkohtien pataa Cabo Delgadossa, valtavien metsien ja valtavien mineraalivarantojen, kuten grafiitti- ja rubiinikaivosten, maakunnassa. Mosambikin raja Tansanian kanssa.

Vuonna 2019 ryhmä tunnistettiin islamilaisen valtion Keski-Afrikan maakuntaan, jolla on läsnä myös Kongon demokraattisessa tasavallassa, ja tänä vuonna eskaloiti kampanjaansa yhä julmemmilla siviileihin kohdistuvilla hyökkäyksillä ja nappaamalla alueen hallitukselta.

Sen suurin hyväksikäyttö tuli elokuussa Mocimboa da Praian sataman kaappaaminen. Pohjoisemmaksi ryhmä tarttui alueeseen Palman ympärille, joka on satama, joka on tärkein tukikohta kansainvälisille energiayhtiöille, jotka haluavat hyödyntää Mosambikin käyttämättömiä offshore-kaasuvarantoja, joiden arvioidaan olevan maailman toiseksi suurin.

Tapaamiset ovat yleinen piirre Mosambikin islamilaisissa hyökkäyksissä, kertoi Human Rights Watch -lehden tutkija Zenaida Machado, jonka mukaan suurin osa yli 2000 konfliktin siviiliuhreista oli karsittu.

“He käyttävät mačetteja”, hän sanoi viitaten militantteihin. “Alun perin heillä oli erityiset kohteet hyökätessään kylään – valtion virkamiehet, opettajat, sairaanhoitajat, paikalliset päälliköt. Nyt se on satunnaista. “

Hyökkäysten tarkkoja yksityiskohtia on vaikea määrittää, koska Mosambik on estänyt toimittajia ja ihmisoikeustutkijoita konfliktialueelta, ja suurin osa kansainvälisistä avustusvirastoista on paennut.

Muidumben iskujen jälkeen paikallinen uutistoimisto Pinnacle Information ilmoitti, että militantit olivat keränneet 20 ruumista yhdessä muiden kohteiden uhrien kanssa Muatidin kylän jalkapallokentälle kammottavaan esitykseen, jonka tarkoituksena oli lyödä pelkoa paikalliseen yhteisöön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *