Kuka voittaa Genius-koirakilpailun? Katso kilpailun alkua

Jos etsit kilpailua, jossa sinun ei tarvitse huolehtia häviäjien suostumuksesta, voit kokeilla Nero-koirakilpailu.

Kilpailu, joka on myös tieteellinen kokeilu, alkaa suoratoistona keskiviikkona klo 13.00 itäaikaan ja jatkuu maanantaihin 16. marraskuuta asti. Fb ja YouTube. Se testaa kuuden maailman älykkäimmän koiran kykyä oppia uusien esineiden nimet suusanallisesti ja sosiaalisen median kautta.

Jotkut koirat, kuten bordercollie, tuli tunnetuksi tieteellisistä tutkimuksista, jotka osoittavat kykynsä muistaa sanoja. Yksi rodun jäsen, Chaser, joka kuoli äskettäin, oli oppinut yli 1000 substantiivia.

Haasteen takana on Claudia Fugazza, koiran käyttäytymistutkija, joka on osa perhekoiraprojektia Eotvos Lorandin yliopistossa Budapestissa. Sponsori on tietysti Purina.

Tohtori Fugazza myöntää, että kilpailun otsikko ja tapahtuman mainostaminen keinona löytää ”maailman älykkäin koira” ovat hauskaa. Monien, monien esineiden nimien oppiminen on yksi kiehtova ja hämmentävä kyky. Tutkijat eivät tiedä, miten se liittyy Mumbain katukoiran kykyyn löytää ruokaa, pysyä turvassa ja lisääntyä, tai tapaan, jolla rakastettu maltalainen voi tarkkailla kuninkaallista kohtelua omistajaltaan.

Fugazza kiinnostui tästä kyvystä testien suorittamisen jälkeen Whisky, bordercollie Norjassa, joka on nyt oppinut yli 100 nimeä leluja ilman erityiskoulutusta. Viski on osa haastetta, samoin koirat Espanjasta, Brasiliasta, Unkarista, Floridasta ja Alankomaista. Ne ovat kaikki bordercollieja, vaikka tohtori Fugazza sanoo, että muut rodut pystyvät vastaaviin saavutuksiin.

Silti useimmat koirat eivät pysty saavuttamaan tällaisia ​​tekoja edes laajalla koulutuksella, hän sanoi, ja hänen tieteellinen kiinnostuksensa on tutkia enemmän koiria yrittää ymmärtää tämän kyvyn luonne. Jopa ihmisillä, hän sanoi, nero ymmärretään huonosti, ja sen alkuperä on kiistanalainen, mutta eläimissä sitä ei ole tunnistettu lainkaan.

”Emme tiedä tämän poikkeuksellisen esityksen alkuperää. Ja mielestämme koirat ovat erittäin hyvä malli tämän tutkimiseen ”, hän sanoi.

Ja miksi suoratoistaa sitä suorana? Uusien aiheiden etsiminen. Mitä enemmän koiria on tutkittu, sitä parempi tiede on. “Toivomme pääsevämme laajaan yleisöön, koska uskomme, että tällaisia ​​koiria saattaa olla muita”, tohtori Fugazza sanoi ja hän toivoi heidän omistajiensa haluavan myös heidän tutkivan.

Joten jos koirasi tietää nimen mukaan eron toisen talutushihnan välillä, sinun on ehdottomasti katsottava kilpailua. Meille muille, joilla on tarpeeksi vaikeuksia muistaa missä tahansa talutushihna, kun tarvitsemme sitä, tämä voi olla välähdys toisesta maailmasta. Ole kuitenkin valmis, tämä on tiedettä, ei Pet Bowl.

Niin älykkäitä kuin ne ovatkin, kilpailijoita ei vaadita pitämään voitto- tai myönnytyspuheita tai edes tietämään, että heidän mielestään peli on itse asiassa kokeilu ja kilpailu. He ovat loppujen lopuksi koiria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *